Сатанизам

K

Khabs Staadnau

Гостин
старецот не осетил потреба туку му било наредено, и на крај сепак завршило со хепи енд.

а од друга страна, целта на сатанизмо да ги имитира и копира библијските настани?! за то немаше потреба да се измислува сатанизмот. Ваљда не се води од идејата “тие праат или праеле така - и ние ќе прајме“ то ти е иста саджина само друфга етикета. Штос е да направиш нешто поинакво, поразлично, на други темели кои сам ќе ги ископаш и туриш... ова е еден вид плагијат или пародија.
Сатанизмот никогаш не бил претставен како хипстерско движење. Хипстер беше Павле, имаше некои визии... му се прикажуваа... иднини.
Од друга страна, Сатанизмот за кој сега дебатираме не потекнува од Библијата туку од еден друг Закон.
А кога сме кај штосот, последен штосен народ беа Сумерите и можеби Египќаните.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас ќе ти одговорам за Ипси! Не верува во Сатаната, не верува дека постојат антропоморфни Богови ...
И да ритуал е лична пракса, и неможеш да збориш што е „ритуал“ се додека не направиш еден ...
Он сам не знае у што верува, а ти за него ќе кажеш :D
Смешки невидени.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Сатанизмот никогаш не бил претставен како хипстерско движење. Хипстер беше Павле, имаше некои визии... му се прикажуваа... иднини.
Од друга страна, Сатанизмот за кој сега дебатираме не потекнува од Библијата туку од еден друг Закон.
А кога сме кај штосот, последен штосен народ беа Сумерите и можеби Египќаните.
Најштосни се Канаѓаните
Знам многу луѓе кои би се иселиле и живееле во Канада но ни еден кој би се иселил и живеел во Сумер или Египет.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Со волку дрвени адвокати, ни сатанист човек на раат не може да биде.
--- надополнето: Nov 10, 2011 9:51 AM ---

Смекси што збориш бре човече. Збориме за сатанизам, во кој има ритуали. Сатанизмот има правила и тоа како. Ако е така како што викаш ти, ондак секој може да прави што сака и нема да припаѓа никаде. Ќе игра околу оган, ќе коле кози оти така му дошло не зашто е припадник на сатанизмот.
Христијанството си има ритуали, ама се базираат на верување. Тешка глупост е да кажеш дека било кој ритуал сврзан со било која религиозна припадност не е поврзан со верување.
Колку си ти запозната со Сатанизмот? Знаеш ли од каде ЛаВеј ја добива инспирацијата за да ја создаде својата црква? Знаеш ли дека Сатанизмот е атеистичко учење?
Знаеш некој сатанистички ритуал?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Колку си ти запозната со Сатанизмот? Знаеш ли од каде ЛаВеј ја добива инспирацијата за да ја создаде својата црква? Знаеш ли дека Сатанизмот е атеистичко учење?
Знаеш некој сатанистички ритуал?
Видиш затоа си почнав јас муабет со Исписмус. Ако се декларираш како сатанист муабетов ќе има смисла. Ама ко што знам не се декларираш како нешто такво, па остај Иписмус да ми одговори на она што го прашувам.

G

galaxy

Гостин
Јас секое утро мијам заби. Тоа е мојот ритуал кој произлегува од лична потреба.
Не сакам да замислам каква лична потреба има некој што практицира причестување, жртвување животни, испишување симболи, поклонување на непостоечки битија, палење свеќи, крстење, крштевање, земање дроги за приближување до сатаната...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
И добро зошто тоа тебе толку ти пречи? Некој нешто ти направил. Ако некој сака да го следи сатанизмот, нека го следи. Тебе не те тера да го правиш истото. Но тоа не ти дава право да збориш апсурдни работи за некој кој не го познаваш. Според претходниот пост ти тврдиш дека : Сите Сатанисти вршат ритуали со девојчиња на гробишта, вкчучувајќи го и Ипсисимус.
не вршат??
шо сатанисти се бе такви?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Видиш затоа си почнав јас муабет со Исписмус. Ако се декларираш како сатанист муабетов ќе има смисла. Ама ко што знам не се декларираш како нешто такво, па остај Иписмус да ми одговори на она што го прашувам.
Во тој случај, ќе почекаш Ипсисимус да се врати од работа па ќе ти одговори. Некаде после 15.00 часот. :)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Sepak vo tvojot post ne mi odgovori na prashanjeto ili namerno go izbegna.
Dali se zachleni vo tvojata omilena grupa na satanistite?
Kratko da ili ne.
Не, немам таква намера.
Тој не е сатанист!
Тој е рибар-апостол,"преставувајќи" го спротивното од она во кое веруваат религиозните за да го извлече (улови) она за кое мислат дека не постои во нив,само така ќе увидат религиозните какви се.

Sora_Dono

The 14th
Член од
22 октомври 2011
Мислења
129
Поени од реакции
35
Satanizmot e samo use edna religija, and everyone knows what religion is - brainwashing.

Satanizmot e ustvari kao hristijanstvo, samo so drug "bog" i drugi pravila.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А про по постов, тогаш не постои ни фундаментот на кој ти го базираш своето верување - Сатаната. Значи ако те разбирам добро, ти само веруваш во она што тој би го претставувал, а не во она што е, т. е дека постои.
Епа добро утро! Да ја видеше првата страна од темава, ќе видеше дека сатаната во мојот случај е симбол кој ги пртставува основните човечки потреби и особини.

Сатаната е опишан и дефиниран во 9-те сатански изјави во сатанската библија. Одкако сум на форумов ова го имам објаснето сто пати, и тоа затоа што некому е тешко да оди на првата страна и да види колку видови сатанизам има, кој се нивните идеологии итн.
--- надополнето: Nov 10, 2011 5:56 PM ---
Он сам не знае у што верува, а ти за него ќе кажеш :D
Смешки невидени.
Па затоа си ти тука бе Игорче! За да ми кажеш у што да верувам.
Што би правел јас без тебе пустиот!:(

Kajgana Shop

На врв Bottom