Велес

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Обавезно тоа....него оти ми буташ зборови у постот што не сум ги напишал?
Cos you can't googlepedia your way out of ignorance. ;)
Не на такви теми. Најпријателски ти кажувам.

А за протестот, не смееме да се заебаваме.
Јас, еве, ќе станам пред 5 саат. Таа жртва ќе ја направам, драг комшија, затоа што не сакам утре моето дете, со последиците на чернобилисаната матка, да има интелектуален капацитет за чукање камбани или лижење штекови.

М

Мартин`

Гостин
И јас сум утре обавезно на протестот, коктелите уште сега се спремни :icon_lol:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
И јас сум утре обавезно на протестот, коктелите уште сега се спремни :icon_lol:
Какви коктели бе ....немој да се лажете да влегувате внатре или да фрлате било што...бидејќи има да ве изгорат за сите пари.

И утре ако успее некој у таа гужва да прави глупости,или да се провоцираат со некои....тогаш поарно нека си седат дома.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Какви коктели бе ....немој да се лажете да влегувате внатре или да фрлате било што...бидејќи има да ве изгорат за сите пари.

И утре ако успее некој у таа гужва да прави глупости,или да се провоцираат со некои....тогаш поарно нека си седат дома.
нема да има таква можност никој оти најавија дека ќе има големо обезбедување и големо присуство на полицијата .. ! :)

М

Мартин`

Гостин

Треба ли коктел да се напиеме цццц ? на суво грло ќе неможеме да викаме.. ти па одма на друго помислуваш :pos:

G

Gray Foxx

Гостин
Не разбирам од кај толку гнев насобра....ама мислам дека ако почнам да ти реплицирам на секои реченици кои ти ги болдирав....тогаш ќе треба и со уличарски речник да тераме.

Батали,чувај се за друг пат ќе ја тупиме коа ќе се наапаш повеќе :)

Само едно не ми е јасно бре луѓе,зошто поврзувате национални чуства,на припадност и идентитет,со фашизам и ксенофобија???:icon_lol:
Класика, во моментот на неинспирирана патка он мисли дека гнев сум насобрал.
Јеј..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ајде бе пишувајте шо бидна со протестов.

T

Torchyrus

Гостин
Се слуша се премислиле и скандираат ОТВОРЕТЕ ЈА ОТВОРЕТЕ ЈА ... НЕКА СВЕТНЕ ОЛОВО , НЕКА ВРИЕ ЦИНКОТ ... НЕКА ЖИВНЕ ГРАДОТ :D :D :pos:

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Ајде бе пишувајте шо бидна со протестов.
АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ СТРАШНООО .. !! :cuc: :cuc: :cuc: :cuc: се собравме сигурно преку 20 000 народ .. !! :cuc: :cuc: :cuc: :cuc: ЕПТЕН ДОБРО ОРГАНИЗИРАНО БЕШЕ .. !! СЕКОЈА ЧЕСТ :. !! :D

М

Мартин`

Гостин
Се собра огромна бројка на народ, секоја чест за тоа.. незнам кој рече дека имало преку 20.000 што искрено е и можно ..

Добра организација на мирниов протест, се делеа налепници и тие жолти елеци што се незнам како се викаат точно. Топилницава обезбедила и дополнително обезбедување ставиле жици еден куп на главната капија што беше а полицајците настрана стоеа. сепак организаторот убаво рече ако не се превземе нешто овие ќе бидат први и последни мирни протести. Ако случајно почнат со работа тогаш се знае што ќе се случи ...

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Се надевав и очекував дека протестот ќе биде масовен ама не очекував дека ТОЛКУ многу луѓе ќе излезат.Буквално сите категории беа застапени,од пелени до бастум.:cuc:
Е сега ќе видиме што ќе се случува понатаму.Како што гледам трујачиве немаат намера да се откажат,ќе пробаат они со поткуп да добијат дозвола за работа ама не верувам дека ќе успеат.Ако случајно успеат,мислам дека ќе има радикализација на состојбата.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Променети имињата на 17 улици во Велес

Во текот на вчерашниот ден Советот на Општина Велес заврши една долгогодишна идеја и иницијатива за промена на имињата на улиците во Велес.
Станува збор за идеја која е стара десетина години и иницијатива во која се вложиле повеќе сегашни и поранешни членови на Советот на Општина Велес.
Целта беше и е, Велес да престане да биде град во кој ќе се величаат идеолошки теми на минатиот систем, а да стане град во кој ќе се одбележуваат луѓе кои го задолжиле Велес и настани и луѓе кои ја одбележуваат македонската национална борба.

Тврдењата дека оваа одлука ќе ги оптерети домашните буџети се целосно неточни. Тие се гола политичка манипулација и пропаганда.
Во продолжение можете да го видите списокот на новите имиња на улиците во Велес.

1. Марксова - др. Христо Татарчев
2. Маршал Тито - 8-ми Септември
3. Ленинова - Борис Трајковски
4. Владимир Назор - Архиепископ Михаил
5. Игманска - Рилски Конгрес
6. Првомајска - Партение Зографски
7. Енгелсова - Методија Андонов Ченто
8. Вељко Влаховиќ - Тодорче Николовски
9. Моша Пијаде - АСНОМ
10. Народен фронт - Тодор Христов Офицерчето
11. Прва Комуна - Оливер Китановски
12. Козара - Мустафа Кемал Ататурк
13. Нишка - Ангел Мишев
14. Иво Лола Рибар - Кресненско востание
15. Стојан Јанаќиевиќ - Ангелко Палашев
16. Сутјеска - Христо Узунов
17. Неретва - Стефан Димитров

Сигурен сум дека сите ќе се гордееме со одбележувањето на овие личности и настани.
Честитки за храброста на Советот на Општина Велес.

(@via Илија Димовски)

Мене лично ми се допаѓа преименувањето на улиците, нека имаме улици со имиња на личности кои го заслужиле тоа!
Улица Рилски конгрес :tapp: На кој ли му дале да ги мисли имињата бе, очекувајте сега потаму и Десна Брана или Трафиката од каде Хитлер имал симпатија.

Kajgana Shop

На врв Bottom