Inception (Можни спојлери!)

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Глеај сеа за тоа со децата дали е сон или не...штета да би бил сон. но сепак мислам дека беше сон..не затоа што тотемот се вртеше па почна да се клаца па тоа...ама според мене: гледај го убаво разговорот меѓу татко му и него. гледај го кога ке оди кај татко му да му објасни за последната мисија и да му побара архитект, гледај убаво кога ке му каже татко му „врати се во реалноста'' и кога Коб ке му каже за неговите деца кои го чекаат дома..татко му ке погледне надолу, укажувајќи дека деца му всушност не се реалноста но неможе да му каже и е загрижен, но што да му прави...тоа е според мене...тотемот нема да престане да се врти на крајот...
а и во филмот ги има тие ситници(што татко му ке го слимне погледот) истото го има и на почетокот Коб ке му спомне на Саито за сефот и тој ке погледне во сефот...незнам но мислам дека мојата „теорија'' :P држи вода донекаде

Го гледав вчера .. одличен филм , барем за мене. Би му дал оценка 9 :D Околу крајот ...
Да тотемот се вртеше и не знаеме дали е реалност или не .. па демек ние треба да оцениме. Епа мое мислење .. како може веднаш после будењето на Саито одма се фаќа за моб да може слободно да помине ( како на сон нели? односно она што Коб го сака ) .. како татко му го пречека? беа договорени??? .. пак нешто што Коб го посакуваше .. и на крај децата .. децата иста возраст .. НО , но пред се .. со истата облека што он постојано ги гледаше во соновите .. - доказ за мене дека и ова е само сон !
Бај д веј прочитав на еден форум некој што многу следел до детали .. да облеката им е истата но сепак имале други чевли абе ајдееееее .. тоа е веќе за на она филмски грешки :D

Да да крајот е сепак сон

334010_460s.jpg

342683_460s.jpg

Најјако:
167633_700b.jpg

Timeception:
147204_460s.jpg

415711_700b.jpg

Темава стана јавна куќа за лајкови користејќи 9gag слики?

Иначе, филмов не ми е ништо посебно, мразам како Нолан уништува добри приказни со sci-fi crap.
На ист начин го уништи и The Prestige.

Иначе, филмов не ми е ништо посебно, мразам како Нолан уништува добри приказни со sci-fi crap.

Што збориш???

Корун како да не беше драматичен доволно..

ШТО ЗБОРИШ???

Like, literally.
Како тоа Инспешн ќе беше добра приказна ако не ја уништеше Нолан со сајфај елементот?
Не само што немаше да биде добра приказна, туку нема воопшто приказна, оти околу тоа е ориентирана.
Размисли што пишуваш, де4ко.

Филмот со право си го носи името. Нолан во повеќе филмови ни ја всадува идејата за богатите монополисти како зло на овој свет, па така и во овој. Сепак имајќи предвид дека неговите филмови се предмет на големо финансирање останува прашањето што всушност е неговата цел?

Многу сум фина и кога ќе видам нешто смешно на 9гаг сакам да го споделам.

Филмот со право си го носи името. Нолан во повеќе филмови ни ја всадува идејата за богатите монополисти како зло на овој свет, па така и во овој. Сепак имајќи предвид дека неговите филмови се предмет на големо финансирање останува прашањето што всушност е неговата цел?

3584cio.jpg

Мене после Inception ниеден друг филм не ми е тоа тоа.Ми се допаѓа како е направен , а и приказната ми е неверојатна. За глумата на Леонардо да не правам муабет:cuc:.
И Shutter island ми се свѓаше приказната ептен, Ама тоа е до вкус нели!:)
Едвај чекам да излезе новиот филм J.Edgar.

Prestige i Inception се уништени.......ар ју факинг кидинг ми?

кога му го читав постот I was like

poker_face_rage_comic_postcard-p239813175277203736z7knw_152.jpg

и се надевав кога ќе станам утре да пише дека бил саркастичен ама за жал не е

Prestige беше одличен филм се додека не се појави Никола Тесла и целиот филм пребега во sci-fi.
А и да не зборувам за големите дупки во приказната.
--- надополнето: Nov 6, 2011 1:13 AM ---
Inception не е уништен, тој филм одлично го прави тоа за што е наменет, а тоа е да изгледа нешто што воопшто не е, комплициран и генијален.
Нолан и неговата јака маркетиншка кампања, зачинета со шарлатански филм и продавање слика дека филмот е премногу паметен за да биде сфатен успеаја да заработат скоро милијарда долари.

Среќа Кјубрик умре на време да не види во каква состојба е Холивуд денеска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom