Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Се фрустрирам и тоа многу и ме фрустрира и тоа додека предава професорот, кој е професор доктор се буни од време на време и по два саата размислува. На прашањето како ќе ни текне, одговара со "Па студенти сте" ... потребни се реформи, ама нема кој да ги почне
Ние ќе ги почнеме реформите, во нас е силата и на нас останува светот, само не го сфаќаме тоа, уште сме... мутави и се плашиме. :LOL: Реално, факултетот живее од нас студентите и или има да не респектира и гледа како луѓе, а не како броеви од индекс или нема да постои. :ROFLMAO: Шала на страна, многу работи во светот што се случуваат, можат да ги променат токму младите луѓе како нас на возраст од 20-30 години. Треба да се избориме за подобар свет, а не за онаков свет каков што ќе ни остават расипниците во свои 50-60-ти години кои за деценија или две ќе си заминат од светот. Да формираме движење called Electro crew for better environment and better youth life. :pos:

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Ние ќе ги почнеме реформите, во нас е силата и на нас останува светот, само не го сфаќаме тоа, уште сме... мутави и се плашиме. :LOL: Реално, факултетот живее од нас студентите и или има да не респектира и гледа како луѓе, а не како броеви од индекс или нема да постои. :ROFLMAO: Шала на страна, многу работи во светот што се случуваат, можат да ги променат токму младите луѓе како нас на возраст од 20-30 години. Треба да се избориме за подобар свет, а не за онаков свет каков што ќе ни остават расипниците во свои 50-60-ти години кои за деценија или две ќе си заминат од светот. Да формираме движење called Electro crew for better environment and better youth life. :pos:
Во нас е силата ако напрајме како шо Англичаните напраја - да излеземе на улица СИТЕ студенти и да кршиме, палиме и правиме хаос. Ама не, че излезат овие од правен и че речат се се решава цивилизирано - со разговор. Затоа ништо не бива од нас. Ај одам да учам електроника, а од понеделник че ја откривам енигмата :„Како да положиш Основи на мерната техника“

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не не учат да работиме, у секој предмет гледаат математика да збутаат и што е можно работи кои нема да ги памтиш месец дена по колоквиумот. Нека не научат што се бара денес од македонските фирми што вработуваат.
Еве на пример братучед ми заврши на електроника и телекомуникации кога беше по старо уште и денес работи во една јака фирма за телекомуникации тука и вика дали 20% од знаењата од електро ги употребува и тоа од предмети од 5та година што му биле, коа ќе завршат веќе математиките и глупостите.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Не не учат да работиме, у секој предмет гледаат математика да збутаат и што е можно работи кои нема да ги памтиш месец дена по колоквиумот. Нека не научат што се бара денес од македонските фирми што вработуваат.
Еве на пример братучед ми заврши на електроника и телекомуникации кога беше по старо уште и денес работи во една јака фирма за телекомуникации тука и вика дали 20% од знаењата од електро ги употребува и тоа од предмети од 5та година што му биле, коа ќе завршат веќе математиките и глупостите.
Да си жив и здрав, ама оди тоа кажи го на нив.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Да си жив и здрав, ама оди тоа кажи го на нив.
Јебига, мора да си ќутиме и да трпиме.
Во животов мора само една работа... Да се умре..
Немора да слушаш професор и да трпиш. Само тоа е кај нас студентски штрајк нема ни на сон да има пошто све се поврзани партиски

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Да ја сумирам мојата поента и се гасам од оваа сесија на пишување: На електро не' учат како да размислуваме и да развиеме инжинерски мозок при решавање проблеми после на работа, ама финтата е што не' не учат баш тоа што е најважно, а тоа е што ќе ни треба на работа. Програмерска фирма нема многу да ја интересира дали знаеш да решаваш интеграли, изводи, задачи од дискретна математика или веројатност и статистика, ќе бараат да знаеш да програмираш и да ги решаваш проблемите. Тоа се постигнува само со континуирано учење на програмски јазици во текот на студирањето. Добро среќен сум што сепак изучувам доста корисни работи на информатичкиот смер на кој сум, ама за сметка на тоа има дупло непотребни предмети кои фактички те кочат и ти го отежнуваат патот до дипломата. Абе запишав информатика и програмирање да студирам, не математика еден куп за да бидам после професор по мат. :D Поддржувам и сакам математика, ама не до овој степен до кој ја има на поедини смерови кои не се математички туку информатички. Кој сака математика цел факултет, ете му го ПМФ. :) Можда ќе трпам последици од ова говорење на вистината, but I'm not afraid. The truth must be told. :D Белким ФИНКИ ќе ги среди работите и ќе биде исклучиво информатички факултет, без гњавење и гушење на студентите со тотално застарени и непотребни предмети. За да немам “санкции“ после ова пишување, ќе кажам: Long live FEIT&FINKI. :ROFLMAO:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Да ја сумирам мојата поента и се гасам од оваа сесија на пишување: На електро не' учат како да размислуваме и да развиеме инжинерски мозок при решавање проблеми после на работа, ама финтата е што не' не учат баш тоа што е најважно, а тоа е што ќе ни треба на работа. Програмерска фирма нема многу да ја интересира дали знаеш да решаваш интеграли, изводи, задачи од дискретна математика или веројатност и статистика, ќе бараат да знаеш да програмираш и да ги решаваш проблемите. Тоа се постигнува само со континуирано учење на програмски јазици во текот на студирањето. Добро среќен сум што сепак изучувам доста корисни работи на информатичкиот смер на кој сум, ама за сметка на тоа има дупло непотребни предмети кои фактички те кочат и ти го отежнуваат патот до дипломата. Абе запишав информатика и програмирање да студирам, не математика еден куп за да бидам после професор по мат. :D Поддржувам и сакам математика, ама не до овој степен до кој ја има на поедини смерови кои не се математички туку информатички. Кој сака математика цел факултет, ете му го ПМФ. :) Можда ќе трпам последици од ова говорење на вистината, but I'm not afraid. The truth must be told. :D Белким ФИНКИ ќе ги среди работите и ќе биде исклучиво информатички факултет, без гњавење и гушење на студентите со тотално застарени и непотребни предмети. За да немам “санкции“ после ова пишување, ќе кажам: Long live FEIT&FINKI. :ROFLMAO:
Да исклучиво информатички каде што професорите кои дојдоа од ПМФ и предаваат математика си ги пренесоа нивните услови со кои ако немаш 25% бодови од прв колоквиум нема потпис да добиеш на крај што значи препис. Истото важи и ако не си отишол на колоквиум.
У глобала све е едно големо срање.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Да не знае некој на интернет кај да ја најдам следнава книга:

2000 Solved Problems in Discrete Mathematics
Автор: Seymour Lipschutz

Јас обично све успевам да најдам што ми треба било во пдф формат или преку торент, ама за оваа книга стварно се мачам и не можам да ја најдам. Да се впуштиме во потрага сите заедно, нормално кој има интерес од оваа книга, а имаат сите што сакаат да положат дискретна математика во јануари. :D Кој ја најде и ми ја прати во порака или тука го постира линкот е цар или царица, соодветно. :LOL:
Не верувам баш многу дека некој ќе ја прати дури и да ја најде пошто електраши обично се себични, само за себе гледаат да положат, а да заглават колеги. :P Ај со самото тоа што го постирав насловот на книгава, сметам дека понудив помош за сите што сакаат без проблем да ја растурат дискретна математика во јануари. Се гледаме на испит за 2 месеца. :ROFLMAO:

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Знам дека сум царица :D
Btw, да нема забуни меѓу останатите членови, зајчето ја најде книгата ама некои страници не ги покажува, т.е. не се visible или подобро кажано ги нема едноставно (нешто у стил на movie trailer :D). Потрагата продолжува уште, кога ќе ја најдам целата книга ќе го постирам линкот или торентот, што и да е.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Некој што слуша веб дизајн, ако до вечер ја направи 4тата лабораториска го замолувам да ми ја прати.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Овој по СиС ако не ја намали границата... биче весело :D
Како бе сигнали и системи ви е тежок предмет? Малку од почеток ви е апстрактен, ама покасно ќе видите дека не е страшен... Би требало овој семестар да ве плаши мерна...

A

apidrone

Гостин
Како бе сигнали и системи ви е тежок предмет? Малку од почеток ви е апстрактен, ама покасно ќе видите дека не е страшен... Би требало овој семестар да ве плаши мерна...
Ја сум 3та година, со положено мерна :) Слабо предаваат и професорот и асистентот (а многу бараат на колоквиум).

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Ја сум 3та година, со положено мерна :) Слабо предаваат и професорот и асистентот (а многу бараат на колоквиум).
Цветан Гавровски слабо предава? Да не не си бил на предавања? Мене ми е супер човекот, се шо имаше е предадено, е сеа дека бараат претерано многу имам и за тоа слушнато, а в сабота и че видам. Планирам цела оваа недела да ми биде само за мерна. Од вежби на предавање, од предавање в читална, од читална на спиење. Сето ова Repeat Until сабота. То е то:(

Kajgana Shop

На врв Bottom