Дружење за поддршка

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Не знам дали е добар насловов, ама добив една идеја. Инспирирана од темата Кајгана псхилог, ми текна, дали е можно, да направиме еве оваа тема да биде место за договарање за излегување, ама кога се има проблем. Бидејќи ова е форум, секако дека преку 20 реда напишани што објаснуваат некој проблем, не може да се добие целосната слика за ситуацијата. Затоа, на пример ако некој има проблем, може да го напише на Кајгана психолог и да добие онлајн совети, а може и да напише на оваа тема дали некој би сакал тој и тој ден да излеземе и да зборуваме за тоа што не мачи, да си помогнеме. Верувам дека разговор во живо би имал многу поголем ефект. Можеме и да формираме групи па да не излегуваме по двајца, туку по повеќе. Ајде, верувам дека има луѓе што ќе понудат помош и надвор од форум, да се заангажираме.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Не знам дали е добар насловов, ама добив една идеја. Инспирирана од темата Кајгана псхилог, ми текна, дали е можно, да направиме еве оваа тема да биде место за договарање за излегување, ама кога се има проблем. Бидејќи ова е форум, секако дека преку 20 реда напишани што објаснуваат некој проблем, не може да се добие целосната слика за ситуацијата. Затоа, на пример ако некој има проблем, може да го напише на Кајгана психолог и да добие онлајн совети, а може и да напише на оваа тема дали некој би сакал тој и тој ден да излеземе и да зборуваме за тоа што не мачи, да си помогнеме. Верувам дека разговор во живо би имал многу поголем ефект. Можеме и да формираме групи па да не излегуваме по двајца, туку по повеќе. Ајде, верувам дека има луѓе што ќе понудат помош и надвор од форум, да се заангажираме.
ау,колку сум сам оза,немаш појма :)
ајде,здравје да се оправам,па ако успее идејава,ќе се гледаме(можеби) Ч)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Jaс би препорачал на некое тивко, а во исто време и пристапно место за луѓето кои сакаат да слушаат/бидат слушнати. И да... Ја поддржувам иницијативава.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Jaс би препорачал на некое тивко, а во исто време и пристапно место за луѓето кои сакаат да слушаат/бидат слушнати.
Да де, во некој кафич, на кафе, најопуштено да се седне само и да се разговара. Можеме и од време на време да проверуваме во кајгана психолог коа ќе постира некој што го мачи нешто, ние да му пишеме тука ако сака да излеземе. И да нема сеир, да не излегуваат луѓе што сакаат само да се заебаваат. Темава не е за петочна забава у диско.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Зошто да не, најдобро е средби во живо. На некој тивки места, а најдобро би било шетање. На пример на плоштад, чаршија, Градски Парк, Водно, Матка или како што напоменаа другите погоре ( за Скопје ).

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Фина идеја се надевам и ќе ја реализирате и нема да се претвори во место (само) за шмекање наместо помош на тој што му треба. Честитики за форумџиката што ја отвори темата (y).

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ова е не така лош предлог. Само да не дое некој психопат у друштво :). Инаку за давање мислења и толкување на проблеми, дефинитивно би пробал, тоа го обожавам.

П.с Саладин убичу те...

Sora_Dono

The 14th
Член од
22 октомври 2011
Мислења
129
Поени од реакции
35
Jas neam problemi, i milo ke mi bide da im dokazam na site so ke se pozalat deka ni oni nemaat, pa i ja sum za.

>mfw nedela dena sum na forumov a se ponasam kao da sum tuka cel zivot

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
И имате конкретна замисла/идеја како би функционирало сето ова?

Sora_Dono

The 14th
Член од
22 октомври 2011
Мислења
129
Поени од реакции
35
И имате конкретна замисла/идеја како би функционирало сето ова?
Post problem, post den i saat koga si sloboden, post mest kade sakas da se najdeme, site so sakaat i se slobodni toa vreme neka se javat valjda do kaj den predtoa, da si znae problematicniot na so e :D

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Да, ама нели мислите дека ако се нафатат премногу луѓе да дојдат да и помогнат на личноста што има потреба да го сподели сопствениот проблем дека може да се протолкува погрешно? Ете, мене ми треба поддршка и муабет на одредени теми, но како јас да знам дека тоа ќе остане само меѓу нас и како да знам дека нема да бидам погледната попреку? Затоа што чим се нафаќате на вакво нешто сакам да знаете дека не е играчка туку дека сето ова е сериозна работа.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Да, ама нели мислите дека ако се нафатат премногу луѓе да дојдат да и помогнат на личноста што има потреба да го сподели сопствениот проблем дека може да се протолкува погрешно? Ете, мене ми треба поддршка и муабет на одредени теми, но како јас да знам дека тоа ќе остане само меѓу нас и како да знам дека нема да бидам погледната попреку? Затоа што чим се нафаќате на вакво нешто сакам да знаете дека не е играчка туку дека сето ова е сериозна работа.
Глупаво е да зборуваш со некој за своите проблеми што не го познаваш. Ако ти е дојдено до тоа имате ваљда другари, другарки кои ви се најдобри, браќа, сестри, родители ако не психолог;)

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Ако тебе ти е глупаво не го прави тоа, но не можеш да ми кажуваш што е паметно а што глупаво за мене. Мое е правото и ризикот да се нафатам на нешто или не. Јас знам што е добро за мене а што не. Јас само се наведов во пример затоа што сакав да посочам на можните недостатоци, а јас веќе направив избор кому да зборувам за себе а кому не:)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Ако тебе ти е глупаво не го прави тоа, но не можеш да ми кажуваш што е паметно а што глупаво за мене. Мое е правото и ризикот да се нафатам на нешто или не. Јас знам што е добро за мене а што не. Јас само се наведов во пример затоа што сакав да посочам на можните недостатоци, а јас веќе направив избор кому да зборувам за себе а кому не:)
Глупаво е затоа што не ги познаваш луѓето, незнаеш ништо за нив, а твоите најдобри другарки знаат све за тебе, знаеш дека ти мислат добро, дека сакаат стварно да ти помогнат

Член од
8 мај 2009
Мислења
284
Поени од реакции
102
Па тоа ти велам, ако ти е глупаво не го прави.:) Сето тоа е толку индивидуално.

Kajgana Shop

На врв Bottom