Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Sekoj INSAN na ovoj svet se ragja CIST,zaradi toa,spored Islamot,dete ako preseli (umre) pred negovata zrelost,toa dete se smeta za nevino i ne snosuva odgovornost na onoj svet.
Да, децата се раѓаат чисти, али во "мемориски" начин, значи сеќавања, карактер, начинот на одесување и така натаму, или во други зборови tabula rasa. Него како што кажав и јас порано, и триста души исто така, хомосексуалноста е генетичка "болест" и е сосема нормално. Ти најсериозно мислиш дека пред нашиов век немало хомосексуалци? Нормално дека ги имало, и тоа во ист број како денес. Но порано се плашеле да се покажат какви се, поради сите тие свети книги кои ги има, и поради фактот дека религиите биле владеачки. Во денешен ден владее демокрацијата каде и да си (освен муслиманските држави) и нормално е дека луѓето ќе се опуштат и покажат какви се, пошто не е и баш нормално да се криеш кој си, пошто тоа негативно дејствува на твојата психа.

Kaj zivotnite ovaa poremetenost ja nema.
Дали уопште ги отвори линковите што беа ставени во последните страни? И дали уопште прочита што беше напишано во последната/последните страни?

Sekoj Homosexualec e samo napadnat od demon so sprotiven pol pa taka mu dava na doticniot nagon prema svojot pol. Primer masko opsednato e od zenski demon/dzin i taka ja prezema demonot kontrolata nad nego.
Се слушаш ли што зборуваш? Или во овој случај, се читаш ли што пишуваш?

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.622
Поени од реакции
31.465
Shutrak,na koja oblast ti im pripagjas ?
Ako si Hristijanin,kazi mi kade pisuva vo biblijata: "Моите зборови нема да поминат" i objasni mi ?
Ako ti kazam deka i ne te razbrav nisto sto sakas da kazes,neznam kako ke me svatis. No i koga bi te razbral i koga ne bi znael kade se naogja taa recenica za da ti ja objasnam,jas ne sum Hafiz (te. ne go znam a i ne e nuzno da go znam cel Kur'an na pamet).
daj odgovor na edno ednostavno prashanje .,.,., dali ti si postar od tatko ti....

S

Sagan

Гостин
abe brate ostavigi dzaba e nekomu da mu kazuvas koga imaat usi ali ne slusaat. imaat i oci ali se slepi.. pa ostavigi vo nivnoto slepilo i gluvost.
Имаме и очи и уши. Еве јас ќе читам од самиот почеток на куранот, а ти толкувај ни на нас, глувите слепци:

178. О верници, пропишана ви е одмазда за убиените: слободен за слободен, роб за роб, жена за жена. Па, на оној што ќе му биде простено од брат му, нека постапи пристојно и нека му возврати со доброчинство. Ете, тоа е и олеснение и милост од Господарот ваш. Па оној кој ќе возврати со насилство по тоа –та казна болна ќе има.

190. На Аллаховиот пат убивајте ги оние кои вас ве убиваат. Но, не преминувајте ги границите; Аллах, навистина, не ги љуби претерувачите!

191. На таквите кои ве напаѓаат и вие напаѓајте ги каде било да ги сретнете, и истерувајте ги отаде од каде тие ве истеруваат… Сплеткарењето е поголем грев од убиството. И не убивајте ги доколку тие не ве убиваат, при Месџидул Харам. А, ако пак, ве убиваат… па, убивајте ги и вие! Ете, така Аллах ги наградува неверниците!

193. И борете се против сѐ додека не исчезне сплеткарењето и додека верата Аллахова не биде слободна, а ако престанат, па престанува и непријателството, освен кон зулумќарите.

216. Ви се пропишува борба. А вие ја презирате. Во она што го презирате можеби има нешто добро за вас, а во она што го сакате, можеби има нешто лошо за вас. Аллах знае, а вие не знаете!

Сура 2, Крава.

Па кога светите месеци ќе поминат борете се против многубошците, каде било да ги најдете, заробувајте ги, опколувајте ги, чекајте ги во заседа од секаков вид! Па ако се покајат, и ако намаз извршуваат, и ако зекат даваат, пуштете го патот нивни. Аллах, навистина, е Простувач и Сомилосен.

Борете се против оние кои не веруваат во Аллах и во Денот ахиретски и кои не го забрануваат она што го забранија Аллах и пејгамерот Негов, и кои не ја застапуваат вистинската вера на оние на кои им е дадена Книгата се додека не дадат џизија со рацете, потчинето!

О пророку, поттикнувај ги верниците кон борба. Ако меѓу вас има дваесет трпеливи ќе победат двесте, а ако, пак, меѓу вас има сто ќе победат илјада од оние кои не веруваат зашто оние се, навистина, луѓе кои не сфаќаат.

Појдете во борба, било да сте слаби или јаки, и борете се на патот Аллахов и со имотите ваши и со животите ваши. Ете, тоа ви е подобро само да знаете!

О верници, борете се против неверниците кои се околу вас, и нека при вас најдат тврдост. И знајте дека Аллах, навистина, е со богобојазливите!

Борете се против нив, а Аллах ќе ги казни со рацете ваши, и ќе ги понизи, а вам ќе ви помогне против нив, и Он ќе ги излечи градите на народот вернички!

...

M

Muranyi

Гостин
Edinchez,
Nemojte da mu prepisuvate na Vozviseniot deka sozdal na nekogo Homosexualec. Nepravda prema Boga ne pravete. Kolku sto Bog stvoril na nekogo lopov tolku i Homosexualec. Sekoj INSAN na ovoj svet se ragja CIST,zaradi toa,spored Islamot,dete ako preseli (umre) pred negovata zrelost,toa dete se smeta za nevino i ne snosuva odgovornost na onoj svet.
Na koe detence si primetil simptomi na homosexualec ? Kaj zivotnite ovaa poremetenost ja nema. Sekoj Homosexualec e samo napadnat od demon so sprotiven pol pa taka mu dava na doticniot nagon prema svojot pol. Primer masko opsednato e od zenski demon/dzin i taka ja prezema demonot kontrolata nad nego.
1.Демоните(кога би постоеле) немаат свој пол,туку се хермафродити.Исто како и Анѓелите.
2.Не може да му биде судено на некој кој бил нападнал од демонот,зашто гревовите се на демонот,нели?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Каква врска има тоа со "бог е мртов"?
А што ако осудениот се побуни и каже, Алах сака да преживеам?

Бесмислено е, секој може да го сврти како сака и како му одговара. Влезам во банка во Техран и кажам, ставете пар милиони на моја сметка, тоа е Алаховата волја... Нема да прифатат, оти не им одговара во тој случај.
So bog e mrtov nema vrska no fakt edeka Nice i vo antihrist go glorificira Islamot.
Osudeniot moze da se pobuni i da kaze bilo sto no toa nema nisto da smeni, sto ke bide taka allah sakal. Sekako deka nema da prifatat, Bozja volja e ona sto veke ne moze da se smeni, vo taa smisla se upotrebuva se upotrebbuva ovoj deterministicki stav.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Имаме и очи и уши. Еве јас ќе читам од самиот почеток на куранот, а ти толкувај ни на нас, глувите слепци:

178. О верници, пропишана ви е одмазда за убиените: слободен за слободен, роб за роб, жена за жена. Па, на оној што ќе му биде простено од брат му, нека постапи пристојно и нека му возврати со доброчинство. Ете, тоа е и олеснение и милост од Господарот ваш. Па оној кој ќе возврати со насилство по тоа –та казна болна ќе има.

190. На Аллаховиот пат убивајте ги оние кои вас ве убиваат. Но, не преминувајте ги границите; Аллах, навистина, не ги љуби претерувачите!

191. На таквите кои ве напаѓаат и вие напаѓајте ги каде било да ги сретнете, и истерувајте ги отаде од каде тие ве истеруваат… Сплеткарењето е поголем грев од убиството. И не убивајте ги доколку тие не ве убиваат, при Месџидул Харам. А, ако пак, ве убиваат… па, убивајте ги и вие! Ете, така Аллах ги наградува неверниците!

.....
...
Јалов обид за дискредитирање на исламот и муслиманите. Јалово прескокнување на ајетите. Но успешна презентација на одбранбената војна. Успешна презентација на етиката на војувањето во исламот.;)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.622
Поени од реакции
31.465
so se dosega napishano vie sami se diskreditirate ., nema potreba nekoj da se zmara so vas tuku aj da se najdeme neshto vo muabet., e samo koga ke prorabotat elechinjata e togash sekoj ima pravo da reagira ., a vie toa pravo go osporuvate na drugite ., i koga nekoj ke prevzeme merki., ., e togash toa ne bilo vo red .,... ta neli usa vi se najgolemi sojuznici

S

Sagan

Гостин
Јалов обид за дискредитирање на исламот и муслиманите. Јалово прескокнување на ајетите. Но успешна презентација на одбранбената војна. Успешна презентација на етиката на војувањето во исламот.;)
Тактики на војување велиш? Секако. Што друго може да напише воен водач и политичар од 6ти век.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.166
Поени од реакции
83.983
1.Демоните(кога би постоеле) немаат свој пол,туку се хермафродити.Исто како и Анѓелите.
Да, ангелите немаат пол и - не, не е точно тоа дека по таа аналогија и овие другиве суштества се безполови.
(плус, не сум баш сигурен дали хермафродит и безполов е исто)
2.Не може да му биде судено на некој кој бил нападнал од демонот,зашто гревовите се на демонот,нели?
така е - не може него лично да му се суди
Е сега, дали е некој нападнат или не, и ако е нападнат, од што е нападнат и како да бидеме сигурни во тоа - сето тоа е друг муабет.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Демони? Демонски напади?

:vozbud:

Видете, таму на зидовите имате едно книџуле што се нарекува календар. Таа бројката која почнува со 20 ви ја означува годината. Размислете малку, не е тешко колку што на прв поглед изгледа...

Mислам, wtf?? :vozbud:

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Тактики на војување велиш? Секако. Што друго може да напише воен водач и политичар од 6ти век.
Абе умен, не само во 6 или 7 или сегашниов век. Секогаш имало и ќе има војни, а со тоа и правила и конвенции на војување, и световни и религиски. Толку ли е тешко да разбериш? Или ќе треба од основа да ти се појаснуваат некои работи?

S

Sagan

Гостин
Абе умен, не само во 6 или 7 или сегашниов век. Секогаш имало и ќе има војни, а со тоа и правила и конвенции на војување, и световни и религиски. Толку ли е тешко да разбериш? Или ќе треба од основа да ти се појаснуваат некои работи?
Зарем избраната алахова раса нема да биде поштедена?

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243

193. И борете се против сѐ додека не исчезне сплеткарењето и додека верата Аллахова не биде слободна, а ако престанат, па престанува и непријателството, освен кон зулумќарите.

216. Ви се пропишува борба. А вие ја презирате. Во она што го презирате можеби има нешто добро за вас, а во она што го сакате, можеби има нешто лошо за вас. Аллах знае, а вие не знаете!

Сура 2, Крава.

Па кога светите месеци ќе поминат борете се против многубошците, каде било да ги најдете, заробувајте ги, опколувајте ги, чекајте ги во заседа од секаков вид! Па ако се покајат, и ако намаз извршуваат, и ако зекат даваат, пуштете го патот нивни. Аллах, навистина, е Простувач и Сомилосен.

Борете се против оние кои не веруваат во Аллах и во Денот ахиретски и кои не го забрануваат она што го забранија Аллах и пејгамерот Негов, и кои не ја застапуваат вистинската вера на оние на кои им е дадена Книгата се додека не дадат џизија со рацете, потчинето!

О пророку, поттикнувај ги верниците кон борба. Ако меѓу вас има дваесет трпеливи ќе победат двесте, а ако, пак, меѓу вас има сто ќе победат илјада од оние кои не веруваат зашто оние се, навистина, луѓе кои не сфаќаат.

Појдете во борба, било да сте слаби или јаки, и борете се на патот Аллахов и со имотите ваши и со животите ваши. Ете, тоа ви е подобро само да знаете!

О верници, борете се против неверниците кои се околу вас, и нека при вас најдат тврдост. И знајте дека Аллах, навистина, е со богобојазливите!

Борете се против нив, а Аллах ќе ги казни со рацете ваши, и ќе ги понизи, а вам ќе ви помогне против нив, и Он ќе ги излечи градите на народот вернички!

...
:pos:vie imate i oci i osii i gledate i slusate no dzaba vie koga gledate samo povrsinski,, gledam si zapisal aeti od kuran ,kerim' bes da poglednes za sto se raboti i bes da analiziras , ,,eve na primer 190 191 aet sto gi imas spomnato ovde se spomnuva za ubistvo ,, ako se cita kuranot vnimatelno i konsultira RAZLICNI HADISI VO TEKOT NA ANALIZITE SEKOJ KE ZAKLUCI DEKA VOJNATA VO ISLAMOT E DOZOLENA PROTIV ONIE STO SE BORAT PROTIV MUsLIMANITE,

На Аллаховиот пат убивајтеги оне кои вас ве убиваат.Но не преминувајтеги границите;Аллах навистина не ги љуби претерувачите! (Ел-Бекаре190)

pred se vojnata na allahoviot pat e odbrambena,, onie koi ne napagat onie koi sakat da ne unistat, onie koi se borat protiv allahoviot pat, onie koi ne proteruvaat od svoite ognista , tokmu nas nie naredeno da se borime protiv tie koi ne napagat, , no ne da se preteruva i da se ubiva nevini luge zeni deca , t,e, terorot i nasilstvo da se primenuva, kade veli vo toa ne pretruvaajte ,,, naprotiv bog ni veli deka onie koi ne se borat protiv nas i verata nasa i koi ne ne proteruvaat od domovite nasi, da se odnesuvaame na uctiv nacin da bidime pravedni sprema niv ,

pa priatelce procitaj k*ran i ke ividis samiot k*ranot treba da se svati i da se vrezi dlaboko vo srceto za da go razberes dzihadot, (vojna na allahoviot pat) a ne da se svati samo bukvaalno povrsni recenici , bes da navlezes podlaboko , vo k*ranskite tekstovi.,, dzihadot ne e protiv neveruvanjeto na nevernicite, da se nametnuva so sila vo verata nema prisila. tuku vojna protiv onie koi siraat nasilstvo i teror , koi so site raspolozivi sredstva go pravat da ja pogazat sovrsenata vistina na boga.od vistinata nema beganje , vo islamot e zabraneto sekakvo prolevanje na krf i bespotrebno vojuvanje ,islamot pred se nosi poraka na spas ljubov mir na site luge , a ne teroristicka ideologija, i niedna religija ne povikuva na nasilstvo, taka i islamot povikuva na mir so site drugi narodi,, pa ako sakat da ne unistat i da ne proteruvaat kako slucajot vo palestina togas se voveduva vojna protiv niv , boretese protiv tie se dodeka oni posakaat mir, pa ako sakat mir togas i ti bidi naklonet kon mir .

site tie kuranski tekstovi sto sigi napisal, asocirat vo vremeto na Muhamed..a.s, sekogas muhamed.a.s bil napagan od musricite, mnoguboscite, ,i od evreite.muhamed.a.s vklucuval dogovor za ne napagaje no tie sekogas toa go prekrsuvale , sekogas gi napagale vrsele nasilstva , kon muslimanite, do toagas ne mu bese propisana borba, , potoa allah mu ja odobruva borbata , vo tie teski zivotni uslovi vo koi sto direktno bilo vovedeno vo opasnost muslimanskoto bitisuvanje i masakriranje vo medina , i imalo se pocesti zakani doagale od meka kade vo toa vreme kurajsite, musrici, ne se budele od temninata i
idolopoklonstvoto, Allah dz..s na muslimanite im objavil.t.e im dozvolil borba, no ne vo forma na zapoved , kade allah dz.s veli;
dadeno vie sekakvo ovlastuvanje na onie koi se ubivaat, zosto vrs niv zulum se pravi, `,,
vo ovaa sura jasno se govori deka na muslimanite vo pocetokot im bilo spreceno da se borat protiv onie koi im vrsea nasilstvo i masakriraanje , i im bilo naredeno da bidat strplivi i da gi podnesuvat makite,, no kogaa toa izmacuvanje na musricite doslo do vrvot na granicite , vo toa vreme muhamed .a.s ja napustil meka i se preseli vo medina, togas kako sto kazuva ova sura , allah im dozvoluva na muslimanite da se boraat protiv zulumot i nepratelstvoto na koi bea izlozeni, muslimanite , im e nareden dzihad da se boraat protiv tie koi vojuvaat i im prkosat,, pa potoaa jasno govorii

pa ako se povlecat i ne i ne se borat protiv vas i vi ponudat mir,. allah ne vi dava pravo da vojuvate protiv niv.(en nisa.90

ako me razbra priatelce me razbra ako ne da sme zdravi i zivi , pozdrav:)

S

Sagan

Гостин
tokmu nas nie naredeno da se borime protiv tie koi ne napagat, , no ne da se preteruva i da se ubiva nevini luge zeni deca , t,e, terorot i nasilstvo da se primenuva, kade veli vo toa ne pretruvaajte ,,, naprptiv bog ni veli deka onie koi ne se borat protiv nas i verata nasa i koi ne ne proteruvaat od domovite nasi, da se odnesuvaame na uctiv nacin da bidime pravedni sprema niv ,
pa priatelce procitaj k*ran i ke ividis samiot k*ranot treba da se svati i da se vrezi dlaboko vo srceto za da go razberes
Море el_kewser, јас, користејќи го моето природно, а и уставно право на мислење и изразување на мислењето, велам дека исламот, и сите други религии, се обично перење на мозокот и се поштетни од чума и сида. Ти велиш, да не се убиваат невини жени и деца. Кој одредува кој е невин а кој не и дали со ваквиот мој став јас се борам против вашата (и секоја друга религија) и треба да бидам убиен?

Скраја да е тоа да врежам во срцето мое морален кодекс од 6ти век, зошто ќе ја унакажам мојата човечност за век и веков, туку сакав да прашам, зошто ти е непријатно да напишеш Куран, како што е правилно, па ставаш некакви си ѕвездички? Или го copy-paste-ираше одговорот?
dzihadot ne e protiv neveruvanjeto na nevernicite, da se nametnuva so sila vo verata nema prisila. tuku vojna protiv onie koi siraat nasilstvo i teror , koi so site raspolozivi sredstva go pravat da ja pogazat sovrsenata vistina na boga.
Ти во оваа реченица имаш контрадикција. Не ли е насилство и терор врз личноста перењето на мозок и наметнувањето на религијата врз децата уште од најмлади години? Некои жени муслиманки, велат дека тие самите сакаат да носат превез преку лицето и облека која го покрива целото тело. Се запрашале ли тие, дали во опкружувањето во кое израснале, им била дадена друга можност освен таа? Зошто другите жени не осеќаат вродена потреба да носат таква облека среде лето?

Моето единствено расположливо средство е зборот. Зборовите се сите мои расположливи средства со кои газам по секаква “совршена вистина“. За тебе, јас сум неверник, кој ја гази совршената вистина на бог. Идам пред врата сега, да го пречекам џихадот.

site tie kuranski tekstovi sto sigi napisal, asocirat vo vremeto na Muhamed..a.s, sekogas muhamed.a.s bil napagan od musricite, mnoguboscite, ,i od evreite.muhamed.a.s vklucuval dogovor za ne napagaje no tie sekogas toa go prekrsuvale , sekogas gi napagale vrsele nasilstva , kon muslimanite, do toagas ne mu bese propisana borba, , potoa allah mu ja odobruva borbata , vo tie teski zivotni uslovi vo koi sto direktno bilo vovedeno vo opasnost muslimanskoto bitisuvanje i masakriranje vo medina
Значи сепак, најголемиот дел од куранот се текстови за воени тактики од тоа време. Ако сите тие курански текстови “асоцираат“ на времето кога владеел Мухамед, зошто се користите со нив во 21 век, па дури и морални поуки влечете од нив?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom