Дежурна Ординација! #2

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
Не беше ништо сериозно само мал бронхит помина за 3-4 денови.Не верувам да е од тоа.Кога земам воздух преку устата кога вдишувам подлабоко слушам некакво шушкање од грлото некаде кај штитната жлезда и кога повеќе пати ќе земам воздух преку уста ме тера на кашлање.Немам крајници извадени ми се пред 12 години.
тоа шушкање е веројатно од бронхиите имаш некакво воспаление беројатно треба да те аускултира матичниот обавезно кажи му ги сите симптоми

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
тоа шушкање е веројатно од бронхиите имаш некакво воспаление беројатно треба да те аускултира матичниот обавезно кажи му ги сите симптоми
Ниско CRP кога кашлам дразнењето е чисто на грлото немам ништо на градите при слушање.

П

Пепси_

Гостин
не би било лошо да направис езофагогастроскпија можеби имаш некакво стеснување на хранопроводот или гастроезофагеален рефлукс(тоа е состојба кога од киселините од желудникот се оштетува и долниот дел на хранопроводот најпросто кажано )
Денес бев и ми го снимаа (гледаа) хранопроводот на она како се вика ехо ? Ниту киселини ниту ништо се нормално било :confused:
Незнам веќе кај да одам,се е океј ама ја не можам да дишам нормално.

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
Mi bese skrsena nogata i pred edna nedela mi go trgnaa gipsot poleka pocnav pak da treniram ama deneska setiv bolka i toa golema, dali ima nekoj vakvo iskustvo (da ne odam na bolnica) mozebi pak sum ja povredil ili e samo od zamor

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Денес бев и ми го снимаа (гледаа) хранопроводот на она како се вика ехо ? Ниту киселини ниту ништо се нормално било :confused:
Незнам веќе кај да одам,се е океј ама ја не можам да дишам нормално.
Како на ехо ти го снимале хранопроводот? Не ти направија ендоскопија?

Mi bese skrsena nogata i pred edna nedela mi go trgnaa gipsot poleka pocnav pak da treniram ama deneska setiv bolka i toa golema, dali ima nekoj vakvo iskustvo (da ne odam na bolnica) mozebi pak sum ja povredil ili e samo od zamor
Премногу брзо си почнал со активности, за активно тренирање треба да помине повеќе време. Ако не ти помине болката наскоро, оди да те проверат.

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
па ти кај после недела си тргнал ако ти го извадиле гипсот не е грин лајт за се почекај малку зајакни ја првин хипотрофирната мускулатура со некои основни вежби или оди на физикална па после со посериозен тренинг

П

Пепси_

Гостин
Како на ехо ти го снимале хранопроводот? Не ти направија ендоскопија?
Ендоскопија е она со цефче во грлото ? не не направив такво. Бев и гледаа нешто,вели нема ниту киселини ниту ништо. (ваљда ехо се вика со гел ме премачка и со она гледаше).

Сите велат ништо не ти е(демек на психичка база било тоа) ,а јас уште не можам да дишам,сварно ми се смачи од овие доктори :notworthy: Психички сум нормален фала богу изговор им е само тоа. Сокови газирани да не пиеш многу,луто да не јадеш,зачинета храна не.А ништо не ми е чудно :)

Alan Shearer

Newcastle
Член од
6 јули 2011
Мислења
388
Поени од реакции
136
па ти кај после недела си тргнал ако ти го извадиле гипсот не е грин лајт за се почекај малку зајакни ја првин хипотрофирната мускулатура со некои основни вежби или оди на физикална па после со посериозен тренинг
Ne bese seriozen trening samo malku trcav i nekolku vezbicki,osekam sega pomalku me boli siugurno e od zamor

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ендоскопија е она со цефче во грлото ? не не направив такво. Бев и гледаа нешто,вели нема ниту киселини ниту ништо. (ваљда ехо се вика со гел ме премачка и со она гледаше).

Сите велат ништо не ти е(демек на психичка база било тоа) ,а јас уште не можам да дишам,сварно ми се смачи од овие доктори :notworthy: Психички сум нормален фала богу изговор им е само тоа. Сокови газирани да не пиеш многу,луто да не јадеш,зачинета храна не.А ништо не ми е чудно :)
Да, тоа е ендоскопија. Требало да ти направат, не може преку ехо да види дали имаш киселини (може да претпостави такво нешто, ако на ехото види дека имаш застој на желудникот, но тогаш би имал други симптоми). Ти дале упатства како да имаш гастритис. Имаш воопшто мака со желудникот? Подобро оди кај некој посериозен доктор.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73

Јас веќе Ви реков дека најверојатно е на психичка база иако вас не ви се чини така, со прошетки повеќе движење, свеж воздух, поголема активност можат да ви бидат од корис. Сепак би ви препорачал да направите снимање на срцето, и белите дробови ако тоа веќе не сте го направиле задолжително ! доколку и тоа е во ред, навистина нема причина за паника и подобрувањата ќе следат по следењето на горенаведените совети
ПОЗДРАВ

П

Пепси_

Гостин
Да, тоа е ендоскопија. Требало да ти направат, не може преку ехо да види дали имаш киселини (може да претпостави такво нешто, ако на ехото види дека имаш застој на желудникот, но тогаш би имал други симптоми). Ти дале упатства како да имаш гастритис. Имаш воопшто мака со желудникот? Подобро оди кај некој посериозен доктор.
Не немам никаква мака со желудникот се е океј

.
Јас веќе Ви реков дека најверојатно е на психичка база иако вас не ви се чини така, со прошетки повеќе движење, свеж воздух, поголема активност можат да ви бидат од корис. Сепак би ви препорачал да направите снимање на срцето, и белите дробови ако тоа веќе не сте го направиле задолжително ! доколку и тоа е во ред, навистина нема причина за паника и подобрувањата ќе следат по следењето на горенаведените совети
ПОЗДРАВ
Ова веќе трае 1 год. и не ми се верува да е на психичка база.Срцето го снимав потполно е океј. Значи кога јадам нешто,дали обилно јадење,или чоколада,чипс, или било што ова стегање/гушење на градите се јавува во по јака мера. Би требало и уште ендоскопија да направам и тоа ќе биде последно дигам раце. :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Утре на училиште имаме крводарителска акција. Јас сакам да дарувам крв, но има еден ситен проблем.. веројатно ќе имам присуство на THC во моето тело.. е сега како одат процедурите тука не ми е јасно ... сигурно нема да смеам да дарувам, или ?? :pipi:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Некој да каже добар ортопед каде би можел да идам на преглед во врска со колената? Најсензитивен и најголем зглоб па ми треба добра препорака зашто тука уште сега ако утнам цел живот сум го утнал.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.834
Поени од реакции
20.284
Некој да каже добар ортопед каде би можел да идам на преглед во врска со колената? Најсензитивен и најголем зглоб па ми треба добра препорака зашто тука уште сега ако утнам цел живот сум го утнал.
Само д-р Видоевски е сеа ќе чекаш пошто има голема гужва за да добиеш термин, ама што ќе ти каже тоа е подобар од него до сега не сум сретнала од областа ортопедија.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Само д-р Видоевски е сеа ќе чекаш пошто има голема гужва за да добиеш термин, ама што ќе ти каже тоа е подобар од него до сега не сум сретнала од областа ортопедија.
Кажи само каде можам да го најдам? Која болница?:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom