Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Значи ДА конзолата може да ги долови визуелните ефекти кои што "ги наброја" и многу повеќе од тоа што може да го постигне компијутерот зошто? затоа што конзолата е специјално направена само за игри исклучиво за игри а компијутерот е направен за се само за игри не!

Така е се гледаме на друга тема оти тука веќе немаш со што да ме аргументираш и самиот сфати дека сум во право.Се гледаме во некоја друга тема, тука моето време за објаснување на предностите и слабите страни на конзолата во споредба со PC на тебе завршува, биди ми поздравен и продолжи да живееш во светот на фантазијата.
И ќе си купам наочари и тоа 3D техонологија и ќе ја видам crysis како што ти никогаш нема да ја видиш оти тоа го нуди само конзолизираната верзија!и да те советувам да купиш наочари со најголем диоптер што можеш.

ok pc fan boyЛеле што читам![]()
![]()
Прв болд - знаеш колку време им треба на девелоперите за оптимизираат еден енџин како CE2 за да изгледа приближно еднакво како на PC така и на конзоли? Кога искочи Crysis 1? 2007. Crysis 2? 2011. Цели 4 години!
Да не искачаше и на конзоли, ќе ја пуштеа одма по Ворхед во 2009, али се изнамачија со кодот и се занимаваат цели 2 години со оптимизација, за на крај, целната група на Crysis, PC гејмерите да бидат тотално разочарани, а од конзолашите да добијат мех реакција.
Но изгледа не ја научиле лекцијата, и се префрлиле целосно на конзолите, сакаат уште повеќе да ги усреќат конзолашите, (што нема да постигнат) сега тие им се таргет група. Во мои очи, Crytek се повеќе тоне и тоне. Али добро за среќа кодот не го затвориле па ете PC ентузијасти како човекот што го направил Maldo HD модот, ја направија Crysis 2 да стои рамо до рамо со кецот, што покажува дека CE3 има потенцијал да биде подобар енџин од CE2, но Crytek сака да ги усреќи конзолашите со тоа што ќе им понуди игра која што ќе изгледа исто толку добро на конзоли како што изгледа и на PC...
Е сега замисли што ќе се деси на конзолите, ако таков мод го бапнеш на една од нив... инстант red ring of death ќе добиеш на x360-та од прегревање
Втор болд - ме потсеќаш на професорите нашколо
Тоа е тоа, другото Psyside го кажа, кои игри се за конзоли а кои не, да не го повторувам.
морам да те пофалам многу јак процесор имашCPU: Core 2 Quad Q8200 | MB: ASUS P5Q SE | RAM: 4x1GB DDR2 Kingston HyperX | GPU: GeCube HD4850 1GB | HDD: 250GB WD Blue | PSU: ASUS P-55GA 550W | Monitor: Samsung 740BF | Speakers: Logitech X-240 | Headphones: Philips SHM1900 | X7-747H

ok pc fan boy
морам да те пофалам многу јак процесор имаш![]()

не мора да се фалиш јас веќе те пофалив жими чорапаваХаха, PC фанбој... ок бе уживај фанбој сум.
И кој го спомна мојов CPU жити чорапата? И да во потпис го имам за случајно ако имам проблем поврзан со компјутер, да не прашуваат 100 души што конфигурација имам... а и немам со што да се фалам.
Уствари да имам, споредено со кутрата конфигурација на конзолите![]()

