Фан клуб: РК Пелистер

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Од некогашниот клуб РК Пелистер само Моцартот е останат и Дади ни сврте грб !

Член од
19 август 2011
Мислења
95
Поени од реакции
56
И шо ако си оди управата?????
Кој ке го води клубот после? Миле?
Ке си одат од управата и ке згасни клубот
Се виде до сега дали сака некој да го превзими клубот, од сите кренавме раце и од град и од спонзори од се
a kazi mi so deka go drzat klubot cel zivot ke si bidime 3ti ili 4ti pa poarno neka zgasni klubot od kolku vaka so lazene..a i mozi nekoj da mi kazi so funkcija ima na evto sinmu vo klubot poso e prv na spisokot za belorusija...eee pelistere do kaj stigna
--- надополнето: Nov 3, 2011 1:08 PM ---
http://www.balkan-handball.com/transfer-market/pelister-se-osipa-otisli-zujovic-jacimovic-i-uncanin

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Тој шо го сака клубот ќе го сака и ко ке е 5 и 10 и 1
Колку можат го одржават да не згасни, па ако се најди некој шо НАВИСТИНА САКА ДА ВЛОЖВА нека дојди
А не само лаги, ЌЕ ДАВАМ, НЕМОЖАМ СЕГА МИ СМЕТА ОВОЈ и слични глупости

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Го чекат законот за спонзорирање на спортски клубови..
Стапва во сила од 1 јануари..
Тогаш ќе се знај шо е како е....
Дали ќе биди Циле или некој друг газда ќе видиме...
Ама ќе се знај конечно еднаш во овој наш спорт на шо сме....
Вака не можи појќе...
Колку шо плаќаш толку ќе добиеш....
Тој шо ќе дај најмногу пари ќе биди ГАЗДА ,а не ко сега....еден клуб 15 шерифи шо кажват како ќе биди....
Не можи така.....
То е исто да даваш пари во една куќа а да не е твоја...
Овај законот(ако навистина профункционира како шо треба).....е КЕЦ НА ДЕСЕТКА за ваквите големи клубој-ко Пелистер во ракомет,ете Вардар во фудбал....
Конечно да се средат,и да се знај кој ќе ги води во иднина....

Член од
21 септември 2011
Мислења
360
Поени од реакции
642
Жујович за 2-3 месеци шо е тука ја кажа вистината ....во клубот сите имаат некој личен интерес, а играчите и клубот најмногу губат.....

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
a kazi mi so deka go drzat klubot cel zivot ke si bidime 3ti ili 4ti pa poarno neka zgasni klubot od kolku vaka so lazene..a i mozi nekoj da mi kazi so funkcija ima na evto sinmu vo klubot poso e prv na spisokot za belorusija...eee pelistere do kaj stigna
--- надополнето: Nov 3, 2011 1:08 PM ---
http://www.balkan-handball.com/transfer-market/pelister-se-osipa-otisli-zujovic-jacimovic-i-uncanin
За функции Стручен штаб имаш на страната
www.rkpelister.weebly.com

Член од
21 септември 2011
Мислења
360
Поени од реакции
642
младинец - адолесцент ,кординатор за младински екипи и секретар за меѓународни врски .браво,браво

Член од
16 октомври 2011
Мислења
61
Поени од реакции
55
Of mori majko!!!!!!!!! Koordinator za mladinski ekipi i sekretar za megjunarodni vrski.
E ova e kraj za pelister, so ova go dopre dnoto. Kako be alooooooooooooooooo. Uste ne mozam da si povervam. Znaci pelister stana licen biznis.
Se soglasuvam so toj sto kaza deka treba da go ostat klubot da si propadni, da odime vtora treta liga pa otamu da pocnime so novi luge a ne so Danielo.
Pojke ne stapnuvam v sala. Taman si rekov ke se vratam od Skopje za so belorusite ama posle ova mnogu tesko.
REZIIIIIIIIIIIIIIIIIIL

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Таква е состојбата мораме да се помириме со фактите ајде од Јануари со законот за АД како што во Вардар ке влегват Телеком ЕВН ЕЛЕМ и Алкалоид истото ќе можи да се случи кај нас и ке се знае кај одат сите пари ке има меѓусебна контрла !

Член од
21 септември 2011
Мислења
360
Поени од реакции
642
и да се приватизира клубот и да влези не знам кој спонзор КОРДИНАТОРОТ молам да остани!!:cuc::pos:

Член од
28 септември 2011
Мислења
751
Поени од реакции
1.100
абе вие шо сте скопје се знајте кој појде таму се знај да се остаел клубот да пропадни умаш ум бе ти ? и доста шириш негативна енергија ако имаш да кажиш нешто паметно кажи и така никој нејки да дај некој денар уште овие да си заминат шо трчат 4 години

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Член од
2 август 2011
Мислења
1.259
Поени од реакции
1.656
Сега кога видов кој луге го водат клубот стварно сватив за што сме на ова тереџе. Па Циле ке давал пари па што ви личи бе Циле на будала. Па ова го нема нигде некој да го земи и да го присвои клубот а при тоа и да го преименува значи повеке не е ПЕЛИСТЕР туку РК ПЕЛИСТЕР 08, и тоа без никј да дознае. Во право е Циле и јас да бев на негово место не би дал ни денар а камоли неколку стотини илјади евра. Финасов директор Шехи Роберт, Директор Антони Балтов, Секретар за меѓународни односи, кординатор Божиновски Даниело. па ова е смешно. Важно тренерки зедоа и се сликаа дека играчите протестираат и немаат земено плата тоа друг нека го решава.
И на крај се чудам за што ни е нам финасов директор кога финасии нигде нема.
Што поскоро се тргнат лугево од Пелистер толку побргу ке воскресни Пелистер со вакви луге во управа нема јак ПЕЛИСТЕР.

Член од
2 ноември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
како да пропадни клубот бе алооооо!!!! шо зборате бе ???!!! Ова шо се случва е недоразбирање и игра на парите на Циле, овој клуб Циле нема да го остај да пропадни оти е одличен бизнис за него како прво, а како второ си викам можи и да го сака клубот, а како трето нема никакво официјално излагање од клубот дека е "ПАДНАТ ТАВАНО" и дека сите треба да бегат да се кријат. Читајте ја изјавата на Жујовиќ дека никој од управата не дава негативен знак дури и од кај Циле му рекле да почека дека ќе му се плати се. Сите ќе се вратат и Пелистер годинава ќе биди јак!!!! и автоматцки вие од СКОПЈЕ можите да си дојдите да ги гледате натпреваарите на Пелистер !!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom