Кафана Колосеум сезона 2011/12

Чекај, ме убедуваш ти дека Џус има квалитетен рап? Ако он има квалитет, тогаш што е со Марчело, Трем Илевен, Бед Копи etc?

Што ќе ти е Марчело овдека? Нели тој не е хип хоп?
"Штулич,Младенович и Чорба ми дражи него Ту Пак и Бигги" :)

Зборот ми е,ако ти не го слушаш Џус не значи дека не е квалитетен,или барем тие песни кои ти ги напишав горе. Факт е дека е квалитетен рап,е сега од вкусот си зависи кој што слуша.
Немој личниот вкус да ти биде мерило за квалитет/неквалитет.

Следам балкански рап 8 години и верувај сум слушнал и подобри и од џус и од марчело и остали.

Што ќе ти е Марчело овдека? Нели тој не е хип хоп?
"Штулич,Младенович и Чорба ми дражи него Ту Пак и Бигги" :)

Зборот ми е,ако ти не го слушаш Џус не значи дека не е квалитетен,или барем тие песни кои ти ги напишав горе. Факт е дека е квалитетен рап,е сега од вкусот си зависи кој што слуша.
Немој личниот вкус да ти биде мерило за квалитет/неквалитет.

Следам балкански рап 8 години и верувај сум слушнал и подобри и од џус и од марчело и остали.
Хахахахахахахахахахаххаххахаха џусов од портокал бил добар рапер:pos::pos::pos:

HAHAHHAHHAHAHAHAHA oд утре и јас станувам рапер:pos::pos:

Aуу брат немој само ЦИА да ги мешаш и да ги ставаш во тема каде што е Џус,па од ЦИА почна се да иде нагоре во рапот во Србија.Тие се институција за разлика од Џус,на кој се палат клошари што немаат врска од рапот и 14 годишни тинејџерки што немаат три чисти во главата.
Џус прави песна колку да се каже дека направил,а не верувам дека некој поголем од 15 години ги слуша неговите такозвани рап песници,за разлика од Циа на времето кога правеја дар мар со песните,сеуште се слушаат.
БС да дојдеа ќе идев и на раце ако треба,ама за гомново Џус кој не вреди пет пари...
Башка Џус ти е исто што е тука Слаткар,Тони Зен,Елвир Мекица и сите слични на нив...

Хахахахахахахахахахаххаххахаха џусов од портокал бил добар рапер:pos::pos::pos:
Не ме цитирај ако не планираш да напишеш нешто попаметно од ова.
--- надополнето: Nov 10, 2011 8:20 PM ---
Aуу брат немој само ЦИА да ги мешаш и да ги ставаш во тема каде што е Џус,па од ЦИА почна се да иде нагоре во рапот во Србија.Тие се институција за разлика од Џус,на кој се палат клошари што немаат врска од рапот и 14 годишни тинејџерки што немаат три чисти во главата.
Џус прави песна колку да се каже дека направил,а не верувам дека некој поголем од 15 години ги слуша неговите такозвани рап песници,за разлика од Циа на времето кога правеја дар мар со песните,сеуште се слушаат.
БС да дојдеа ќе идев и на раце ако треба,ама за гомново Џус кој не вреди пет пари...
Башка Џус ти е исто што е тука Слаткар,Тони Зен,Елвир Мекица и сите слични на нив...

Тоа со ЦИА само покажува колку е овој Lyon информиран за дешавањата :)
Уште дома чувам касети од ЦИА и ША-ИЛА,а Дечко у Успону е химна брат :)

Е сеа,на Џус се палат клошари што немаат врска од рапот тоа е затоа што не ги ни слушнале песните што се РАП на џус.

PEACE!

Не ме цитирај ако не планираш да напишеш нешто попаметно од ова.
--- надополнето: Nov 10, 2011 8:20 PM ---

Тоа со ЦИА само покажува колку е овој Lyon информиран за дешавањата :)
Уште дома чувам касети од ЦИА и ША-ИЛА,а Дечко у Успону е химна брат :)

Е сеа,на Џус се палат клошари што немаат врска од рапот тоа е затоа што не ги ни слушнале песните што се РАП на џус.

PEACE!
Ај кажи ми ме интересира од нашиве рапери кои ги слушаш?

Ај кажи ми ме интересира од нашиве рапери кои ги слушаш?
Не ги следам нашиве баш многу,најмногу следам и слушам српски/хрватски/босански рап.
Од нашиве што сум успеал да слушнам СТР2 се далеку поквалитетни од останатите.
Од помалку познатите Дудо и Ајс се моќни.
од поголемите групи мое мислење е дека:
САФ стандард евергрин,Аго и ДНС не ми се по ќеф(освен Дудо али соло),Легијата ми е малку преценета(Џака има 2 добри од 12341543253 песни што ги снимил,РОНИН не го бива,РНС и СТР2 ги вадат.)

П.С
Слаткар сум го слушал додека беше у Единствена Опција,после тоа извади 2-3 добри траки и тоа е тоа.
Тони Зен е кретен,секогаш и бил.
и тако... :)

Децо, отворете си тема за ЏУС у Музика, а можеби и веќе има, и таму дискутирајте за тоа каква музика прави и дали таа музика е добра. Темава нека биде сконцентрирана на НАСТАПОТ. m'kay?

Не ги следам нашиве баш многу,најмногу следам и слушам српски/хрватски/босански рап.
Од нашиве што сум успеал да слушнам СТР2 се далеку поквалитетни од останатите.
Од помалку познатите Дудо и Ајс се моќни.
од поголемите групи мое мислење е дека:
САФ стандард евергрин,Аго и ДНС не ми се по ќеф(освен Дудо али соло),Легијата ми е малку преценета(Џака има 2 добри од 12341543253 песни што ги снимил,РОНИН не го бива,РНС и СТР2 ги вадат.)

П.С
Слаткар сум го слушал додека беше у Единствена Опција,после тоа извади 2-3 добри траки и тоа е тоа.
Тони Зен е кретен,секогаш и бил.
и тако... :)
Епа стварно не ми е јасно како можеш да ги слушаш овие од нашиве, а се многу добри поготово СТР2, и да го слушаш Џус, Џус врска нема, Тони Зен е измислен за Џус

Зборот ми е,ако ти не го слушаш Џус не значи дека не е квалитетен,или барем тие песни кои ти ги напишав горе.

Од 500 песни на Џус едвај 10 дали вредат. Типот е многу иритантен, уфилман во некој генкста стил од 90ти, тренерка со каиш, ланец, ер макс... веќе видено. Не ме ни чуди што VIP, Марчело или било кој по саглам рапер од Србија му откажаа соработка. За мене е еквивалент на Елитни Одреди или Цвија, и така му се палат само малолетни.
--- надополнето: Nov 10, 2011 8:45 PM ---
Сите траки излезени од Басивити е злато, тоа стои, во 90% случаи заслуга на Oneya

Од 500 песни на Џус едвај 10 дали вредат. Типот е многу иритантен, уфилман во некој генкста стил од 90ти, тренерка со каиш, ланец, ер макс... веќе видено. Не ме ни чуди што VIP, Марчело или било кој по саглам рапер од Србија му откажаа соработка. За мене е еквивалент на Елитни Одреди или Цвија, и така му се палат само малолетни.

А кој српски рапер не е уфилман со некој генгста стил и ер макс..
Џус само ги одбра парите наместо рапот и тоа е тоа.
Додека правеше рап,беше квалитетен рап,Не знам што не е јасно тука.

Ај да не ај мрчиме темата повеќе.
Im Out :)
Поздрав.

Београдски синдикат, Марчело, Шкабо, Бед Копи, Виклер...
Over and out!
Не мислев буквално да ми ги наброиш кои не се,поентата беше дека мнозинството белградски рапери се у тој филм..улица,гето,ер макс..ТХЦ,ВИП,Џус,Струка,Дада,Луд и слични..
и молим те не го спомнувај Марчело,не му наметнувајте рап на човекот може да се налути :)

Ми налета карта, се мислам пошо две три песни му знам и тие му се тиња. :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom