Android корисници (проблеми, прашања, совети)

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.546
Поени од реакции
4.452
ПОМОШ! Денеска го апдејтував телефонот (xperia mini pro) и се беше убаво додека не ми се појави Don't send и ништо од апдејтот и сега кога го уклучувам телефонот ми се појавува ова

Што да правам?!

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
ПОМОШ! Денеска го апдејтував телефонот (xperia mini pro) и се беше убаво додека не ми се појави Don't send и ништо од апдејтот и сега кога го уклучувам телефонот ми се појавува ова

Што да правам?!
Уфф, не сум чепкал Sony андроид, пробај стисни ги копчињата за вклучување и заклучување (или вклучување и home копчето) заедно (во исто време) и држи ги околу 5-6 секунди. Би требало да се рестартира телефонот и да се подигне софтверот. Ако не сака извади му ги батеријата и симот почекај едно 10-20 секунди и пак стави ги. Е и така ако не сака тогаш си му направил brick и единствен лек ти е да го однесеш во некоја од мобилариве, тие имаат софтвер и хардвер да го подигнат. ;)
--- надополнето: Nov 3, 2011 5:14 PM ---
Или пак пробај ова ако можеш да го поврзеш со PC:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=748331&page=2

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
од кај што си го симнал firmware-от барај на истиот форум за bricked phone сигурно ќе најдеш нешто

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.546
Поени од реакции
4.452
Уфф, не сум чепкал Sony андроид, пробај стисни ги копчињата за вклучување и заклучување (или вклучување и home копчето) заедно (во исто време) и држи ги околу 5-6 секунди. Би требало да се рестартира телефонот и да се подигне софтверот. Ако не сака извади му ги батеријата и симот почекај едно 10-20 секунди и пак стави ги. Е и така ако не сака тогаш си му направил brick и единствен лек ти е да го однесеш во некоја од мобилариве, тие имаат софтвер и хардвер да го подигнат. ;)
--- надополнето: Nov 3, 2011 5:14 PM ---
Или пак пробај ова ако можеш да го поврзеш со PC:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=748331&page=2
Фала што си се потрудил за помошта но средив веднаш после проблемот. Го поврзав и преку софтверот што ми е за телефонот на компјутерот имаше опција Fix Phone и таму од почеток почна да си прави апдејт и сега се е во ред.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.546
Поени од реакции
4.452
Кажете некоја страна/форум за симнување на игри, теми, апликации за андроид?

Член од
18 јули 2011
Мислења
13
Поени од реакции
16
Некој да сподели искуство со Optimus 2x, и пошто немам искуство со android при update во gingerbread би имал ли проблем со lag,и отворен сум за сугестии за друг модел( 4000 - 5000 ден + не се проблем).

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Некој да сподели искуство со Optimus 2x, и пошто немам искуство со android при update во gingerbread би имал ли проблем со lag,и отворен сум за сугестии за друг модел( 4000 - 5000 ден + не се проблем).
А зошто би имал проблем со lag на Gingerbread?? Од искуство 2.3.3 FW телефонот ептен мазно го "вози" и батеријата повеке ми трае него ли на 2.2.2 FW . Ако не ти се проблем финансиите како што викаш тогаш купи си Galaxy SII или Htc Sensation на кои фабрички доаѓа Gingerbread.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
imam t-mobile pulse so 1.5 android sakam da go instaliram 2.1 i simnav nekoj apdejt od ova..http://www.t-mobilephone.org/how-to-install-android-2-1-on-t-mobile-pulse.html/ kazete mi dali da go napravam ova ili ne
Охооо, голема е разликата од 1.5 до 2.1, ке добиеш доста нови ствари во телефонот. Што знам, јас би го инсталирал. Ако не си сигурен тркни до странските форуми за Android и види што мислат другите што веке го инсталирале. Инаку како што гледам од линкот погоре постапката за инсталација е многу лесна. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom