Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Јас колку што гледам има курс за тој предмет на порталот на ФЕИТ.
--- надополнето: Nov 2, 2011 4:58 PM ---

--- надополнето: Nov 2, 2011 4:59 PM ---

Хаха доволно беше еднаш. Не мораше да користиш функција f(3). :pos: :D
Thanks anyway! ;)

П.С. Уште не е целосна помошта! What's the enrolment key? :) Пробав lt2011, ltfeit2011, не ме пушта системот да влезам во курсот. :D Кој знае нека помогне на постариот колега. :D

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Хаха доволно беше еднаш. Не мораше да користиш функција f(3). :pos: :D
Thanks anyway! ;)

П.С. Уште не е целосна помошта! What's the enrolment key? :) Пробав lt2011, ltfeit2011, не ме пушта системот да влезам во курсот. :D Кој знае нека помогне на постариот колега. :D
Пробај со Linearni

А која паралелка беше во прва? :D

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Пробај со Linearni

А која паралелка беше во прва? :D
Зар не е преедноставно да биде Linearni? :) Ќе пробам после сега задачи решавам. :pos:
Инаку во прва бев А паралелка, да не сме учеле заедно? :icon_lol: Не сум втора сега, трета сум (со одредени примеси т.е. предмети од втора хаха), а да идев година за година сега требаше да сум 4-та година и да дипломирам во јуни 2012. Уште една електро судбина... :)))))))))) Ќе биде како и да е, year 2013 set for graduation ако не биде end of the world во 2012. :D
Браво за тие што дипломирале и дипломираат во рок од 4 години уште во јунската сесија од последната година. :) Жал ми е што не почнав најсериозно уште на почетокот и да бидам во одбраната елита која дипломира за 4/4 години. :) Од жалење нема ништо - па затоа назад на работа!!! :)))))

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Зар не е преедноставно да биде Linearni? :) Ќе пробам после сега задачи решавам. :pos:
Инаку во прва бев А паралелка, да не сме учеле заедно? :icon_lol: Не сум втора сега, трета сум (со одредени примеси т.е. предмети од втора хаха), а да идев година за година сега требаше да сум 4-та година и да дипломирам во јуни 2012. Уште една електро судбина... :)))))))))) Ќе биде како и да е, year 2013 set for graduation ако не биде end of the world во 2012. :D
Браво за тие што дипломирале и дипломираат во рок од 4 години уште во јунската сесија од последната година. :) Жал ми е што не почнав најсериозно уште на почетокот и да бидам во одбраната елита која дипломира за 4/4 години. :) Од жалење нема ништо - па затоа назад на работа!!! :)))))
Епа не сме учеле заедно :) Јас треба да сум трета ама втора сум :D
А пример клучот за основи на мерна техника е Osnovi, затоа ти реков со Linearni да пробаш. Првата буква голема.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Епа не сме учеле заедно :) Јас треба да сум трета ама втора сум :D
А пример клучот за основи на мерна техника е Osnovi, затоа ти реков со Linearni да пробаш. Првата буква голема.
Не е Linearni еве сега пробав. Ти реков многу едноставно е да е така. :) Сепак од тежината на професорот си зависи и тежината на enrolment key хехе. Инаку welcome to the club од аспект на тоа дека и ти треба да си друга година, а слушаш предмети од претходната година. :) Добро е кога не си сам. :pos:

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Ајде сите сложно на бабата да и напрајме некоја магија сите да поминиме. Иначе има некој Основи на мерната техника шо положил во првата година кога го запишал?

A

apidrone

Гостин
Не кењајте, не е apidrone крив што кајгана понекогаш лошо ги мути јајцата :D А клучот е student-LT

Член од
1 ноември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Некој од постарите колеги од ТК да ми каже кои се услови за запишување во втора година?

A

apidrone

Гостин
Некој од постарите колеги од ТК да ми каже кои се услови за запишување во втора година?
За да запишеш Математика 3 и Сигнали и Системи, треба да имаш положено Математика 1. За да запишеш Електроника 1 и Основи на мерна техника, треба да имаш положено Основи на електротехника 1. За да запишеш ТК софтвер (изборен), треба да имаш положено Структурирано програмирање. Ова е за 3 семестар. За 4 семестар, треба да имаш положено Математика 1 и 2.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Едно прашање до колегите од повисоките години:
Што може да се очекува на усен испит кај Тунеска по Математика 1? Пред се во смисла на следното, дали да раскажеш цела лекција, кратки прашања, некоја задача...?

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Шо се паѓа теорија на системи на колоквиум? Лесен ли е предметов?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Едно прашање до колегите од повисоките години:
Што може да се очекува на усен испит кај Тунеска по Математика 1? Пред се во смисла на следното, дали да раскажеш цела лекција, кратки прашања, некоја задача...?
Дел од лекција да ја раскажеш, сосе доказот, како што е во учебникот. Научи го посебно тој доказот за бројот е. :) Со среќа, јас поради тоа нејзиното клето усно го презапишав предметот, но мене не ми одеше никако тоа, задачите ги решавав и нејќеше да ме пушти. Може тебе ти оди така да не ме слушај :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Дел од лекција да ја раскажеш, сосе доказот, како што е во учебникот. Научи го посебно тој доказот за бројот е. :) Со среќа, јас поради тоа нејзиното клето усно го презапишав предметот, но мене не ми одеше никако тоа, задачите ги решавав и нејќеше да ме пушти. Може тебе ти оди така да не ме слушај :)
А Сања ти беше асистентка?

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Значи нема ни кратки прашања, а за задачи воопшто да не ни зборуваме.
Кој доказ за бројот е? :)
Прво вектори и аналитичка геометрија се учеше, од диференцијално сметање учевме математичка индукција, биномна равенка, апсолутна вредност и низа од реални броеви, не сретнав ништо за е.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А Сања ти беше асистентка?
Да, ама само во математика 1. Математика 2 Тунеска и асистентка...кога мислев дека не може да биде полошо, стана :pos:
Значи нема ни кратки прашања, а за задачи воопшто да не ни зборуваме.
Кој доказ за бројот е? :)
Прво вектори и аналитичка геометрија се учеше, од диференцијално сметање учевме математичка индукција, биномна равенка, апсолутна вредност и низа од реални броеви, не сретнав ништо за е.
Ејј не памтам добро Зајкова кај што сум сега не го бара ова, мислам дека во книгата за низите во некои од доказите имаше за епсилон поголемо од 0, помало од 0, така нешто :)
--- надополнето: Nov 3, 2011 9:02 PM ---
Него за задачи дали ќе даде не знам, во математика 1 немавме задачи само по 2 прашања, ама во математика 2 стави и една задача зашто виде дека Сања ги пушти да положат што се вели и шуто и рогато математика 1 :) (не дека незаслужено поминаа децата, али тунеска ако не испозамара не е жива)

Kajgana Shop

На врв Bottom