Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.173
- Поени од реакции
- 84.014
Немајќи никаков друг излез реши да даваш примери за војни. ОК.Bjorn,koncentriraj se malku. Ako si Hristijanin,ko taka mi se cini. Sto ke kazes za Srebrenica ? Moze li da se zapalat tolku crkvi i da se vandaliziraat tolku grobista da se nadohnadi stetata na (zrtvite) Muslimanite vo Srebrenica ?
Ако си се фатил за босанската војна, можам и ја да извадам интересни настани, како на пример фудбалски натпревари на исламски доброволци со српски глави. И сликички ако сакате ќе најдам. Само мислам дека никој кој не ги видел, не сака ни да ги види.
А кога веќе споменуваш палење на џамија, верувам дека знаеш и за минирањето на Лешочкиот манастир и ред други нешта...
Но не е поентата во тоа, работата е што јас ти кажувам за секојдневни примери од денешниот таканаречен мирновременски живот, а ти ми доаѓаш со воени случки.
Ако навистина Исламот проповеда мир и разбирање (во што јас лично не се сомневам), тогаш како речиси сите Муслимани се антихристијани? Сите погрешно сте разбрале? Сите ве прелажа ЦИА?
Кога велам сите, секако не мислам буквално на сите. Веројатно постои некаде некој
дервиш што навистина го познава Исламот.
Многу си наивен ако мислиш дека сме глупи ние тука и дека ќе ни создадеш слика во која вие седите у чајџилница и пцуете коа на телевизија даваат сцени од масакрите врз Христијаните во Нигерија или Судан. А во реалноста, охрабрени од херојските подвизи на "мачениците на Исламот" после тоа, ги праќате децата да фрлаат камења по црквата.
Не ме зезај, па доволно е да отиде некој на Исламскиот Форум и ќе ја види реалноста за мирољубливоста на Муслиманите во Македонија (или барем на тие кои го посетуваат тој форм). Смешно е ти тука да тврдиш дека зад све стои ЦИА, а на таквите форуми мнозинството да вика "Слава на мачениците кои го направија тоа Алах ќе ги награди".
На секоа една вест за ограбување/каменување/вандализирање на џамија (ако воопшто најдеш такво нешто), јас ветувам дека ќе ти најдам пет вести за ограбување/каменување/вандализирање на црква, во Македонија.
Поистоветувањето на некој кој вели - ќе ве убијам во име на Господ, со некој кој вели - ќе ве убијам во име на $, e во најмала рака кривоклетство врз Христијанството.
Ја не викам дека Албанците Муслимани кои ги имаат опљачкано сите експозитури на било што, во Топаана, Бутел, Чаир и Скопје Север, дека тоа го прават во име на верата. Ја не викам дека Албанецот кој пред два три дена, уби две деца на еден познаник, возејќи со 120 на улица во Ѓорче, (побегна одма, али го фатија*) дека тоа го прави во име на Исламот.
Така да, кога нафташите ги синонимизираш со христијанството, личиш прилично недоветно, затоа што и на тебе и на другите им е јасно дека тие тоа би го правеле и на Христијани (Србија 1999 и Македонија 2001) и на Будисти, без око да им трепне.
* дали ќе одговара зависи од автентичното толкување на амнестјата.