Рудници и
ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
- Член од
- 9 декември 2009
- Мислења
- 12.162
- Поени од реакции
- 18.203
Рушевините се поранешни касарни и воени објекти од 2 светска војна и никогаш необновени, приказните се можда од таму.А дрвото е орев, ако добро ја замислив сликата, живеев како дете таму и ги имам слушнато овие работи.Slucka br.2 Ohrid 1997 avgust m.Imavme stan vo Daljan i bevme so togasniot decko na vikend,vecerta koga se raspakuvavme resivme da odime do plazata vo Daljan cisto da utepame vreme pred grad, za da stigneme do tamu trebase da pomineme niz zgradite pa imase eden zemjen pat okolu 70m pa se nekoi rusevini od nekoj objekt pa e plazata ,Ohrigani verojatno znaat za sto zboram.E sega na toj zemjen pat tocno na sredina imase edno ogromno drvo cinam deka bese cinar a ako gresam slobodno nekoj neka me ispravi ,inaku bev pred 3 g. i sega veke drvoto go nema bese iseceno.Znaci trgame se decko mi nakaj plazata gi pominuvame zgradite i stapnavme na patot, praevme muabet i samo pod drvoto,a inaku nema po toj pat nikakvo osvetluvanje osven od zgradite pozadi,i sega pod toa drvo u taa temnica gledam nesto crno golemo i mi zalici na konj taa golemina bese!!!!i decko mi go itripa istoto i mi vika ;A be konjov vrzan e? i samo sto izusti TOA se ispravi kako na dve noze!!!!A be ova sto e?ja Begaj!!!vikna decko mi i ne gledaj natamu!!!Ama ja se pokociv od strav i ne mozam da mrdnam nikako i duri se zjapam vo TOA se smali kako golemina na kuce i ostana kako crna fleka da lebdi pod drvoto!!!!Da vi kazam pravo samo so uzas go gledam toa cudo kako crna dupka polna so zlo i oskam kako mi jacica energijata ane mozam da storam nisto!!!!Koga decko mi svati deka nesto ne e ok so mene i deka stojam u mesto ne mrdam pocna samo da vika Trgni go pogledot ne gledaj u toa zatvori ocite!!!Me grabna vo race i so trcanje me odnese vo stanot.Luge neznam sto bese toa sto go vidov ama mi trebaa saati da prozboram povtorno i se osekav kako nekoj zivotot od mene da go iscical!!!Takva negativna energija kako sto covek si go zamisluva cistoto zlo!!Veruvajte vo Ohrid godini ne odev tokmu radi ova ,a bas me interesira sto bi mozelo toa da bide posto bas za toa mesto imam slusano jezivi prici ako nekoj znae neka pise.POZDRAV DO SITE.....