Сатанизам

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi , i nikogas nemalo da se objasni vistinata. a vaka bog go ostava neka pravi po svoja volja sto saka , mu dopusta , zaradi nase spasenie, za covestvoto koga ke gi vide negovite losi dela da go proslavi boga
http://youtu.be/sNlV5t_TD-g slava na boga, poglednigo ovoj klip i ke ti stane jasno
Арно вели деттето, шо ќе праше Исус и татко му ако го отепаа Луцивера?
Тогаш ангелите и луѓето ќе речеа „Шо работаат бе овие?? знае некој?? за шо земаат плата... и полека полека ете ти бунт и ќе ги исфрлеа од небесниот престол. То е се напраено со план и бизнис зделки... “Ти Луцивер, ќе праиш незгоди и проблеми и ќе ги гњавиш луѓето, а ние ѓо ќе се бориме против тебе и ќе ги браниме од тебе... за ова услуга ќе добиеш 30% од душите на умрените.....“

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ако не постои,кој тогаш ова го направил?

Бог или сатаната?
Непостои во реалноста, постои во библијата. Што не ти е јасно?

Кога ја раскажуваш Црвенкапа на твоето дете, дали веруваш дека стварно постоел волк кој правел план како да ја изеде? Или со приказната сакаш да дадеш некоја поента?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Кој со ѓаоло тикви сади.....
Убаво си рекле старите, ама кој да ги слуша.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Непостои во реалноста, постои во библијата.

Кога ја раскажуваш Црвенкапа на твоето дете, дали веруваш дека стварно постоел волк кој правел план како да ја изеде? Или со приказната сакаш да дадеш некоја поента?
Исто како кога ќе му ја разкажуваш на своето дете приказната за заспаната убавица.
Човекот е богот кој се буди, кој се усовршува и постојано се надградува.
За жал,само што се разбудила,пак заспала никако будна да биде.

Толку контрадикции има во твоите постови, што едноставно е неверојатно.
Во право си,навистина невероватно.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Непостои во реалноста, постои во библијата. Што не ти е јасно?

А про по постов, тогаш не постои ни фундаментот на кој ти го базираш своето верување - Сатаната. Значи ако те разбирам добро, ти само веруваш во она што тој би го претставувал, а не во она што е, т. е дека постои.

K

Khabs Staadnau

Гостин
А про по постов, тогаш не постои ни фундаментот на кој ти го базираш своето верување - Сатаната. Значи ако те разбирам добро, ти само веруваш во она што тој би го претставувал, а не во она што е, т. е дека постои.
Сатанизмот нема антропоморфни Богови, митолошки суштества и други слични фигури на кои им се поклонува или во кои верува. Ритуалите, праксите се изведуваат како лични потреби.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Сатанизмот нема антропоморфни Богови, митолошки суштества и други слични фигури на кои им се поклонува или во кои верува. Ритуалите, праксите се изведуваат како лични потреби.
Ритуал не е лична пракса, друже Смекси. Потекнува од нешто, од верување, а треба да веруваш во нешто за да практицираш ритуал, особено кога зборуваме за религиски ритуали.
Патем, постот ми беше наменет за Иписмус, и би сакала тој да ми одговори на прашањето. Значи, дали верува дека постои такво нешто како Сатана?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
... имал лична потреба на гробишта да одвлечка девојче и ритуално го заколе. Не дека такво нешо треба или е пропишано со сатанскио устав... едноставно осетил потреба...

K

Khabs Staadnau

Гостин
Ритуал не е лична пракса, друже Смекси. Потекнува од нешто, од верување, а треба да веруваш во нешто за да практицираш ритуал, особено кога зборуваме за религиски ритуали.
Патем, постот ми беше наменет за Иписмус, и би сакала тој да ми одговори на прашањето. Значи, дали верува дека постои такво нешто како Сатана?
Хм, неточно. Праксата не бара верување, не бара да следиш нечии одредени правила и начин на размислување. Понатаму не смеам да навлегувам. Еве за причеста во христијанството, бидејќи и тоа е ритуал.
Верникот знае дека тоа што го консумира не е леб и вино туку месо и крв. Буквално месо и крв.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Јас ќе ти одговорам за Ипси! Не верува во Сатаната, не верува дека постојат антропоморфни Богови ...
И да ритуал е лична пракса, и неможеш да збориш што е „ритуал“ се додека не направиш еден ...

K

Khabs Staadnau

Гостин
... имал лична потреба на гробишта да одвлечка девојче и ритуално го заколе. Не дека такво нешо треба или е пропишано со сатанскио устав... едноставно осетил потреба...
Хм, јас мислев дека тоа го направи еден старец само со син му, и во име на Бога. Сум се препознал?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Хм, јас мислев дека тоа го направи еден старец само со син му, и во име на Бога. Сум се препознал?
старецот не осетил потреба туку му било наредено, и на крај сепак завршило со хепи енд.

а од друга страна, целта на сатанизмо да ги имитира и копира библијските настани?! за то немаше потреба да се измислува сатанизмот. Ваљда не се води од идејата “тие праат или праеле така - и ние ќе прајме“ то ти е иста саджина само друфга етикета. Штос е да направиш нешто поинакво, поразлично, на други темели кои сам ќе ги ископаш и туриш... ова е еден вид плагијат или пародија.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Со волку дрвени адвокати, ни сатанист човек на раат не може да биде.
--- надополнето: Nov 10, 2011 9:51 AM ---
Хм, неточно. Праксата не бара верување, не бара да следиш нечии одредени правила и начин на размислување. Понатаму не смеам да навлегувам
Смекси што збориш бре човече. Збориме за сатанизам, во кој има ритуали. Сатанизмот има правила и тоа како. Ако е така како што викаш ти, ондак секој може да прави што сака и нема да припаѓа никаде. Ќе игра околу оган, ќе коле кози оти така му дошло не зашто е припадник на сатанизмот.
Христијанството си има ритуали, ама се базираат на верување. Тешка глупост е да кажеш дека било кој ритуал сврзан со било која религиозна припадност не е поврзан со верување.

N

Nessa Alcarin

Гостин
старецот не осетил потреба туку му било наредено, и на крај сепак завршило со хепи енд.

а од друга страна, целта на сатанизмо да ги имитира и копира библијските настани?! за то немаше потреба да се измислува сатанизмот. Ваљда не се води од идејата “тие праат или праеле така - и ние ќе прајме“ то ти е иста саджина само друфга етикета. Штос е да направиш нешто поинакво, поразлично, на други темели кои сам ќе ги ископаш и туриш... ова е еден вид плагијат или пародија.
И добро зошто тоа тебе толку ти пречи? Некој нешто ти направил. Ако некој сака да го следи сатанизмот, нека го следи. Тебе не те тера да го правиш истото. Но тоа не ти дава право да збориш апсурдни работи за некој кој не го познаваш. Според претходниот пост ти тврдиш дека : Сите Сатанисти вршат ритуали со девојчиња на гробишта, вкчучувајќи го и Ипсисимус.

Kajgana Shop

На врв Bottom