Сатанизам

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Море море муабети :)
Дури и за со кафе муабет одат :)
Муабети на новото време не бараат херои на нашето време :)
Па јасно....ја си го испив сабајлечкото кафе со вакви муабети...баш фино одат и со цигарче.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Па јасно....ја си го испив сабајлечкото кафе со вакви муабети...баш фино одат и со цигарче.
Подобро оди „Херој на нашето време“ од Лермонтов (безвременска книга, според мене) отколку муабети за сатанизам, шејтани, џинови (арапски „лоши“ духови) :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Подобро оди „Херој на нашето време“ од Лермонтов (безвременска книга, според мене) отколку муабети за сатанизам, шејтани, џинови (арапски „лоши“ духови) :)
whatever floats your boat....lol

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
whatever floats your boat....lol
Добар одговор за да не се продолжи... што мене не ми текна ... :)

Сега на некое време, ќе нема бесцелно дрдорење за сатанизам разгледан низ призмата на... оние, „трите вистински вери“ :) Одлично :)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Бог каков што вие го замислувате Е мртов, сакале вие да признаете или не.
Токму така,бидејќи тоа е основата на христијанството,тој живеел,умрел и воскреснал.:)
Ако тие така го замислуваат,како го замислуваш ти?

Сигурно погрешно се изрази,да не мислеше да кажеш дека НЕ постои,ниту живеел,ниту умрел,ниту воскреснал.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Дали ти го разбираш воопшто значењето на поимот "семоќен"? Ако е семоќен, значи дека може да стори СЕ...кој ги создал луѓето такви? Ако твојот бог несака војни а е семоќен, може уште истиот момент да ги спречи, или да не ги создава воопшто особините кој предизвикуваат војни!
Што се однесува до вториот болд, ако ти мислиш дека љубовта е нешто кое може дасе наметне со закон, навистина те жалам, затоа што очигледно незнаеш што е љубов. Таа се заслужува, не се наметнува и не се заповедува!
bog e semoken , tuka nema mesto za somnez , bog ne e diktator , na lugeto im dal sloboda da izbiraat , a tie go zasakaa ovoj svet, so site gnasnottii ,planot na satanata e da go obedini covestvot protiv boga,
--- надополнето: Nov 9, 2011 6:06 PM ---
Јас не сум читал?:pos:
Ај еве ќе ти посочам еден пример од библијата, за неговите начини и средства на убедување:

Левит:
21 ‘Ако се противите уште и натаму, ако не сакате да Ме послушате седумкратно ќе ги зголемам врз вас раните за вашите гревови.
22 Ќе ги пуштам горските ѕверови на вас за да ве лишат од децата, за да ви го издават добитокот и ќе ве намалат, така што патиштата ќе ви запустат.’
23 ‘Ако и тоа не ве поправи, па ако продолжите со живеењето што Ми се противи,
24 тогаш и Јас ќе ви се спротивам вам и Самиот ќе ве удрам седумкратно за вашите гревови.
25 Ќе доведам меч на вас, нека се искали со одмазда за Заветот. А кога ќе се соберете во вашите градови, ќе испратам помор на вас, и ќе бидете предадени во рацете на непријателот.
26 А кога ќе ви го прекратам снабдувањето со леб; десет жени ќе ви печат леб во една печка; ќе ви дадам леб со мерка. Ќе јадете, но нема да бидете сити.’
27 ‘Ако и после тоа не Ме послушате, туку Ми се спротивставувате и натаму,
28 и Јас ќе ви се спротивставувам - ќе ве казнам седумкратно за вашите гревови.
29 Ќе јадете месо од вашите синови, ќе јадете месо од вашите ќерки.

Љубов невидена, нема што! Да тераш некого да си ги јаде децата, за да го натераш да ти се покори!:tapp:
zosto se vajkas za raboti koi i ti sam ne gi razbiras
na starite im bilo receno oko za oko zab za zab, a jas pak vi velam lubetegi svoite neprijateli , prosteteim na onie koi ve gonat.., a satanistos znae sam sebe da se saka sebicna lubov ili egoisticna
o
--- надополнето: Nov 9, 2011 6:13 PM ---
Кога ѓаволот е итрец, и лош, тогаш господ што е, добар и...?

И кога е семоќен зошто не го уништи ѓаволот?
ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi , i nikogas nemalo da se objasni vistinata. a vaka bog go ostava neka pravi po svoja volja sto saka , mu dopusta , zaradi nase spasenie, za covestvoto koga ke gi vide negovite losi dela da go proslavi boga
http://youtu.be/sNlV5t_TD-g slava na boga, poglednigo ovoj klip i ke ti stane jasno

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Problemot so slobodnata volja go izmislija teolozite za da go amnestiraat Bog na smetka na lugeto imeno ako Bog e semoken nema slobodna volja zar ti, coveku koj sam ne si se stvoril mozel bilo koe delo da go kazes kako tvoe??? Postoi nesto od sto zavisime, ako sakate narecete go toa bog. No nema slobodna volja, Krouli vika otkri ja svojata VOLJA i pravi ona sto e tvoja volja znaci nepromenliva sustina koja gi determinira tvoite postapki samoubiecot se radja, ti si hedonist ili sto i da si nema veze znaci ne mozes aj sea 10 minuti ke bidam asket ne ti si hedonist i gotovo kraj, slucai za preporod u smisla do sea bila kurva i odednas stanala svetica i clicni primeri samo kazuva za potencijalot koj kasno ili na vreme togas koga se pojavil i stanal aktualitet.

N

Nessa Alcarin

Гостин
ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi , i nikogas nemalo da se objasni vistinata. a vaka bog go ostava neka pravi po svoja volja sto saka , mu dopusta , zaradi nase spasenie, za covestvoto koga ke gi vide negovite losi dela da go proslavi boga
http://youtu.be/sNlV5t_TD-g slava na boga, poglednigo ovoj klip i ke ti stane jasno
Аха, значи Бог според тебе е праведен и семоќен, но не го убил Луцифер, зошто сакал луѓето повеќе да го сакаат него. Тоа лицемерие да не е ... а? И толку многу работи кажал, и луѓето слепо му веруваат, па и да кажел дека го убил Луцифер, пак ќе му верувале... Не ти го сфаќам аргументот... Не правиш глупи или ...

Значи вака според мене Луцифер (Сатана, Ѓавол) не постои! Постои само Бог!

V

Vollstandig

Гостин
Го видов клипот, извадок од научно фантастичен хорор, ако ова е твојата замисла за ѓаволот, ти препорачувам да го кликнеш овој линк.

На муабетот твој, викаш ако бог го убие ѓаволот цел небесен свет и сите вработени во рајот ќе се прашваат зошто го убил луциФер, можеби знаел нешто па сакал господ да го сокрие тоа и го ликвидирал, така?
По дифолт, чим сите тие светци и други работи, во рајот, би требало да имаат ПОЛНА ВЕРБА во господ и да не би сомневале ништо во него, а и тој не би требало да крие ништо од нив.Далје, зошто би се посомневале кога тие се веќе до господ и не би имало потреба бог, како бог и креатор на сите, да се правда и објаснува зошто го убил својот противник!
Едноставно, бог ги создал луѓето. Сака да го обожуваат, им дал слободна волја но има некоклу работи што не сака да ги правиш. Управо многу. Ако не го сакаш, присилно, значи ќе одиш во пеколот, се додека не почнеш да го сакаш.

Зошто бог не ги создал луѓето во една убава атмосвера во едно место каде нон стоп ќе има питка вода, јадење, пиење, интернетот не го создал, туку морале луѓето да го создаваат и ред други работи?И зошто бог како што ти кажаа претходно некои членови, за да го спаси човештвото (Од самиот себе си) оди во жртвена мисија да загини, значи за да го спаси човештвото- ОД САМИОТ СЕБЕ СИ.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сигурно погрешно се изрази,да не мислеше да кажеш дека НЕ постои,ниту живеел,ниту умрел,ниту воскреснал.
Точно така.
--- надополнето: Nov 9, 2011 9:43 PM ---
bog e semoken , tuka nema mesto za somnez , bog ne e diktator , na lugeto im dal sloboda da izbiraat , a tie go zasakaa ovoj svet, so site gnasnottii ,planot na satanata e da go obedini covestvot protiv boga,
Ако е семоќен и ако не е диктатор, а ни дал слободна воља, како ќе го објасниш казнувањето и наградувањето? Ако е семоќен, можел да не создаде какви што сакал да бидеме, ама сепак не создал какви што сме, и сега не казнува?
Тоа ти се вика Садизам друже!
zosto se vajkas za raboti koi i ti sam ne gi razbiras
na starite im bilo receno oko za oko zab za zab, a jas pak vi velam lubetegi svoite neprijateli , prosteteim na onie koi ve gonat.., a satanistos znae sam sebe da se saka sebicna lubov ili egoisticna
Што убоо! Значи одмаздувај се, казнувај, уништувај.....и после дојди и кажи пу, пу неважи тоа! Сега ќе ви простам (???) ама само ако ме прифатите како единствена опција! Инаку правец котлите! Многу благородно и несебично, нема што! Ама што знаеме ние сатанистите, нели!

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Токму така,бидејќи тоа е основата на христијанството,тој живеел,умрел и воскреснал.:)
Ако тие така го замислуваат,како го замислуваш ти?

Точно така.

Ако не постои,кој тогаш ова го направил?
Раздели па владеј? Ај потсети ме, кој ги раздели луѓето, кој им ги измеша јазиците и кој ги растури по целата земја? Бог или Сатаната?
Бог или сатаната?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi , i nikogas nemalo da se objasni vistinata.
:cuc::icon_lol:

Е не можам...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас мислам дека Сатаната е Jimmy Hoffa, затоа гробот не може да му се најде, ниту убиецот.

Kajgana Shop

На врв Bottom