Сатанизам

N

Nessa Alcarin

Гостин
Mnogu si golem segadzija, nema sto, samo tie solzi ne e dobro bilo koj da gi lee, nikogas.
--- надополнето: Nov 9, 2011 9:50 AM ---

Ti mozes toa da o negiras kolku sakas, no postoi. I vozduhot ne go gledas, ama go dises, taka i satanata, ne go gledas ama nekoi luge go disat. A jas, i fala na Boga, drugi luge, sekogas ke bideme so Boga, Slava na Boga, sega, sekogas i vo vecni vekovi! Amin!
Леле леле земи здив диши, никој не кажа дека Бог не постои. Воздухот е збир на соединенија и елементи. Да имав микроскопски поглед ќе го видев и воздухот. Ѓаволот не постои, тоа е само измислица на големците кој ја осмислувале Библијата за да имаат одговор на сите „лоши“ работи кои се случуваат во светот и да го оправдат нивниот Бог, дека не е негова вина....
Затоа ти кажав, Сатанизам не значи величење на некоја си таму замислена личност „Ѓаволот“... Оди на првата страна од овој подфорум Сатанизам и почни да читаш...

Член од
9 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
11
Дали ти го разбираш воопшто значењето на поимот "семоќен"? Ако е семоќен, значи дека може да стори СЕ...кој ги создал луѓето такви? Ако твојот бог несака војни а е семоќен, може уште истиот момент да ги спречи, или да не ги создава воопшто особините кој предизвикуваат војни!
Што се однесува до вториот болд, ако ти мислиш дека љубовта е нешто кое може дасе наметне со закон, навистина те жалам, затоа што очигледно незнаеш што е љубов. Таа се заслужува, не се наметнува и не се заповедува!
Odgovorite ti se dadeni, a ti, ili voopsto pogolemiot broj na lugeto postavuvaat samo prasanja. Dali gi pocituvas zakonite na Gospod? Ili dali znaes koi se tie? Ne citate, a samo se bunite. za vojnite i katastrofite e vinoven Bog, a koga treba da se pocituvaat Negovite zakoni, togas samo lugeto se bunat. Procitaj gi ubavo odgovorite, ne se buni samo. Vie imate nekakva si vizija za Bog zasnovana od nekakvi bajki koi nemaat nikakva vrska so realnosta. Ona sto e vo bajkite e za mali deca, a ti kako vozrasen, treba malku podlaboko da razmisluvas, ne samo ti, tuku site nie luge, celata covecka rasa. So poveke citanje na tocnata literatura, ke se dobie mnogu pojasna slika za se.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Odgovorite ti se dadeni, a ti, ili voopsto pogolemiot broj na lugeto postavuvaat samo prasanja. Dali gi pocituvas zakonite na Gospod? Ili dali znaes koi se tie? Ne citate, a samo se bunite. za vojnite i katastrofite e vinoven Bog, a koga treba da se pocituvaat Negovite zakoni, togas samo lugeto se bunat. Procitaj gi ubavo odgovorite, ne se buni samo. Vie imate nekakva si vizija za Bog zasnovana od nekakvi bajki koi nemaat nikakva vrska so realnosta. Ona sto e vo bajkite e za mali deca, a ti kako vozrasen, treba malku podlaboko da razmisluvas, ne samo ti, tuku site nie luge, celata covecka rasa. So poveke citanje na tocnata literatura, ke se dobie mnogu pojasna slika za se.
Јас не сум читал?:pos:
Ај еве ќе ти посочам еден пример од библијата, за неговите начини и средства на убедување:

Левит:
21 ‘Ако се противите уште и натаму, ако не сакате да Ме послушате седумкратно ќе ги зголемам врз вас раните за вашите гревови.
22 Ќе ги пуштам горските ѕверови на вас за да ве лишат од децата, за да ви го издават добитокот и ќе ве намалат, така што патиштата ќе ви запустат.’
23 ‘Ако и тоа не ве поправи, па ако продолжите со живеењето што Ми се противи,
24 тогаш и Јас ќе ви се спротивам вам и Самиот ќе ве удрам седумкратно за вашите гревови.
25 Ќе доведам меч на вас, нека се искали со одмазда за Заветот. А кога ќе се соберете во вашите градови, ќе испратам помор на вас, и ќе бидете предадени во рацете на непријателот.
26 А кога ќе ви го прекратам снабдувањето со леб; десет жени ќе ви печат леб во една печка; ќе ви дадам леб со мерка. Ќе јадете, но нема да бидете сити.’
27 ‘Ако и после тоа не Ме послушате, туку Ми се спротивставувате и натаму,
28 и Јас ќе ви се спротивставувам - ќе ве казнам седумкратно за вашите гревови.
29 Ќе јадете месо од вашите синови, ќе јадете месо од вашите ќерки.

Љубов невидена, нема што! Да тераш некого да си ги јаде децата, за да го натераш да ти се покори!:tapp:

Член од
9 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
11
Леле леле земи здив диши, никој не кажа дека Бог не постои. Воздухот е збир на соединенија и елементи. Да имав микроскопски поглед ќе го видев и воздухот. Ѓаволот не постои, тоа е само измислица на големците кој ја осмислувале Библијата за да имаат одговор на сите „лоши“ работи кои се случуваат во светот и да го оправдат нивниот Бог, дека не е негова вина....
Затоа ти кажав, Сатанизам не значи величење на некоја си таму замислена личност „Ѓаволот“... Оди на првата страна од овој подфорум Сатанизам и почни да читаш...
Jas tebe toplo bi ti preporacala da citas Biblija, osobeno Noviot Zavet, Svetite Otci, Svetiteli koi ziveele vo 20-vek kako Sveti Jovan Sangajski i sanfranciski i Sveti Jovan Kronstatski, Sveti Ava Justin Popovic, Sveti Vladika Nikolaj Velimirovic, zitijata na Sveti Kiril i Metodij, Sveti Kliment, i drugi svetiteli, na internet se ima, ke si otvoris pravoslaven kalendar, ke vidis svetiteli, ke si gi pobaras na internet, ke si gi procitas nivnite zitija, ke zemes i se ona sto ti napisav da procitas, i otkako ke go procitas toa, togas kazuvaj na drugi sto da pravat ili da gi uveruvas vo nevistini.

N

Nessa Alcarin

Гостин
А што е со војните водени во име на Бог? И кој може да докаже дека баш тие закони се од Бог? Може на Мојсеј му текнало и ги напишал.... Зошто слепо верувате и не ги отворите очите за да видите дека Бог е во сите нас, и дека Бог е самиот човек....
--- надополнето: Nov 9, 2011 10:22 AM ---
Jas tebe toplo bi ti preporacala da citas Biblija, osobeno Noviot Zavet, Svetite Otci, Svetiteli koi ziveele vo 20-vek kako Sveti Jovan Sangajski i sanfranciski i Sveti Jovan Kronstatski, Sveti Ava Justin Popovic, Sveti Vladika Nikolaj Velimirovic, zitijata na Sveti Kiril i Metodij, Sveti Kliment, i drugi svetiteli, na internet se ima, ke si otvoris pravoslaven kalendar, ke vidis svetiteli, ke si gi pobaras na internet, ke si gi procitas nivnite zitija, ke zemes i se ona sto ti napisav da procitas, i otkako ke go procitas toa, togas kazuvaj na drugi sto da pravat ili da gi uveruvas vo nevistini.
Не се обидувам да те уверувам во ништо.. Има една вистина а дали ти ќе „прогледаш“ и ќе ја видиш твое е... И не фала не ми се читаат тие работи што ми ги препорача.. Имам доста за читање: Церемонијална магија, Средниот столб, Осум лекции на јогата, Препород на магиката... Уште малце ќе ја привршам Сатанската библија....

Член од
9 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
11
Јас не сум читал?:pos:
Ај еве ќе ти посочам еден пример од библијата, за неговите начини и средства на убедување:

Левит:
21 ‘Ако се противите уште и натаму, ако не сакате да Ме послушате седумкратно ќе ги зголемам врз вас раните за вашите гревови.
22 Ќе ги пуштам горските ѕверови на вас за да ве лишат од децата, за да ви го издават добитокот и ќе ве намалат, така што патиштата ќе ви запустат.’
23 ‘Ако и тоа не ве поправи, па ако продолжите со живеењето што Ми се противи,
24 тогаш и Јас ќе ви се спротивам вам и Самиот ќе ве удрам седумкратно за вашите гревови.
25 Ќе доведам меч на вас, нека се искали со одмазда за Заветот. А кога ќе се соберете во вашите градови, ќе испратам помор на вас, и ќе бидете предадени во рацете на непријателот.
26 А кога ќе ви го прекратам снабдувањето со леб; десет жени ќе ви печат леб во една печка; ќе ви дадам леб со мерка. Ќе јадете, но нема да бидете сити.’
27 ‘Ако и после тоа не Ме послушате, туку Ми се спротивставувате и натаму,
28 и Јас ќе ви се спротивставувам - ќе ве казнам седумкратно за вашите гревови.
29 Ќе јадете месо од вашите синови, ќе јадете месо од вашите ќерки.

Љубов невидена, нема што! Да тераш некого да си ги јаде децата, за да го натераш да ти се покори!:tapp:
Ti gi potencira delovite koi tebe ti odgovaraat i gi vadis zborovite od kontekst. Prethodno e napisano : Ako ne sakate da me poslusate. Prethodno Bog gi oslobodi Evreite od egipetskoto ropstvo i lugeto, i pokraj site cuda sto Bog gi pokaza, tie pak i pak se vrakaa na idolopoklonstvoto, na neverieto, Toj - Bog, celo vreme im daval hrana i vo pustinata voda, gi vodel na mesto bezbedno, kade ke mozat da oformat svoja zemja, svoi bezbedni zivealista, so niv bil vo site prepreki i vojni, im pomagal vo se, a lugeto i pokraj toa ne sakale da go poslusaat iako gi upatuval na dobro. Zatoa ne vadi recenici od kontekst, od ona sto se slucilo prethodno i posle toa, tuku sedni i zemi da citas kako treba, no gavolot ti stoi na ramoto i ti sepka da ne slusas nikogo osven nego, da go negiras Bog i da go navreduvas, a za sebe samo si pravis steta. Od seto toa sto go zboruvas nemas nikakva korist, zosto si na najpogresniot pat sto moze. Ako si go procital Svetoto Pismo i nisto ne si razbral, toa e zalno za tebe, i za site onie koi ne se potrudile da ja izvlecat poukata.

Член од
9 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
11
А што е со војните водени во име на Бог? И кој може да докаже дека баш тие закони се од Бог? Може на Мојсеј му текнало и ги напишал.... Зошто слепо верувате и не ги отворите очите за да видите дека Бог е во сите нас, и дека Бог е самиот човек....
--- надополнето: Nov 9, 2011 10:22 AM ---

Не се обидувам да те уверувам во ништо.. Има една вистина а дали ти ќе „прогледаш“ и ќе ја видиш твое е... И не фала не ми се читаат тие работи што ми ги препорача.. Имам доста за читање: Церемонијална магија, Средниот столб, Осум лекции на јогата, Препород на магиката... Уште малце ќе ја привршам Сатанската библија....
Mnogu mi e zal za tebe, daj Boze eden den da ja sogledas vistinata.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Zavisi u koj kontekst se gledaat rabotite, posto se e relativno zatoa sto se gleda vo relacija so nesto drugo. Satanizmot na La Vey nastanal kako reakcija na evidentnata hipokrizija na zapadniot svet koj e se samo ne Hristijanski, i tipov videl aha ova li se tie hristijani, epa togas jas neam nisto so niv i rekol kakvi se tie vernici gresnici? drveni kamenja? i zatoa napisal kniga i rekol eve vi isti kurac u drugo pakovanje (za ova i samiot bil svesen posto pisuva on kako treba da ja prepoznaeme sustinata od opakovkata) i pravilata koi gi navel gi imas i vo Islamot i vo drugi religii i toa se opsti pravila koi i vie vernicite do niv se pridrzuvate no svesno izbegnuvate toa da priznaete. Imano vie velite abe nie sme gresnici, epa ako ste gresnici koj kurac ste bolji??????? Gresnici ama vernici pazi logika? Kao toa... sto veruvate ve pravi bolji od samite dela za koi propovedate a ne gi pravite???
Znaci satanizmot ne e topla voda nego toa se zivotni pravila koj sekoj pa i gresnicite vernici gi pravi seedno sto lupeta, gledaj sto pravi, a tuka ke se vidi sto ustvari mu e vazno i bitno!
I normalno dodal kozmetikla, neli simboli, rituali pa po sto se razlikuvaat religiite osven po oblandata? ezoterijata im e u sustina ista. se znae sto moze da se misli toa sto moze. Nikoj ne moze da nacrta nesto sto ne videl!

N

Nessa Alcarin

Гостин
Нема што да ме сожалуваш. Да и јас се надевам дека еден ден ќе ја согледаме вистината. Не само јас туку сите луѓе. Но наскоро и тоа ќе се случи....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Жали си се самата. Некој ја прогледал вистината за разлика од тебе, која при очи си слепа. Но имаме доверба, ќе прогледаш еден ден.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ti gi potencira delovite koi tebe ti odgovaraat i gi vadis zborovite od kontekst. Prethodno e napisano : Ako ne sakate da me poslusate. Prethodno Bog gi oslobodi Evreite od egipetskoto ropstvo i lugeto, i pokraj site cuda sto Bog gi pokaza, tie pak i pak se vrakaa na idolopoklonstvoto, na neverieto, Toj - Bog, celo vreme im daval hrana i vo pustinata voda, gi vodel na mesto bezbedno, kade ke mozat da oformat svoja zemja, svoi bezbedni zivealista, so niv bil vo site prepreki i vojni, im pomagal vo se, a lugeto i pokraj toa ne sakale da go poslusaat iako gi upatuval na dobro. Zatoa ne vadi recenici od kontekst, od ona sto se slucilo prethodno i posle toa, tuku sedni i zemi da citas kako treba, no gavolot ti stoi na ramoto i ti sepka da ne slusas nikogo osven nego, da go negiras Bog i da go navreduvas, a za sebe samo si pravis steta. Od seto toa sto go zboruvas nemas nikakva korist, zosto si na najpogresniot pat sto moze. Ako si go procital Svetoto Pismo i nisto ne si razbral, toa e zalno za tebe, i za site onie koi ne se potrudile da ja izvlecat poukata.
Кој вади реценици од контекст? Ајде кажи ми го контекстот што не сум го разбрал?
Кое оправдување ми даваш за некој или нешто за кое се тврди дека е семоќно и сезнајно битие?
Демек тој ги направил тие гнасотии, ама морал затоа што не го послушале?!? Па што ги создал такви?? Нели тој е креатор на се? Зошто не ги создал да бидат какви што сакал?
Низ целиот стар завет, ликот на бог во библијата се однесува деспотски, садистички и себично! Казнува, уништува, мачи, искушува, кажува дека е љубоморен, гордоста и суетата му е до небо....за да во новиот завет, ни порача дека сега ете решил да им прости на луѓето?! Со тоа што ќе жртвува дел од себе??

Како прво, кој кому треба да прости? Ги создава без сознание за добро и зло, и ги казнува затоа што не го послушале! А како може некој да знае што е грешно а што не, ако нема сознание за добро и зло?

Како второ, ако сакал да прости, ќе простел и завршена работа! Зошто да жртвува? Ако јас некому сакам да простам, според логикава треба да си исечам рака или нога, за да простам?

Така да, твоите аргументи паѓаат во вода! Ако некој е семоќен и сезнаен, а воедно и праведен, нема место во неговите постапки за казни и награди. Затоа што казнува оној кај кој казнетиот направил нешто против вољата на казнувачот.
Семоќен и сезнаен бог што казнува не е ништо друго освен садист! А оној што и покрај тоа одбива да го увиди тоа, само за да си ја спаси кожичката и да небиде казнет, не е ништо друго освен кукавица!

V

Vollstandig

Гостин
Павлова, еврејскиот бог како што пишува во библијата си ги избрал евреите за свој народ.
Во тоа време, додека евреите лутаа по пустините, твоите предци се поклонуваа на македон, со симболот на македонското знаме што го има денес.
Исус не умре за тебе, умре за еврејската заедница. Ти си македонка, немаш ништо со тоа.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Грев...се ставаш над некого со оваа реченица.....compassion треба да се има без да ти биде жал за некој. Just saying.....ако си толку побожна христијанка би требало да се држиш по тоа начело. Ако не, све вришти на хипокрит од твоите постови.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.164
Поени од реакции
12.147
Море море муабети :)
Дури и за со кафе муабет одат :)
Муабети на новото време не бараат херои на нашето време :)

Kajgana Shop

На врв Bottom