Прво поентата на летокот нема абсолутно никаква врзка со това како приемам jaс зборот македонци и ти како го приемаш. Летокот има за цел да убеди лугето да не воуват со германците.
Ти сам си правиш вакви заклучоци како бил употребен този збор. Врз каков основ?
Па мислам дека доволно долго и добро се знаеме на форумов
Освен што некој од вас веќе спомена, а исто така и од вашите обиди потпишаните да се прикажат како про-бугарски настроени или едноставно Бугари, се со цел да прикажете географско значење на терминот Македонци.
Не се правам на луд, право прашам-ти бегаш.Това дека били во Jгославската армиja не кажува дека това е нивната желба. Едно е на коja страна сакат да бидат, друго е во коja армиja са. Jaс те прашам на коja страна били македонците?
Во тој случај, не ми останува друго да помислам, освен дека стварно си луд.
И тоа дека биле во таа армија не кажува дека тоа не била нивна желба, доколку се впуштиме во твоите шпекулации.
Македонците не биле ниту една од страните, ова не е како детската игра Партизани и Германци.
Ниту сме се бореле за Србите, ниту за Германците, туку за СЕБЕ.
Во воведниот пост беше речено:
А ако не били на германците, зашто не се притивеха кога германците влегуваха?
Кога еден ќе ти ги врзи рацете, можеш ли да му се противиш на другиот што те шамара?
Или според тебе, прашањето во стилот на негативна конфирмација треба да е доказ на чија страна биле Македонците?
Македонците уште истиот месец почнале со организирање на отпорот, па се што следува потоа, кажува само по себе дали биле со Германците.
Понекогаш, навистина е бесмислено човек да дискутира за документирани историски настани.
Опа,опа - ваква работа не е кажана. Недеj става други зборови. Врати се и прочитаj го пак.
Ти навистина демек помисли дека го цитирам писмото, а?
Абе до кога со вакви пцишки потези ќе се служите, немате трунка достоинство кога немате аргументи.
Братот, jaс воjник тебе со сила можам да те направам , ама от вишиот ешалон на армиjaта со сила не можам да те направам.
Надевам се не сакаш примери да ти давам?
Јас ќе го направам тоа за тебе.
Сигурен сум, дека си чул за најпрославениот австриски командант Светозар Бороевич кој воедно се борел и против „своите“:
http://en.wikipedia.org/wiki/Svetozar_Boroević
Денеска неговиот гроб се наоѓа во Виена.
Сигурен сум, дека си чул за
Јан Хенрих Домбровски, по кого е наречена и
полската национална химна , а кој станал Генерал во редовите на Француската војска под Наполеон и кој потоа ја добил титула Генерал и Сенатор од Рускиот Цар иако претходно се борел против нив.
Дали споменативе личности, биле присвојувани ос Австрија или Франција?
Димо Пинџурев загинува како бугарски војник 1915 год. Неговиот син
Страшо Пинџур бил масакриран од Бугарите во 1943 год.
Според твојата математика каква припадност треба да им доделиме на таткото и синот?
Само на вас Бугарите, доволно ви е што некој учел во бугарско училиште, за веднаш да го направите Бугар.
Това си го измислуваш во моментот,заштото нема што друго да кажеш со автоголот што си го стави сам.Во летокот нема jaсна потврда за користене ни на jaзик(поради неколко причини - различните значенитja на зборот sprache + 100% поклопуване на този "македонски" jaзик со тогавашниот бугарски jaзик), националност - нема jaсно разграничуване и нема jaсна потврда како што е опотребен зборот. Се друго са интерпретации на диво.
А за отговор на твоето прашане - провери само лугето подоле што са изборени. Те доволно зборуват.
Вака, термините Македонија - Македонци - македонски се ГЕНЕРИЧКИ поврзани, не е потребно никакво разграничување на истите.
Зборот
sprache има едносмислено значење во формата во која е употребен, ти побарав да ми напишеш на германски, како поинаку и правилно би требало да биде запишано, за да се мисли САМО на „јазик“?
Одговор не добив, бидејќи не можеш да измислиш ништо ново.
Твоето “поклопување“ на јазиците се сведува на правописот кој тогаш им бил познат на потпишаните, а тоа не менува ниту најмал дел од содржината, која јасно говори за Македонци, говори за нивната татковина Македонија која сакале да ја ослободат и говори за нивно предавање на спротивна страна.
Затоа летоков, како што реков, претставува доказ сам по себе.
Националноста во летокот, не зависи од твоето селективно читање, како што Бугари за тебе секогаш значи национално име, така и Македонци за мене и за секој што ќе го прочита овој леток.
Видиш сепак, како добро те прочитав во почеток на твојата реплика, многу лесно ми е да дискутирам, за веќе прочитана книга
Ти и целата банда магариња кои се топорите на темиве, сте одамна прочитани во вашите намери, уште пред да помислиш, знам што ќе реплицираш.