Кој дел да не го верувам? и зашто мислиш дека треба некој да ми каже нешто што одамна го знам?
Постојат неколку вида на игри, еве ти пример.
Имаш PES којшто е одлично доживување на конзола, си седнуваш со дргар, се мкљате, чиста забава и не се замараш ни за графика ни за ништо, таа игра е дизајнирана за да те забавува, и да уживаш во адреналинот што самото играње на истата го носи, жалење како изгледа истата не е коректно да се изнесува....
Друг вид, Silent Hill, игра во која уживаш во решавање на загатки, мислиш се внесуваш во неа, решаваш мистерии, и не се замараш како изгледа...затоа што нејзината намена е да го "развие твојот мозок" т.е. сетилата, сето ова во друштво со уште неколку па се менувате по ореден период, па ти сугерираат што да направиш, како да го решиш проблемот (2-3 глави работат подобро од една) и слично, значи пак игра за која што не се замараш како изгледа визуелно него уживаш од другите сегменти што ги нуди, нејзината намена не е перфекција од поглед на визуелен аспект нели?
Да не ги редам сите, значи игри кои што имаат цел и намена да те забавуваат од една поинаква перспектива, значи pure fun.
Е сега каде е Crysis? т.е. во која категорија спаѓа? Crysis е игра наменета и пред се од корен правена (првиот дел) за да се ужива во неа од визуелен аспект, прекрасни пејсажи, (екстремно реална физика) специјални ефекти, bump mapping, невидено јасни текстури, екстремен DOF/HDR/HBAO/SSAO/God Rays/supersamping antialiasing/anisotrpic filtering итн, значи игра правена за да ти падне вилицата кога ќе ја видиш и играш да уживаш во квалитетот на приказ... т.е. играње строго на PC, не на конзоли кои користата графички процесор базиран на 7800GTX еднаква на 8600GTS/AMD 4650 од денешна перспектива....дали ти мислиш дека овие графички се способни да ти ги доловат визуелните ефекти кои ги набројав, и кои се клучен фактор за уживање на игра од овој тип?абсолутно ми е ирелевантно дали си ја играл кај другар ти и (на тебе) изгледало супер, тоа може да го каже само човек што не ја видел како изгледа на PC.
Друго, дали си ја видел модираната Crysis 2 од страна на Maldo?
![]()
Знаеш кога ќе видиш ваков скриншот од конзола?
Значи според видот на играта, се бира соодветна платформа, јас да играм Crysis или било која игра која изгледа прекрасно, лимитиран на 30 FPS, без AA/AF, на 720p и без ефектите набројани горе? no thanks, ill pass.
Ама затоа кога ќе ти дојде друштво дома и сакате да играте PES или NBA пример, знаеш која платформа има предност, освем овие придобивки, т.е. исклучувањето на потребата за абгрејд (штедлива варијанта) кога играш на конзола во споредба со PC, и играњето на спортски игри...кажи ми во што друго е подобро да се игра на конзола? јас ќе ти кажам во абсолутно ништо. Значи се зависи од потреба, приоритет, мерак, и пред се можност за уживање на одредена платформа, ако човек може да си дозволи и има мерак на моќна PC конфигурација, конзолите губат секакво значење, освем одредените предности набројани горе...
Значи според видот на играта, се бира соодветна платформа, јас да играм Crysis или било која игра која изгледа прекрасно, лимитиран на 30 FPS, без AA/AF, на 720p и без ефектите набројани горе? no thanks, ill pass.
Ама затоа кога ќе ти дојде друштво дома и сакате да играте PES или NBA пример, знаеш која платформа има предност, освем овие придобивки, т.е. исклучувањето на потребата за абгрејд (штедлива варијанта) кога играш на конзола во споредба со PC, и играњето на спортски игри...кажи ми во што друго е подобро да се игра на конзола? јас ќе ти кажам во абсолутно ништо. Значи се зависи од потреба, приоритет, мерак, и пред се можност за уживање на одредена платформа, ако човек може да си дозволи и има мерак на моќна PC конфигурација, конзолите губат секакво значење, освем одредените предности набројани горе...
Еве да се цитирам сам, препрочитај уште еднаш.
+ сите стратегии и MMORPG игри.Metro 2033, The Witcher 2, Stalker Call of Priypat, Battelfiled 3, Warhammer Dawn Of War, Flight Simulator X, Alien vs Predator, Arma 2, Aion итн, доста ли се?
А за вториот дел од постот нема да коментирам, затоа што не заслужува коментар.