Вашата “дефиниција“ за Бог...

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ооо па вие имате некој нов член од вторник, и добро шоу. Што не кажете да си читам :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
колкав коефициент на интелигенција има Луцифер а колкав е просекот на интелигенција на другите ангели, и који попознати песни ги искомпонирал за бог?
Аман па, само факти и докази бараш ... :D
Најинтелегентен е бидејќи со своите постапки отишол против Бог. Искористи ја имагинацијата Лет3, гледам другите ја користат :D :D :D

п.с Светлоносец, ами Луцифер не постои, што прајме сега а???

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Аман па, само факти и докази бараш ... :D
Најинтелегентен е бидејќи со своите постапки отишол против Бог. Искористи ја имагинацијата Лет3, гледам другите ја користат :D :D :D

п.с Светлоносец, ами Луцифер не постои, што прајме сега а???
деттето кажа дека луцифер е најинтелигентен и дека компонира песни. Значи има некои информации од некој извор блиску до Бог. Не е тоа имагинација тоа се факти со кој располага. Зато ме интересираше податок колкав е коефициенто на интелигенција и кои попознати песни се дело на луцифер. Ако лажел нека каже да знаеме.

K

Khabs Staadnau

Гостин
Ова е од господар на прстените.
Дедо боже е народен чоек и тој сака музика која ја сака и народот. На пример ова:

Ова повикува на разврат и ги присилува мажите да се оддадат кон демонско чалкање на плодородното копје и слични прељубодејствија.
Ако е веќе народен, може нешто вакво повеќе би му прилегало:

N

Nessa Alcarin

Гостин
ццццц се откажувам од вас крај. Штом знаете дека вакви песни постојат ... :(

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ова повикува на разврат и ги присилува мажите да се оддадат кон демонско чалкање на плодородното копје и слични прељубодејствија.
Ако е веќе народен, може нешто вакво повеќе би му прилегало:
Постојат и песни преку кои бог ни сугерира да живееме живот скромно без пороци алкохол, бесни коли и опијати. Еве една таква песна која очигледно е инспирирана од светиот дух и која би требало да се пушта пред секоја миса во црквите

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Svetlonosec bil eden od Arhangelite Bozji koj se pogordeal i go isterale od Rajot, a sega e lucifer, gavolot.
--- надополнето: Nov 5, 2011 8:19 AM ---

Odgovorot sto ti e daden e sosema pogresen zosto svetlonosec bil toa sto mu znacelo imeto, a posle tokako se pogordeal i se zavrtel protiv Boga, stanal temnonosec, taka da vazno e sto si sega, a ne sto si bil.
Фала за одговорот :)
Ама би те потпрашал нешто, ама искрено да ми одговориш.
Колку си ти сигурна дека тоа е така....во проценти еве.
Значи сериозно прашање е, и ако сакаш сериозен одговор
да ми дадеш би бил задоволен :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
najgolemata mudrost koj covek moze da ja ima e stravot od Boga.
Тогаш да не ги пуштаме децата на училиште, да им пуштаме секоја вечер пред спиење хорор филмови.
Со сценарија користени од вашиот бог. На пример хорор во кој родителите почнуваат да ги каменуваат своите деца затоа што не добиле почит од нив.
Или сценарио каде изгладнетите родители почнуваат да си ги јадат сопствените деца?
Или пак мечки кој ги расргнуваат децата затоа што навредиле некој ќелав човек?

Што викаш? Сигурно одкако ќе се извадат од памет, ќе станат најмудрите луѓе!

• Ми се допаѓа
Reactions: ime
Член од
12 јули 2011
Мислења
28
Поени од реакции
5
Фала за одговорот :)
Ама би те потпрашал нешто, ама искрено да ми одговориш.
Колку си ти сигурна дека тоа е така....во проценти еве.
Значи сериозно прашање е, и ако сакаш сериозен одговор
да ми дадеш би бил задоволен :)
Najseriozno se pisuvam i ti odgovaram: 100 posto. Za se da znaes ili da imas mislenje ili veruvanje, prvo treba dobro da procitas i da doznaes se sto e mozno, pa posle da odreduvas dali e vistina ili ne.
--- надополнето: Nov 5, 2011 11:26 PM ---
Тогаш да не ги пуштаме децата на училиште, да им пуштаме секоја вечер пред спиење хорор филмови.
Со сценарија користени од вашиот бог. На пример хорор во кој родителите почнуваат да ги каменуваат своите деца затоа што не добиле почит од нив.
Или сценарио каде изгладнетите родители почнуваат да си ги јадат сопствените деца?
Или пак мечки кој ги расргнуваат децата затоа што навредиле некој ќелав човек?

Што викаш? Сигурно одкако ќе се извадат од памет, ќе станат најмудрите луѓе!
Konstatacijata tie sosema pogresna i ne gledam od kade ima vrska stravot od Boga so pustanje na decata navecer horor filmovi??? Stravot od Boga znaci da gi pocituvas zakonite koj gi kazal Gospod, od koi najvazni se dve: Sakaj go Boga so seto svoe srce, i sakaj go blizniot so seto svoe srce. A blizen e sekoj covek, bez razlika dali e toa licnost koja ti e prijatel ili nekoj koj zboruva loso za tebe ili ti pravi loso. Treba za sekogo ednakvo da se molis i da pravis dobro, samo dobro, nikomu so loso da ne vrakas. Ako se plasis od Boga ke gi ispolnuvas ovie dve najvazni zapovedi, zosto site ostanati zapovedi zavisat od niv, togas si mudar i ne samo sto si obezbeduvas mesto vo Vecnosta-Carstvoto nebesno, tuku i na sekogo mu pravis dobro i pomagas.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Najseriozno se pisuvam i ti odgovaram: 100 posto. Za se da znaes ili da imas mislenje ili veruvanje, prvo treba dobro da procitas i da doznaes se sto e mozno, pa posle da odreduvas dali e vistina ili ne.
--- надополнето: Nov 5, 2011 11:26 PM ---
Konstatacijata tie sosema pogresna i ne gledam od kade ima vrska stravot od Boga so pustanje na decata navecer horor filmovi??? Stravot od Boga znaci da gi pocituvas zakonite koj gi kazal Gospod, od koi najvazni se dve: Sakaj go Boga so seto svoe srce, i sakaj go blizniot so seto svoe srce. A blizen e sekoj covek, bez razlika dali e toa licnost koja ti e prijatel ili nekoj koj zboruva loso za tebe ili ti pravi loso. Treba za sekogo ednakvo da se molis i da pravis dobro, samo dobro, nikomu so loso da ne vrakas. Ako se plasis od Boga ke gi ispolnuvas ovie dve najvazni zapovedi, zosto site ostanati zapovedi zavisat od niv, togas si mudar i ne samo sto si obezbeduvas mesto vo Vecnosta-Carstvoto nebesno, tuku i na sekogo mu pravis dobro i pomagas.
1. Нашата верба во Бог ни е наметната од нашето семејство, ако се родиш во православно христијанско семејство ќе бидеш православен Христијанин и ќе веруваш во Бог Исус Христос и ќе ја читаш Библијата, ако се родиш во муслиманско семејство, ќе бидеш Муслиманин и ќе веруваш во Алах и ќе го читаш Куранот... и т.н.
Тоа што ти го тврдиш дека за верба во Бог треба да прочиташ и да дознаеш се што е можно е тотално погрешно, бидејќи со читање баш ќе ти се смени ставот кон Бог бидејќи ќе почнеш логички да размислуваш, а религиите и не нудат баш така логични одговори за се..
2. Зошто за да бидеш праведен, да правиш добро ти треба страв од Бог. Нели светот би бил подобар ако сите така живееме без разлика кои се нашите религиозни сфаќања? Не треба да имаме страв од Бог (кој и да е).

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
1. Нашата верба во Бог ни е наметната од нашето семејство, ако се родиш во православно христијанско семејство ќе бидеш православен Христијанин и ќе веруваш во Бог Исус Христос и ќе ја читаш Библијата, ако се родиш во муслиманско семејство, ќе бидеш Муслиманин и ќе веруваш во Алах и ќе го читаш Куранот... и т.н.
Истото важи и за атеизмот. Имено дете се раѓа во атеистичко семејство и уште од мали нозе е задоено (индоктринирано) во атеимозт, уште од мало е задоено во Дарвинозмот, уште од мали нозе родителите го/ја учат на Марскистички идеи дека религиите се опиум за народите и дека луѓето го измислиле бог затоа што не знаеле да си го објаснат громот и сл.

Тоа што ти го тврдиш дека за верба во Бог треба да прочиташ и да дознаеш се што е можно е тотално погрешно, бидејќи со читање баш ќе ти се смени ставот кон Бог бидејќи ќе почнеш логички да размислуваш, а религиите и не нудат баш така логични одговори за се..
Многу начитани луѓе размислуваат логички и сепак имаат цврст став дека Бог постои и не само дека постои, туку и дека активно е вклучен во кроењето на човековата историја.
Се оградувам од другите религии, но христијанството т.е. Христос воопшто немал намера ниту цел да даде одговор за се, но она што кажал, држело вода и се потврдило како вистинито.

Kajgana Shop

На врв Bottom