ПРОГРАМИРАЊЕ И ПРОГРАМСКИ ЈАЗИЦИ

• Креатор на темата Креатор на темата moTaro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Visual C++ од Visual Studio 6 и Visual C++ од Visual Studio 2005 не е исто. Но сепак, штом и првото е визуал, тогаш треба да се избереш изработка на друг проект, како што е во 2005-ката.

Значи, убаво ти пиша Овердрајв, симни си Visual c++ Express 2005, и таму ќе си избереш windows application, наместо console.

edit: Еве слика како изгледа креирањето на проект во ВС 2005, е и овде си бираш дали е windows или console апликацијата.

step5.png

Да, тоа ми е јасно.. Но еве HsIlOmEdUs вика дека нема смисла да почнувам да работам со тоа...
Ај прочитај шо напиша HsIlOmEdUs па кажи...
Фала многу

За најдобар ефект, меѓу брзина и перформанси, пробај да се пренасочиш кон VC#.net и шибај.

Целосно се согласувам со HsIlOmEdUs. Ако не ти е проблем, учи VC#.net! Ќе се изненадиш од можностите на јазикот и од неговата моќ.

jasno VB

Имам Visual c++ 6 од Visual Studio 6.. Но пак во конзола.. Мене ми треба како да започнам со С++ но Windows програми то ест со GUI...
Во Крајна Линија.. Како што се направени Фајрфоксов, Месенџериве и другиве работи...

ako za toa ti treba nekoj da ti kaze kako da pocnes veruvaj mi programiranjeto ne e za tebe

Moderator pls izbrisi go polsedniot post od mene MISALM na obovoj momentalono so go citas :)

Целосно се согласувам со HsIlOmEdUs. Ако не ти е проблем, учи VC#.net! Ќе се изненадиш од можностите на јазикот и од неговата моќ.

За тоа сакав да ти кажам.. Едноставно ми треба од каде да почнам.. Мислам.. Никогаш не сум се занимавал со тој јазик, а сега сакам да започнам ... и немам идеа од каде да почнам... Ако можи помогнете...

Андроник, ХЕЛП!
Знам по малку од ХТМЛ и Турбо паскал. Сега ме интересира Јавата. Од каде можам да најдам книга за почетници или некои добри туторијали на интернет.

Андроник, ХЕЛП!
Знам по малку од ХТМЛ и Турбо паскал. Сега ме интересира Јавата. Од каде можам да најдам книга за почетници или некои добри туторијали на интернет.
На eMule има. Напиши само Java Tutorial

Андроник, ХЕЛП!

Mislam deka ovoj tutorial za pochtnici e najdobar, zatoa shto ti kazuva shto treba da instalirash, kade da instalirash.......pa ako pochnuvash od nishto ova najmnogu ke ti pomogne.
Vlezi na stranicava i pochni od Getting Started
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/

Сега и јас нешто да прашам: како да наместам за на Delphi 2007 да имам кирилична поддршка? Во Visual Studio 2005 го немав тој проблем.

Ако може да ми кажете што е разликата измеѓу програмер и кодер?

Сега и јас нешто да прашам: како да наместам за на Delphi 2007 да имам кирилична поддршка? Во Visual Studio 2005 го немав тој проблем.

Со DELPHI 2007 не работам, ама со DELPHI 7 тоа се средуваше со Control Panel -> Regional and Language Options -> Advanced
и користев Macedonian за Non Unicode Programs.

Да прашам за паскал што значи error 200: division by zero ве молам за помош бидејќи несака програмата да ми работи
:salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom