Jane
Кајганџија
- Член од
- 5 февруари 2006
- Мислења
- 3.394
- Поени од реакции
- 114
Многу го поддржувам Хенеси и уште некои што искоментираа со сличен пост како неговиот.Ми го пукнавте таквото најискрено. Бруцошите на ФИНКИ сите се ко Леон од Марјан Стојановски. Сигурно на сите едниот прст им е во уста додека постираат по форум. Многу им било да извадат 100 од 200 или 20 од 40 поени на колоквиум/испит, за да положат со 6ка. И сите други оценки биле нијанси. А што сакате вие да ги напишете табличните интеграли по математика 2 и да положите? Зошто, зошто, зошто се запишавте на информатика, зошто на ФИНКИ ако не сакате да учите. И секако сите го имавте оној стереотип дека на електро/пмф/финки е премногу тешко. Што тогаш барате тука? А кога гледам и какви се се запишале на факултетов(од тие јас што ги знам) и не знам како не би се бунеле?!? Па во гимназија вадевте 3ки математика, не знаете лимес што е, но ете на ФИНКИ мора да сте. Си посоливте, сега сркајте си. В година документите и на социјална работа и политика запишете се. Па и таму ќе се жалат какви се неспособни ги има...
@Бруцошите
Имате две опции. Едната е како што сте јаки на форумиве, да се покажете и на дело, да го направите тоа што го зборите и да пробате да смените нешто. Али не верувам ова да се случи. На претходната страна видов линкови како е точно програмата и кои се условите што значи се ви било кажано и вие со МОЛБА се запишувате на факултет, никој не ве терал со сила, башка чим на форум волку се силите, во живо кај што ќе треба да се буните ќе бидете најтивки или воопшто ќе ве нема.
Другата опција ви е да ја прифатите реалноста и да се препуштите на студентскиот живот. Сепак факултетот не е за секој и нема поента сите да положувате и завршувате информатика! Додека вие дробите по форуми, некој учи и положува. Јас кога идев(идам сеуште) правев пресметки колку бодичиња ми фалат за да ги имам сите можни. Учев и вежбав за да знам се и да го извлечам максимумот. Не ми е јасно како може да учите и да се борите за да го фатите најдолниот услов (потписот) а не па да станува збор за да положите. Патетично ми е. Секакви исклучоци има, но стварно не ве разбирам. Колку побрзо сфатите дека не сте во средно, толку подобро за вас.
@Постарите колеги префрлени од Феит на Финки
Што е скратено баш ме интересира? Барем јас како апсолвент неможам да најдам нешто што е полошо од претходно.
Јас можам да кажам само што имаме плус што го немавме на Феит, а тоа е можноста да бираме изборни предмети од секаде (и новите изборни од финки ни се достапни) без да зависиме од тој глупиот услов дека само 10% од предметите смее да се од друга студиска програма.
Друга примедба е тоа дека кога беа уписите си влагаш како господин, ги предаваш документите и искачаш. На Феит беше општ хаос и тепачка, чекаш во толпа од 400 студенти сместени во простор за само 100, мишки ти летаат од сите страни и се бориш да не чекаш повеќе 3 саати ред за да ги оставиш документите.