Проштевањето - патот до небото?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Господине, вашата подсвест слободно можете да ја наречете складиште за информации, во кое се складираат сите информации добиени од универзумот и сите информации добиени од вашата свест, и од истото тоа складиште информациите кои биле во вашата свест а слегле во вашата подсвест се пренесуваат до универзумот, а информациите од универзумот кои стигнале во вашата подсвест до вашата свест. Што значи способноста вие да комуницирате со вашата подсвест ги диригира сите натамошни случувања во вашиот живот. Ако вие ги пропуштите информациите од универзумот кои стигнале во вашата подсвест да дојдат до вашата свест вие значително ќе ги подобрите знаењата во секој сегмент од вашиот живот а со тоа и вашите наредни акции и нормално крајниот производ, исто така доколку вие ги ослободите вашите натрупани информации кои стигнале од вашата свест до вашата подсвест односно се ослободите од нив, вие нема да го носите товарот на минатите случувања а со тоа и вашите наредни акции ќе се засноваат на здрав темел кај кој секогаш крајниот производ е доста позитивен. Е кога свеста ќе почне да ги прима информациите од универзумот значително ќе се намалат грешките во вашиот живот, вашата свест поретко или воопшто нема да ствара неадекватни слики кои понатаму ќе се отсликаат во вашите идни случувања. Со тоа ќе се исчисти и вашата свест и вашата подсвест а вие нема да ја плаќате цената на вашите минати случувања или грешки, гревови како сакате наречетеги. Кога ќе се исчистат вашата свест и подсвест вие ќе бидете комплетно спремни да ги примате и практикувате само информациите на универзумот во кој се содржани информации стари од времето на адам, значи сите информации од адам до ден денешен се ама буквално се што мислеле, смислиле, направиле, знаеле и тн. луѓето кои живееле во овој временски период од не се знае колку илјади години. Епа сега замислете, размислете какви ќе бидат вашите можности и во кој правец ќе оди вашиот живот.
Како прво, кои се тие информации од универзумот. Може некој да ги спознал до сега но незнае дека се од универзумот.
Друго, со овој пример збориш за човек кој постигнал комплетно совршенство... Таков не постои, сеуште...
Трето, постоењето на Адам (па според тоа и информациите од негово време) е дискутабилно, па според тоа неможеш да кажеш дека „информациите од универзумот“ баш тоа ќе ти го претстават...

И за крај (црешка :P) ти ќе постигнеш неплаќање на цената и т.н. Што е со тие кои ти згрешиле, ќе им простиш или не.. Или ако постигнеш вакво „совршенство“ грешењето направено кон тебе нема ни да го сметаш за грешење?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Или ако постигнеш вакво „совршенство“ грешењето направено кон тебе нема ни да го сметаш за грешење?
dobro e...

Член од
20 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
35
Како прво, кои се тие информации од универзумот. Може некој да ги спознал до сега но незнае дека се од универзумот.
Друго, со овој пример збориш за човек кој постигнал комплетно совршенство... Таков не постои, сеуште...
Трето, постоењето на Адам (па според тоа и информациите од негово време) е дискутабилно, па според тоа неможеш да кажеш дека „информациите од универзумот“ баш тоа ќе ти го претстават...

И за крај (црешка :P) ти ќе постигнеш неплаќање на цената и т.н. Што е со тие кои ти згрешиле, ќе им простиш или не.. Или ако постигнеш вакво „совршенство“ грешењето направено кон тебе нема ни да го сметаш за грешење?
Гледам дека недостигаат информации во твојата свест и затоа нема да се спуштам и да ти објаснувам основни работи.
Постојат и тоакако само што ти не си се потрудила да ги дознаеш. Можеби е дискутабилно за тебе.
И за крај нема да постигнеш не плаќање на цената туку нема да правиш дела за кои ќе треба да плаќаш. Ниту едно грешење од страна на другите не е кон тебе, секој сам себе си грешава, твое е дали ќе го гледаш како грешка и ќе дозволиш да го наруши мирот и балансот на твоите чувства или ќе го ослободиш па ќи си уживаш во мирот.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Или ако постигнеш вакво „совршенство“ грешењето направено кон тебе нема ни да го сметаш за грешење?
dobro e...
Не ти е јасно??? :D
Во претходни дискусии имаше напишано дека грешењете воопшто не постои, па според тоа простувањето не би било потребно.. Никогаш... Само ме интересираше нејзиното гледиште...
п.с. А вие филозофу мора да се замешате нели, ајде најдете ми и некоја печатна грешка ... :P

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Во претходни дискусии имаше напишано дека грешењете воопшто не постои, па според тоа простувањето не би било потребно.. Никогаш... Само ме интересираше нејзиното гледиште...
п.с. А вие филозофу мора да се замешате нели, ајде најдете ми и некоја печатна грешка ... :P
pa sto ne ti e jasno go izvadiv toj citat od tvojot post bas deka se slagam so napisanoto i zatoa napisav dobro e!

N

Nessa Alcarin

Гостин
Гледам дека недостигаат информации во твојата свест и затоа нема да се спуштам и да ти објаснувам основни работи.
Постојат и тоакако само што ти не си се потрудила да ги дознаеш. Можеби е дискутабилно за тебе.
И за крај нема да постигнеш не плаќање на цената туку нема да правиш дела за кои ќе треба да плаќаш. Ниту едно грешење од страна на другите не е кон тебе, секој сам себе си грешава, твое е дали ќе го гледаш како грешка и ќе дозволиш да го наруши мирот и балансот на твоите чувства или ќе го ослободиш па ќи си уживаш во мирот.
Првин ќе те замолам да престанеш со изразување од стилот: треба да се спуштам на ниво... не зборувам на високо ниво за да ме разберете .... и т.н
Ајде веќе почни да збориш на тоа твое високо ниво, па да видиме дали ќе те разбереме или не ...
За болдот, како ти ќе згрешиш сам на себе ако некој те повреди физички (те натепа, те силува, ти отсече рака ...) Или тоа не е грешење и не е за простување ?
--- надополнето: Nov 7, 2011 2:37 PM ---
pa sto ne ti e jasno go izvadiv toj citat od tvojot post bas deka se slagam so napisanoto i zatoa napisav dobro e!
Секогаш кога ми коментираш мислам дека си саркастичен ... Ајм со сори.. :)

Член од
20 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
35
Хахаха сакаш да знаеш многу повеќе од колку што твојата свест е спремна да прими. Точно грешење не постои зошто ништо не е грешка универзумот не познава добро ниту зло од таму доаѓаа остварувањата и на добрите и на злобните замисли. Едноставно е, ако човек живее според законите на универзумот (Божјите закони) добро ќе проживее, ако не живее според тие закони никј нема да го казни туку по автоматизам сам себе ќе се казни. И казната тој што ќе ја добие ќе ја смета како казна а во суштина не е казна само информација која ќе го натера тој што ја примил да почне да размислува и да одлучи дали така му е добро или не. Тоа е така затоа што денешниот човек со своето ниво на свесност не е способен поинаку да ја прими информацијата.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Хахаха сакаш да знаеш многу повеќе од колку што твојата свест е спремна да прими. Точно грешење не постои зошто ништо не е грешка универзумот не познава добро ниту зло од таму доаѓаа остварувањата и на добрите и на злобните замисли. Едноставно е, ако човек живее според законите на универзумот (Божјите закони) добро ќе проживее, ако не живее според тие закони никј нема да го казни туку по автоматизам сам себе ќе се казни. И казната тој што ќе ја добие ќе ја смета како казна а во суштина не е казна само информација која ќе го натера тој што ја примил да почне да размислува и да одлучи дали така му е добро или не. Тоа е така затоа што денешниот човек со своето ниво на свесност не е способен поинаку да ја прими информацијата.
Те сфаќам, ама не те разбирам. Велиш не постои добро и зло, а сепак велиш дека треба да живееш според Божјите закони... (штом го спомна и Адам, претпоставив дека мислиш на христјанскиот Бог) nvm....
За мене е тотално разбирлив целиот концепт на тоа ти што го напиша, но еве прост пример: Некој те „убива од мавање“, онака дека му е ќејф, и додека лежиш на смртна постела ти ќе си среќна дека си едно со универзумот и дека тоа што „тепачот“ го направил не е ништо погрешно и дека тој не е злобен???

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Те сфаќам, ама не те разбирам. Велиш не постои добро и зло, а сепак велиш дека треба да живееш според Божјите закони... (штом го спомна и Адам, претпоставив дека мислиш на христјанскиот Бог) nvm....
За мене е тотално разбирлив целиот концепт на тоа ти што го напиша, но еве прост пример: Некој те „убива од мавање“, онака дека му е ќејф, и додека лежиш на смртна постела ти ќе си среќна дека си едно со универзумот и дека тоа што „тепачот“ го направил не е ништо погрешно и дека тој не е злобен???
Немој, не и се обраќај, бидејќи треба да се спушта од нејзиното ниво :vozbud:, за да ни се обрати нас обичните смртници...

:icon_lol:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Проблемот е во стравот повеќе одколку во некоја
неподготвеност да се примат информациите.
На крајот на краиштата и информациите не вредат
5 банки ако не се сопствено искуство.

Член од
20 октомври 2011
Мислења
57
Поени од реакции
35
Многу е долга и широка таа тема неможам да ти објаснам кои се причините за сето тоа. Тоа што реков да се спуштам не го кажав во навредлив контекст туку неможам да се спуштам да ти објаснам некои работи за кои треба многу време јас да ти ги презентирам и ти да ги размислиш и прифатиш. Јас само давам нишка а ти понатаму сама размислувај

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тоа што реков да се спуштам не го кажав во навредлив контекст туку неможам да се спуштам да ти објаснам некои работи за кои треба многу време јас да ти ги презентирам и ти да ги размислиш и прифатиш.
Остај ти ако ни се спуштиш, туку јас ако ти се качам...

На твоето ниво де...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Немој, не и се обраќај, бидејќи треба да се спушта од нејзиното ниво :vozbud:, за да ни се обрати нас обичните смртници...

:icon_lol:
Биди среќен....како и да е :)
Вака гледајки од страна приметувам дека е добра
можност за тебе.....сепак универзумов е на твоја страна
понекогаш. :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Многу е долга и широка таа тема неможам да ти објаснам кои се причините за сето тоа. Тоа што реков да се спуштам не го кажав во навредлив контекст туку неможам да се спуштам да ти објаснам некои работи за кои треба многу време јас да ти ги презентирам и ти да ги размислиш и прифатиш. Јас само давам нишка а ти понатаму сама размислувај
Добро јас со Боди ќе си разговарам на таа тема. Тој поубаво објаснува од тебе, нема што да те терам да се симнуваш, нема смисла ...

Kajgana Shop

На врв Bottom