Modern Warfare 3

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
И јас ја завршив кампањата па да ги споделам и моите впечатоци. Графиката според мене иако многумина велите дека е потполно иста со MW2, не е. Го користи истиот енџин но како и да е има подобрувања. Јас повеќе би рекол дека звуците се исти отколку графиката. Приказната е солидна, но како што напомена некој од членовите, ја нема креативноста како во MW2. Има некои превртливи моменти кои ми се допаднаа но не е тоа тоа. На кампањат би и дал 6/10, а најмногу ме изненади Spec Ops-от. Во MW3 далеку подобар, со ранкови, поени и многу повеќе мисии. Колку што зборите дека BF3 вреди да се купи, толку и MW3 вреди. И двете си имаат делови во кои си блескаат, така да се е до вкусот.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Колку што зборите дека BF3 вреди да се купи, толку и MW3 вреди. И двете си имаат делови во кои си блескаат, така да се е до вкусот.
Мала забелешка.
Battlefield 3 е 49.99 евра на Origin, а може да се најде и за 23 на сајтов.
Modern Warfare 3 е 59.99 евра на Steam, а неам сретнано некој друг сајт за поевтини клучеви.

Кампањата на MW3 + Spec Ops е околу 10 саати. Multiplayer-от не вреди.
Кампањата на BF3 е околу 5 саати + поише од 100 саати multiplayer.

Што е поисплатливо?

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Мала забелешка.
Modern Warfare 3 е 59.99 евра на Steam, а неам сретнано некој друг сајт за поевтини клучеви.

Што е поисплатливо?
Е како ако не вреди повторно сруши рекорд ?!?

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
купи ги и двете батка чим си решил да купуваш шо му ја мислиш, купуј, жали ги парите било која да земеш (y)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ај ни по едниот ни по другиот насредина - и двете нечинат.

Реално се знае, шаблонски современовоен вискобуџет шутер е просечен кој и да го прави како и да се вика.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Па баш и не е ептен оптимизирана. Користи 1.5 гига РАМ при све на high, иако има УЖАСНИ текстури, мали мапи, слаба графика итн итн... А исто така вчера ми се деси да ме избаци од игра со причина "Buffer overflow". Не крашна, ама ме врати во главното мени, што значи играва има memory leak.
Btw мислам дека е заради SSAO што играва на моменти сецка/кочи многу. Ми беше пуштено и трпев некако, па после го изгасив и колку-толку се оправи сецкањето.
--- надополнето: Nov 12, 2011 2:03 PM ---
Не е до играта бе другар до твоето PC е проблемот. Јас ја завршив на конфигурација стара скоро 2 години па ја играв два дена по ред по 4 часа без пауза и ниту еднаш не ми сецна ниту пак ми вадеше "Buffer Overflow" или други срања. Тоа што играта има одлична оптимизација за да може солидно да се игра на постари конфигурации е точно и никако неможеш да ми докажеш дека не е така. У П М дома ја инсталирав на компјутер стар 4 и пол години со Intel Pentium 3Ghz CPU, 7300 LE графичка и 1GB RAM па можам да ја играм на резолуција 1024x768 но после 1 саат играње ми загрева графичката и ми се гасне компјутерот, а на 800x600 нема мака и вози без проблем.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Мала забелешка.

Што е поисплатливо?
Како побогу го измери времето на Multiplayer-от?

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
se javi expertot :) so igras ti be decko? tetris?
Дури и тетрис е потешка игра од оваа.

Не е до играта бе другар до твоето PC е проблемот. Јас ја завршив на конфигурација стара скоро 2 години па ја играв два дена по ред по 4 часа без пауза и ниту еднаш не ми сецна ниту пак ми вадеше "Buffer Overflow" или други срања. Тоа што играта има одлична оптимизација за да може солидно да се игра на постари конфигурации е точно и никако неможеш да ми докажеш дека не е така. У П М дома ја инсталирав на компјутер стар 4 и пол години со Intel Pentium 3Ghz CPU, 7300 LE графичка и 1GB RAM па можам да ја играм на резолуција 1024x768 но после 1 саат играње ми загрева графичката и ми се гасне компјутерот, а на 800x600 нема мака и вози без проблем.
Не е до моето РС, туку до играта. Ако РС-то ми е доволно јако да ја играм Crysis на very high 1080p (само shaders & shadows на high), и притоа дури и после неколку саати играње да немам никакви проблеми и засецкувања ондак оваа НЕ СМЕЕ да ми сецка. Ама сецка. И троши многу рам. Непотребно.

