EFT Прва машка ракометна лига

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Шо знам сите се запишаја дадоја голој никој не остана без гол . Имаше повеќемина со по 5-6 гола

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
РК РАДОВИШ - РК ЛАЗАРОВИ 36-25
--- надополнето: Oct 8, 2011 7:23 PM ---
РК РАДОВИШ - РК ЛАЗАРОВИ 36-25

BoR4e

Manchester United
Член од
28 февруари 2008
Мислења
2.384
Поени од реакции
36
РК Зомимак - РК Риниа 30 : 26 :))

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Други резултати нема ?
РК Ѓорче Петров 64 25:23 РК Охрид 2011
МРК Ѓорче 19:26 РК Текстилец
РК Радовиш 36:25 РК Лазарови
РК Струга Илинден 22:37 РК Младост 09
РК Зомимак М 30:26 РК Риниа М

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
РК ТЕКСТИЛЕЦ - РК РАДОВИШ 31:29 (15:15)

Уште еден тесен пораз на нашиот тим. Не успеавме да се вратиме со поволен резултат од гостувањето кај соседот, но сепак не смееме премногу да се разочараме. Со оглед на тоа дека во вториот дел од сезоната ни доаѓаат на домашен терен и ќе имаме можност за реванш. Мора да се вратиме во победнички ритам и до крајот на есенскиот дел да ги добиеме сите натпревари со што ќе покажеме дека имаме тим кадарен за влез во Супер лигата.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Плачковци си се плачковци.Секогаш кога губат судиите се криви.Ама го згрешија местото...
Прекинат мечот Охрид - Ринија

Натпреварот од првата ракометна лига меѓу Охрид и Ринија не го дочека својот крај. Мечот беше прекинат во 33 минута, при резултат16-11 откако гостинските ракометари ја нападнаа судиската двојка од Кичево.

Првиот дел мина во изедначена игра, а за одбележување е црвениот картон за гостинскиот голман кој го фаулираше Андоноски во поле. По првите 30 минути на семафорот стоеше 14-11 за домаќините.

На стартот на вториот дел охриѓани по само две минути игра ја зголемија својата предност. По еден контранапад, интервенираше гостинскиот голман, а судијата ја прекина играта поради прекршок.

Голманот некоректно реагираше и за неговата реакција доби исклучување од две минути. Потоа повеќе гостински ракометари се нафрлија на судиската двојка и делегатот на мечот, по што мечот беше прекинат.

Дел од охридската публика реагираше на ваквиот однос на гостинските ракометари, но благодарение на интервенцијата на охридските ракометари и припадниците на МВР беше спречен поголем инцидент.
Ohridnews​

13.11.2011 20:10​

Прочитана е : 1066 пати​

© 2011 Ohridnews.com​

M

MrzaRules

Гостин
срамота е овоа бе...секоја сезона овие прават проблеми...па нека ги исклучат од лига ја незнам шо ги толерираат толку...

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
срамота е овоа бе...секоја сезона овие прават проблеми...па нека ги исклучат од лига ја незнам шо ги толерираат толку...
Не е така,тие никогаш не праеле проблем.Беа испровоцирани, нели гледаш дека судиите се криви:icon_lol:

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
и тоа шо викаш...они никогаш не се криви..заборавив ја :confused:
Кај нас имат една изрека Крив е тој шо куцат :pos:
Охрид ја доби оваа утакмица и на терен, а и службено ќе ја добијат.Само овие нема да добијат едно нешто - култура.

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Е сега мислете му ја овие копилаците во Чаир шо ке напрат. Абе до кога со вакви екипа лиги ке правиме мене не ми е јасно. Јас играм и се плашам за својата безбедност кога ке гостуваме кај нив а и кој не , но како ке примиш некој така и ке ти возвратат !

Член од
25 јуни 2007
Мислења
100
Поени од реакции
2
Е сега мислете му ја овие копилаците во Чаир шо ке напрат. Абе до кога со вакви екипа лиги ке правиме мене не ми е јасно. Јас играм и се плашам за својата безбедност кога ке гостуваме кај нив а и кој не , но како ке примиш некој така и ке ти возвратат !
Inaku ova ne i e prv incident lani vo avtokomanda gi brkaa juniorite na metalurg po tribinite ,polani izvadija pistol vo sveti nikole (gi imase i na vesti i tie ja dobija sluzbeno a izvadija pistol) a imam igrano kaj niv i nemam zborovi tamu sudii ne postojat

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Inaku ova ne i e prv incident lani vo avtokomanda gi brkaa juniorite na metalurg po tribinite ,polani izvadija pistol vo sveti nikole (gi imase i na vesti i tie ja dobija sluzbeno a izvadija pistol) a imam igrano kaj niv i nemam zborovi tamu sudii ne postojat
Абе ги знам шо лајна се ама си мислевв оти Тачи се тргна ке се смират ама џабе !

Kajgana Shop

На врв Bottom