Вашата “дефиниција“ за Бог...

Член од
1 ноември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Za da se dade mislenje za bog prvo treba da ja procitate biblijata tapcovci pa potoa da zboruvate na ova tema inaku bog e tiranin a zosto prvo procitaj pa zboruvaj vidi kolku luge ima ubieno do sega milijardi ,pri potopot na noe imalo 10milijardi luge i site gi ubil vo poplava mozete li da zamislite scena vo koja se davat majka i kerka , tatko i sin,koi izvikuvaat za pomos strasno ,strasno a noe bil spasen i po negova zasluga i negovite sinovi no ne po sopstvena tuku po negova zasluga-NOE ,a kolku luge se samo ubieni od negova raka pri naseluvanjeto na Izraelcite vo vetenata zemja (milioni) zaedno so se zenite decata,bebinjata pa duri i domasnite zivotni strasno neli bog gi ubiva i bezgresnite nevinite deca,za kogo za evreite za lugeto koi go oplackaa egipet pri nivnoto zaminyvanje od nego,za lugeto koi gi vidoa site cuda na bog so svoi oci i ne poveruvaa za lugeto koi potoa si napravija zlatno tele,a da ne zboruvam za Codom igomora i taka natamu,a i site vas i vasite deca majki i tatkovci ke ve ubie pri povtornoto doaganje na zemjata dokolku ne prifatite da ziveete po negovite pravila po 10 bozji zapovedi koi i toj samiot ne gi pocituva!!! (pravo na izbor nemate) i toa so ogin pa sega vo sto e najdobar bog koga i toj samiot veli jas sum ljubomoren i gneven

N

Nessa Alcarin

Гостин
Za da se dade mislenje za bog prvo treba da ja procitate biblijata tapcovci pa potoa da zboruvate na ova tema inaku bog e tiranin a zosto prvo procitaj pa zboruvaj vidi kolku luge ima ubieno do sega milijardi ,pri potopot na noe imalo 10milijardi luge i site gi ubil vo poplava mozete li da zamislite scena vo koja se davat majka i kerka , tatko i sin,koi izvikuvaat za pomos strasno ,strasno a noe bil spasen i po negova zasluga i negovite sinovi no ne po sopstvena tuku po negova zasluga-NOE ,a kolku luge se samo ubieni od negova raka pri naseluvanjeto na Izraelcite vo vetenata zemja (milioni) zaedno so se zenite decata,bebinjata pa duri i domasnite zivotni strasno neli bog gi ubiva i bezgresnite nevinite deca,za kogo za evreite za lugeto koi go oplackaa egipet pri nivnoto zaminyvanje od nego,za lugeto koi gi vidoa site cuda na bog so svoi oci i ne poveruvaa za lugeto koi potoa si napravija zlatno tele,a da ne zboruvam za Codom igomora i taka natamu,a i site vas i vasite deca majki i tatkovci ke ve ubie pri povtornoto doaganje na zemjata dokolku ne prifatite da ziveete po negovite pravila po 10 bozji zapovedi koi i toj samiot ne gi pocituva!!! (pravo na izbor nemate) i toa so ogin pa sega vo sto e najdobar bog koga i toj samiot veli jas sum ljubomoren i gneven
Значи според тебе Бог е тиранин, но сепак веруваш во него и му се покоруваш на неговите заповеди?

G

galaxy

Гостин
Ова е доказ дека Библијата е пишувана од обични луѓе следејќи ја психологијата на оние што живееле тогаш. Следејќи го стравот на луѓето. Ако би била пишувана денес сигурно на семоќното битие би му биле припишани други особини. Праведен, ненасилен...
Можеби го правеле тоа со цел да видат кој ќе биде паметен, но недоволно, да му се спротивставува на едно семоќно битие.
Тоа и сите кои „верувате“ дека постои, ама не му се покорувате оти бил тиранин сте само бунтовници без причина.

Член од
1 ноември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Biblijata se bozji zborovi i taa e napisana od Mojsej vo prisustvo na bozji angel koj mu ja prenesuval usno tka sto ne ja pisuvale luge oti toa se zborovi na bog prvo procitaj pa zboruvaj da jas sum buntovnik no ke bides iti oti i tebe ka te nema sose majkati tatkoti i taka nat. ke te ubie za skoro vreme a zosto citaj

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Biblijata se bozji zborovi i taa e napisana od Mojsej vo prisustvo na bozji angel koj mu ja prenesuval usno tka sto ne ja pisuvale luge oti toa se zborovi na bog
Aj прашај го Бог да ти каже со сигурност дали е така.
Што му е тешко, или да или не треба да ти каже.
Побарај го тоа од него, до толку може да ти даде.

Член од
1 ноември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Jas ne da veruvam tuku i znam deka postoi no ne se pokoruvam sega a i nikogas na negovite zakoni oti i toj ne gi pocituva svoite10 bozji zapovedi zakoni koi samiot gi postavil ,ne lazi ne kradi ne Ubivaj .....pa kako togas jas bi gi pocituval.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Jas ne da veruvam tuku i znam deka postoi no ne se pokoruvam sega a i nikogas na negovite zakoni oti i toj ne gi pocituva svoite10 bozji zapovedi zakoni koi samiot gi postavil ,ne lazi ne kradi ne Ubivaj .....pa kako togas jas bi gi pocituval.
:pos: ти со ѓаол ванус си бил бе.

Член од
1 ноември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Svetlonosecot e Lucifer-nosac na svetlinata,cvezda danica ,cuvarot na bozjiot prestol,najintelegentniot angel sozdaden da komponira muzika za bog ,vodac na site angeli

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor.

All things must come to an end. Life,love.....and the universe itself. Embrace death.

Why exist if not to enjoy each and every experience life has to offer?

И задњо меѓу омилените MAIM,KILL,BURN,MAIM,KILL,BURN,MAIM,KILL,BURN,MAIM,KILL,BURN.

Четирите дефиниции за Chaos Undivided.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Svetlonosecot e Lucifer-nosac na svetlinata,cvezda danica ,cuvarot na bozjiot prestol,najintelegentniot angel sozdaden da komponira muzika za bog ,vodac na site angeli
Ај ти, те молам, озбилно, опиши ни ја твојата вера на кратно. Пошто мене многу интересно ми зазвучи. Еве, сеа и Ипси ќе го викнам.

Член од
12 јули 2011
Мислења
28
Поени од реакции
5
Kako sto se narekuvas -svetlonosec- mnogu si kontradiktoren vo se sto pisuvas, nemoze tebe ni pocetokot ni krajot da ti se najde. Vo tebe ima edna takva konfuzija, da ne znaes sto pisuvas.. Koga veke se si procital vo Biblijata, citaj gi malku i Svetite Otci da tie ti razjasnat malku, ne se potpiraj tolku na sopstvenata inteligencija, takvi prikazni proagaat tuka na zemjava vo svetov, no pred Boga-ne. najgolemata mudrost koj covek moze da ja ima e stravot od Boga. A ti poveke posveti se na Noviot Zavet i zborovite na Gospod Isus Hristos, zosto Toj e Logosot-Slovoto -Zborot, pa posle kazuvaj im na lugeto. Nauci se prvo sebe si, pa posle uci gi drugite.
--- надополнето: Nov 5, 2011 8:09 AM ---
Ti takanarecen svetlonosecu, svitkaj si ja opaskata pred da bide docna. Gospod rekol: "Pokaj se, zosto se priblizuva Carstvoto nebesno". Ti e kazano, a ti kako skakas. lucifer si se pogordeal-smetajki deka e svetlonosecot i deka e pogolem od Boga - pa bil isteran od Rajot nebesnite angeli predvodeni od Arhangel Mihail. Nemoj da se nadevas deka sega ke bide razlicno.
--- надополнето: Nov 5, 2011 8:13 AM ---
Кажи брат..... светлоносецот кој е?
Svetlonosec bil eden od Arhangelite Bozji koj se pogordeal i go isterale od Rajot, a sega e lucifer, gavolot.
--- надополнето: Nov 5, 2011 8:19 AM ---
Кажи брат..... светлоносецот кој е?
Odgovorot sto ti e daden e sosema pogresen zosto svetlonosec bil toa sto mu znacelo imeto, a posle tokako se pogordeal i se zavrtel protiv Boga, stanal temnonosec, taka da vazno e sto si sega, a ne sto si bil.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
колкав коефициент на интелигенција има Луцифер а колкав е просекот на интелигенција на другите ангели, и који попознати песни ги искомпонирал за бог?

Kajgana Shop

На врв Bottom