Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.023
- Поени од реакции
- 83.446
Ај посмеј ме уште малку, напиши уште по нешто...Исус не умре за тебе, умре за еврејската заедница. Ти си македонка, немаш ништо со тоа.
Ај посмеј ме уште малку, напиши уште по нешто...Исус не умре за тебе, умре за еврејската заедница. Ти си македонка, немаш ништо со тоа.
Па јасно....ја си го испив сабајлечкото кафе со вакви муабети...баш фино одат и со цигарче.Море море муабети
Дури и за со кафе муабет одат
Муабети на новото време не бараат херои на нашето време
Подобро оди „Херој на нашето време“ од Лермонтов (безвременска книга, според мене) отколку муабети за сатанизам, шејтани, џинови (арапски „лоши“ духови)Па јасно....ја си го испив сабајлечкото кафе со вакви муабети...баш фино одат и со цигарче.
whatever floats your boat....lolПодобро оди „Херој на нашето време“ од Лермонтов (безвременска книга, според мене) отколку муабети за сатанизам, шејтани, џинови (арапски „лоши“ духови)
Добар одговор за да не се продолжи... што мене не ми текна ...whatever floats your boat....lol
Токму така,бидејќи тоа е основата на христијанството,тој живеел,умрел и воскреснал.Бог каков што вие го замислувате Е мртов, сакале вие да признаете или не.
bog e semoken , tuka nema mesto za somnez , bog ne e diktator , na lugeto im dal sloboda da izbiraat , a tie go zasakaa ovoj svet, so site gnasnottii ,planot na satanata e da go obedini covestvot protiv boga,Дали ти го разбираш воопшто значењето на поимот "семоќен"? Ако е семоќен, значи дека може да стори СЕ...кој ги создал луѓето такви? Ако твојот бог несака војни а е семоќен, може уште истиот момент да ги спречи, или да не ги создава воопшто особините кој предизвикуваат војни!
Што се однесува до вториот болд, ако ти мислиш дека љубовта е нешто кое може дасе наметне со закон, навистина те жалам, затоа што очигледно незнаеш што е љубов. Таа се заслужува, не се наметнува и не се заповедува!
zosto se vajkas za raboti koi i ti sam ne gi razbirasЈас не сум читал?
Ај еве ќе ти посочам еден пример од библијата, за неговите начини и средства на убедување:
Левит:
21 ‘Ако се противите уште и натаму, ако не сакате да Ме послушате седумкратно ќе ги зголемам врз вас раните за вашите гревови.
22 Ќе ги пуштам горските ѕверови на вас за да ве лишат од децата, за да ви го издават добитокот и ќе ве намалат, така што патиштата ќе ви запустат.’
23 ‘Ако и тоа не ве поправи, па ако продолжите со живеењето што Ми се противи,
24 тогаш и Јас ќе ви се спротивам вам и Самиот ќе ве удрам седумкратно за вашите гревови.
25 Ќе доведам меч на вас, нека се искали со одмазда за Заветот. А кога ќе се соберете во вашите градови, ќе испратам помор на вас, и ќе бидете предадени во рацете на непријателот.
26 А кога ќе ви го прекратам снабдувањето со леб; десет жени ќе ви печат леб во една печка; ќе ви дадам леб со мерка. Ќе јадете, но нема да бидете сити.’
27 ‘Ако и после тоа не Ме послушате, туку Ми се спротивставувате и натаму,
28 и Јас ќе ви се спротивставувам - ќе ве казнам седумкратно за вашите гревови.
29 Ќе јадете месо од вашите синови, ќе јадете месо од вашите ќерки.
Љубов невидена, нема што! Да тераш некого да си ги јаде децата, за да го натераш да ти се покори!
ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi , i nikogas nemalo da se objasni vistinata. a vaka bog go ostava neka pravi po svoja volja sto saka , mu dopusta , zaradi nase spasenie, za covestvoto koga ke gi vide negovite losi dela da go proslavi bogaКога ѓаволот е итрец, и лош, тогаш господ што е, добар и...?
И кога е семоќен зошто не го уништи ѓаволот?
ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi
Аха, значи Бог според тебе е праведен и семоќен, но не го убил Луцифер, зошто сакал луѓето повеќе да го сакаат него. Тоа лицемерие да не е ... а? И толку многу работи кажал, и луѓето слепо му веруваат, па и да кажел дека го убил Луцифер, пак ќе му верувале... Не ти го сфаќам аргументот... Не правиш глупи или ...ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi , i nikogas nemalo da se objasni vistinata. a vaka bog go ostava neka pravi po svoja volja sto saka , mu dopusta , zaradi nase spasenie, za covestvoto koga ke gi vide negovite losi dela da go proslavi boga
http://youtu.be/sNlV5t_TD-g slava na boga, poglednigo ovoj klip i ke ti stane jasno
Го видов клипот, извадок од научно фантастичен хорор, ако ова е твојата замисла за ѓаволот, ти препорачувам да го кликнеш овој линк.ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi , i nikogas nemalo da se objasni vistinata. a vaka bog go ostava neka pravi po svoja volja sto saka , mu dopusta , zaradi nase spasenie, za covestvoto koga ke gi vide negovite losi dela da go proslavi boga
http://youtu.be/sNlV5t_TD-g slava na boga, poglednigo ovoj klip i ke ti stane jasno
Точно така.Сигурно погрешно се изрази,да не мислеше да кажеш дека НЕ постои,ниту живеел,ниту умрел,ниту воскреснал.
Ако е семоќен и ако не е диктатор, а ни дал слободна воља, како ќе го објасниш казнувањето и наградувањето? Ако е семоќен, можел да не создаде какви што сакал да бидеме, ама сепак не создал какви што сме, и сега не казнува?bog e semoken , tuka nema mesto za somnez , bog ne e diktator , na lugeto im dal sloboda da izbiraat , a tie go zasakaa ovoj svet, so site gnasnottii ,planot na satanata e da go obedini covestvot protiv boga,
Што убоо! Значи одмаздувај се, казнувај, уништувај.....и после дојди и кажи пу, пу неважи тоа! Сега ќе ви простам (???) ама само ако ме прифатите како единствена опција! Инаку правец котлите! Многу благородно и несебично, нема што! Ама што знаеме ние сатанистите, нели!zosto se vajkas za raboti koi i ti sam ne gi razbiras
na starite im bilo receno oko za oko zab za zab, a jas pak vi velam lubetegi svoite neprijateli , prosteteim na onie koi ve gonat.., a satanistos znae sam sebe da se saka sebicna lubov ili egoisticna
Токму така,бидејќи тоа е основата на христијанството,тој живеел,умрел и воскреснал.
Ако тие така го замислуваат,како го замислуваш ти?
Сигурно погрешно се изрази,да не мислеше да кажеш дека НЕ постои,ниту живеел,ниту умрел,ниту воскреснал.
Точно така.
Бог или сатаната?Раздели па владеј? Ај потсети ме, кој ги раздели луѓето, кој им ги измеша јазиците и кој ги растури по целата земја? Бог или Сатаната?
ako bog go unistil odma satanata , koga zgresil, togas celiot nebesen svet angelite i lugeto podocna ke se prasuvaa zosto bog go ubi luciver ,mozebi znael nesto pa bog sakal da go sokrie pa go likvidiral , slicno kako atentatot na kenedi , i nikogas nemalo da se objasni vistinata.