Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
9 август 2011
Мислења
428
Поени од реакции
1.154
Имам едно прашање, пред некое време ми прегоре графичката (интегрирана) ,земав нова asus eax550ge.
Кога работи без драјвер сликата е многу лоша боите се преливаат се гледаат некои зелени линии цело време и работи само со резолуција 640х480, дури и во биосот буквите се заматени ,а кога ке му инсталирам драјвер Windovs-ot воопшто не се стартува.
Дали има некое решение за проблемов, или едноставно графичкава не одговара на овој процесор?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам едно прашање, пред некое време ми прегоре графичката (интегрирана) ,земав нова asus eax550ge.
Кога работи без драјвер сликата е многу лоша боите се преливаат се гледаат некои зелени линии цело време и работи само со резолуција 640х480, дури и во биосот буквите се заматени ,а кога ке му инсталирам драјвер Windovs-ot воопшто не се стартува.
Дали има некое решение за проблемов, или едноставно графичкава не одговара на овој процесор?
Матична и напојување?

Т.е. пиши ја цела конфигурација што ја имаш

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Ај мала помош.
Откако е повржан рутер во модем што треба да се прави потоа за да се конектира пошто никако несака. Треба нешто да се менува у конфигурација или? :)

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ај мала помош.
Откако е повржан рутер во модем што треба да се прави потоа за да се конектира пошто никако несака. Треба нешто да се менува у конфигурација или? :)
Кај заглавуваш? Обично не треба да се конфигурира ништо, освен да си ставиш пасворд на мрежата за да не ти крадат.. :)
Инаку поврзи го рутерот и најди ја мрежата на компјутер/лаптоп :).

Член од
7 јули 2009
Мислења
6
Поени од реакции
1
Дали има некој компјутер од anhoch и како е задоволен фала

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Кај заглавуваш? Обично не треба да се конфигурира ништо, освен да си ставиш пасворд на мрежата за да не ти крадат.. :)
Инаку поврзи го рутерот и најди ја мрежата на компјутер/лаптоп :).
Ставив пасворд.Ама нејќе да се конектира.
Кабелот од рутерот треба у модем?

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Ставив пасворд.Ама нејќе да се конектира.
Кабелот од рутерот треба у модем?
Го наоѓаш воопшто рутерот (мрежата)? Без разлика дали е поврзан со модемправилно или не, треба да го наоѓаш..

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Да, го наоѓам. И?
Па кажи кај заглавуваш малку подетално... Коа се конектираш ќе внесеш пасворд па заглавуваш? Се конектираш ама немаш интернет? Неможеш воопшто да се конектираш? Вака да нагаѓам треба...

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Па кажи кај заглавуваш малку подетално... Коа се конектираш ќе внесеш пасворд па заглавуваш? Се конектираш ама немаш интернет? Неможеш воопшто да се конектираш? Вака да нагаѓам треба...
Значи вака: Ја наоѓам мрежата внесувам пасворд и нејќе да се конектира.Врти тоа цело време и на крај пишува Limited or no connectivity. Тоа е тоа. Не знам што подетално од ова. :/

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Значи вака: Ја наоѓам мрежата внесувам пасворд и нејќе да се конектира.Врти тоа цело време и на крај пишува Limited or no connectivity. Тоа е тоа. Не знам што подетално од ова. :/
Прбај рестартирај го рутерот.. И не ставај пасворд, не прави никакви подесувања, само види дали ќе може да се конектираш.

Член од
2 ноември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Имам едно прашање... за некој ден планирам да земам CPU AMD Phenom II X6-1055T 6-Core BOX и MB Gigabyte 990XA-UD3. Дали че биди доволно напојување Deluxe ATX-700W P4 за овие две работи и плус имам графичка Ati Radeon HD4850? За процесоро гледам дека че ми треба 125 W а графичката бара 450+W напојување... Е сега незнам за матичнава колку треба... и плус рам, цд-ром, хд итн итн... И уште една работа... со два-тројца имам праено муабет (никој од нив не е професионалец околу хардвер) и ми рекоја дека процесоров премногу загревал... дали е вистина или не?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Земи си некое Cooler Master од Сет, над 550W+ околу 5000 денари, и не си играј со ѓубриња како Deluxe.

Член од
2 ноември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
Абе во ред то... те сфајчам... али работава е шо пред околу 2 месеци го зедов напојувањево пошто старото ми "скува" и сега не сум толку при пари, имам тргнато настрана само за овие две работи, а пред ова напојување да го земам исто имав Deluxe и ме служеше 4-5 години без проблем. Сум во план да земам едно Cooler Master ама ме интересираше сега за сега дали ова од 700W е доволно или треба некое со поголема ватажа?

Kajgana Shop

На врв Bottom