Како побогу го измери времето на Multiplayer-от?
А ти што мислиш, колку време ќе поминеш на мултиплеер пред да ти здосади? Јас на пример на CoD 4 (што ја сметаат за cod со најдобар мултиплеер) имав негде околу 20 саати (преку сила). И ми здосади и ја избришав. А оваа бе што е уште поглупа од неа?
Само за споредба, на CSS имам преку 800, на Bad Company 2 преку 100.

H

-HRO

Гостин
Дури и тетрис е потешка игра од оваа.

Не е до моето РС, туку до играта. Ако РС-то ми е доволно јако да ја играм Crysis на very high 1080p (само shaders & shadows на high), и притоа дури и после неколку саати играње да немам никакви проблеми и засецкувања ондак оваа НЕ СМЕЕ да ми сецка. Ама сецка. И троши многу рам. Непотребно.

А ти што мислиш, колку време ќе поминеш на мултиплеер пред да ти здосади? Јас на пример на CoD 4 (што ја сметаат за cod со најдобар мултиплеер) имав негде околу 20 саати (преку сила). И ми здосади и ја избришав. А оваа бе што е уште поглупа од неа?
Само за споредба, на CSS имам преку 800, на Bad Company 2 преку 100.
Неможам да се сложам со тебе...може си е тоа твоето мислење дека БФ е бољи...али според мене не е.
Мене искрено Батлфилд ми нема апсолутно никаква игривост, и во SP Campaign е далеку поназад во однос на COD.
А дека mw3 не е одлично оптимизирана, неможе баш НИКОЈ да ме разубеди дека е тоа така...
На wooden Pc ја инсталирав кај еден другар и работеше перфектно....
Кај мене дома ја инсталирав на појака машина и не сецна. :)

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Неможам да се сложам со тебе...може си е тоа твоето мислење дека БФ е бољи...али според мене не е.
Мене искрено Батлфилд ми нема апсолутно никаква игривост, и во SP Campaign е далеку поназад во однос на COD.
You... CAN'T be serious -.-
Значи за тебе игра каде што имаш опција или да трчаш ко мува без глава и да тепаш некој што ќе ти излезе, или да штекаш на некое место и да ги тепаш тие што трчаат ко мува без глава на мапа 50х50 метри е боље од игра каде што можеш да користиш џипови, тенкови, хелихоптери, авиони, бродови и што ли уште не, на мапа километар на километар???

А дека mw3 не е одлично оптимизирана, неможе баш НИКОЈ да ме разубеди дека е тоа така...
На wooden Pc ја инсталирав кај еден другар и работеше перфектно....
Кај мене дома ја инсталирав на појака машина и не сецна. :)
Не викам дека не е оптимизирана, туку дека има memory leak. Мада и тоа спаѓа под неоптимизираност, али ај...

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Кампањата исто како на секоја Call of Duty игра е многу добра, единствена замерка имам на должината. За гага како ние што ја земаме, играта е од убава преубава. Всушност, игри што имаат оценка 1 од 10 за гага се од убави преубави. Е сега, дали би дал 60 евра за неа, не би. Мислам дека тие пари се даваат само за игри како Skyrim/Guild Wars и слични на нив, кои се играат подолго време и со сигурност се знае дека ќе ви дадат многу добар квалитет за инвестираното. Најинтересното е тоа што на игри од типот на Fifa, NBA 2kxx, need for speed, Assassins Creed итн кои се вадат секоја година никој не се жали, а за оваа игра сите се жалат. Ајт сега отидов да играм Skyrim.

Kajgana Shop

На врв Bottom