Malce postar vicov ama aj sepak :
Si bile Klinton,Elcin i Milosevic i otisle na Mesecinata. I Klinton vika amerikanska e Mesecinata, Elcin tvrdel ruska e Mesecinata. Ovoj pak amerikanska, drugiov ruska i taka cel den. Na kraj go prasuvaat Milosevic daj be ti kazi cija e. I vika Milosevic :
- Neznam ja cija e, ama cekaj imam ja obrazovan kadar strucen po ovie prasanje sega ke viknam eden covek i go vika Sheshelj.
Doagja Sheshelj na Mesecinata i prasuva sto e problemot i ovie mu kazuvaat. Koga mu kazale, Sheshelj vadi pistol i bam Milosevic u celo-go ubiva i zakopuva na Mesecinata.
Vikaat ovie drugive dvajca :
- Aman be nie te viknavme da pomognes cija e Mesecinata, ti go ubi covekov, zosto ?
I Sheshelj mrtov laden im odgovara :
- Gde je srpsko Groblje - tu je Srbija
Si bile maz i zena i za godisnica od brakot iznajmile teren za golf i pocnale da igraat. I
igrale taka i ednas go udrilo topceto posilno i toa odletalo vo bliskata sumicka i od tamu se slusnalo krsenje na staklo. Pobrzale ovie da vidat sto e i koga stignale videle koliba so skrsen prozorrec. Vlegle vnatre i pokraj prozorecot videle kako stoi covek a pred negovite noze skrsena lamba. Pocnale da se izvinuvaat kako ne sakale, kako ke ja nadomestile stetata, no covekoj im rekol :
- Ne ne dragi prijateli, jas sum vi blagodaren na vas. Znaete jas sum duh i vo lambata bev zaroben 1000 godini. So toa sto vie sega ja skrsivte me oslobodivte od zatvorot i jas sega ke vi ispolnam po edna zelba.
I rekol mazot deka saka da da bidad najbogati i duhot puknal so prstite i veli gotovo vasata smetka e najpolnata smetka na svetot. Sega zenata vika deka sakala da ja imaat najubavata kukja na najubaviot i najromanticniot morski breg na svetot. Puknal pak duhot so prstite i vika gotovo i toa, imate. I ovie blagodarni vikaat kako moze da se oddolzat za seto toa i duhot frlil pogled na gospodjata i ja gleda ubava stegnata i vika :
- Znaete jas bev zatvoren vo lambata 1000 godini, mn bi sakal da pocuvstvuvam zensko, pa ako ne e problem eden saat so gospodjata gore na spratot ...
I ovie se poglednale i ajde vikaat za seto sto toj im go dade eden saat ne e mnogu. Se kacile duhot i gospodjata gore pravele sto pravele saat vreme i na simnuvanje duhot ja prasal:
- Izvinete samo uste edno prasanje. Kolku godini imate ?
- 30 - odgovorila zenata
- I uste veruvate vo duhovi ?
Si bile Mujo i Haso i setale niz pustina i padnale vo dupka. I vikale, vikale nemalo koj da im pomogne i sto ke pravat resile ajde ke se prepavaat deka se vo disko i ke igraat. I pocnale da igraat i Mujo mu vrzal edna zeska po vrat na Haso. Ovoj svikal aman be sto ti e sto me udiras, a ovoj mu odgovara e kaj me vide mene od tolku ludje vo diskovo ?