Што ви фали во македонскиот интернет простор?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.427
Поени од реакции
35.121
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Едноставно прашање: Седнувате пред компјутер, ги ставате прстите на тастатура и ја започнувате дневната сурферска рутина. Facebook, Кајгана форум, е-пошта, манијачење на Facebook, YouTube, малку Google, Wikipedia, можеби малку 9GAG, Twitter и тн. И се така во круг...

Секако, сигурен сум дека посетувате и други сајтови/сервиси. Но, дали некогаш сте почувствувате потреба од некој сервис, услуга или веб-страница која недостасува во македонскиот интернет простор? Има ли нешто што знаете дека би ви го разубавило времето поминато на интернет или би ви помогнало во извршувањето на некоја работа, од кое ние во Македонија сеуште сме лишени? :)

On line порачки од Тинекс/Вето/СП, you name it. Еве на пример во моментов колата може да ми е на сервис, надвор да врне а да сакам да купам повеќе работи што не можам сама да ги испооднесам до дома. Вака преку нет ќе селектирам кои артикли ми требаат, преку картичка ќе платам и да ми ги достават до дома. И да се наплаќа достава би ја платила.

Секако дека недостасувало и ќе недостасува .. !! сепак веќе не минам по 4 саати како порано на ФБ .. туку сеа сум повеќе време на кајгана форум и www.seznajko.com.mk ( одговараш прашања .. ) :D

pa gore dolu ima se na makedonskiot internet :P prostor edinstveno nekogas ako sakam nesto povejke da doznaam otvaram na google ili na you tub, sepak bi mozele da bidat podobri malku kako na primer ruskite sajtovi kako ovoj na primer http://pricola.net/, sodrzinski e kakde kade podobar izobiluva so fotostorii humor i sto ti ne

On line порачки од Тинекс/Вето/СП, you name it. Еве на пример во моментов колата може да ми е на сервис, надвор да врне а да сакам да купам повеќе работи што не можам сама да ги испооднесам до дома. Вака преку нет ќе селектирам кои артикли ми требаат, преку картичка ќе платам и да ми ги достават до дома. И да се наплаќа достава би ја платила.

Нели е малце глупо тоа? Пазарување си е пазарување. Ќе си платиш такси де или со чадор до најблиската продавница.
Знам дека постои и тоа, ама неможам никако да го сфатам.

Нели е малце глупо тоа? Пазарување си е пазарување. Ќе си платиш такси де или со чадор до најблиската продавница.

Воопшто не е глупаво. Ако е за тоа нека ја укинат и доставата на пица ако не, што? Ќе си фатиш такси ќе одиш да земеш пица и ќе се вратиш пак со такси и ќе платиш пари за превоз колку уште за две пици.

I see what you did there.

Електронско пазарување е ок, ама сигурно мислиш дека Тинекс до дома би ти ги носеле артиклите? Јеа рајт.

I see what you did there.

Електронско пазарување е ок, ама сигурно мислиш дека Тинекс до дома би ти ги носеле артиклите? Јеа рајт.

Хахахаха ненамерно жими све, да не ме цитираше немаше ни да видам :)

Добро, не тие, било кои од поголемите маркети, тоа ми беше зборот.

Хахахаха ненамерно жими све, да не ме цитираше немаше ни да видам :)

Добро, не тие, било кои од поголемите маркети, тоа ми беше зборот.
Не верувам дека било каде во светот големите супермаркети носат нарачки освен ако не се работи за поголеми артикли за кои би превозот би бил проблем (мебел на пример). Освен ако не мислиш на супермаркети од типот на IKEA кои сеуште ги нема кај нас.
Не знам како Рамсторама би носел лебови, нутели, мајонези и влошки по куќи и станови.

Не верувам дека било каде во светот големите супермаркети носат нарачки освен ако не се работи за поголеми артикли за кои би превозот би бил проблем (мебел на пример). Освен ако не мислиш на супермаркети од типот на IKEA кои сеуште ги нема кај нас.
Не знам како Рамсторама би носел лебови, нутели, мајонези и влошки по куќи и станови.

Има што носат. Баш во Скандинавија, и во Данска имам роднини и цело време прават онлајн порачки од маркети, плаќаат сметки онлајн и тн.

http://www.doma.com.mk/
--- надополнето: Nov 6, 2011 9:39 PM ---

Постојат фрижидери преку кои се нарачува од маркети, а не маркети што носат до дома.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom