Инаку не е ново ова, и нека не лажат медиумите дека не се случува толку често. Шпоните не смее да влезат во селата од Стајковци до Раштак, пошто знаат дека мамицата ќе им биде расплакана.
Со ова се потврдува тоа што јас го тврдам, а тоа е дека тие од Стајковци и Раштак се големи катили , толку злобни се што шпоните не смеат ни да влезат во овие села.
А во Хасанбег сепак македонците смеат да влезат, еднаш годишно ако има некој инцидент, но воглавно , никој не ги дира , што не е случај во Стајковци и Раштак.
Заклучок: Жителите албанци од Сингелиќ се жртви на немилосрдните македонци од Стајковци и Раштак , кои не само што ги напаѓаат во нивното село , туку овој пат изгледа се осмелиле да нападнат и во гостински терен.
=
Знаејќи со што се занимаваш , би те прашал , кој е твојот проблем, кај те боли , избери :
а) Биле тепани 2-ца македонци.
б) Не поднесуваш тепачки.
в) Сакаш само тие од Стајковци да тепаат.
Се додека во профил ми држиш слика во која се клоца човек , ти никако не можеш да одбереш опција
б) , а се додека не одбереш опција б) , на вакви настани не можеш да изиграваш дека имаш човечки чуства и ти е жал , не ти личи тука да навредуваш цела нација , јас тебе не би те зел ни у бавча да работиш , очигледно ти си тој што не разбира и не научил ништо низ годините на раст и созревање.
Не е тоа дека биле маргинализирани туку дека отсекогаш биле неписмен народ и тоа ќе останат. Ете им услови да учат, ама пак не учат.
Па мене ми држат сто часовни предавања дома после секојна тепачка која ја доживувам како член на Комити (без разлика дали воопшто сум бил присутен на местото на злосторот) па на пример после Нерези мајка ми со закачалка ме чекаше да ме натепа
Сум нагласил повеќе пати, главната причина за ваквите насилства се што оние со кои што треба да градиме соживот, од дома се терани да бидат насилни.
Тешко ли ти е што не можеш да разбереш и да се промениш , по 100 часа предавања ти држат , и пак ништо од тебе , уште мислиш на клоци и чистење околина.
Според ова што го велиш, јас повторно извадив заклучок:
- Возрасните албанци цело време ги потикнуваат помладите на насилство , но сепак , во Сингелиќ македонците слободно се движат , ретко има некој проблем.
- Возрасните македонци цело време ги потикнуваат помладите на соживот , но сепак , во Стајковци до Раштак албанците не смеат да се движат.
= Иднината им припаѓа на младите , значи дека младите албанци ќе бидат доста покултурни од врсниците македонци , неверојатно , од добри родители излегуваат деликвенти и хулигани , а од лоши родители излегуваат социални и позитивни личности.
Разбра ли нешто? Немој да се гордееш со фактот што албанците не смеат да влезат од Стајковци до Раштак , а кога веќе се гордееш , немој да се буниш кога ти не смееш да влезеш во Сингелиќ.
Јас сакам ем да одам во Стајковци , ем да идат во Сингелиќ , сакам слободно да се движам, нејќам визи.
Ова ти се првите 15 минути предавања, се надевам беа ефективни, 100 часа не знам дали ќе можам.