Помош, проблеми, прашања, совети...

Ф

Флеш

Гостин
после на процесите кој несакаш да ти работат стискаш End Process, па Yes..
Dobro, napraviv end proces na nekoi,na nekoi narpaviv end proces se popravi problemot pa posle go update windows 7 i pak pocnaa da se pojavuvaat istite problemi kako zgolemuvanje na nekontolirano upotrebuvanje na memorija i privremeno zamrznuvanje na ekranot,siguren sum deka ne e on od microsoft ona windows validation activation ... Ne znam so da praam...Zboruvav so prijatel mi rece da napraam windows 7 repair install,no strav mi e od gubenje na mojata data,imam 1 hard disk podelen na 2 local disk: C: i D: ...Na D: mi e program files.... Ako moze i okolu ova pomos ?! I ako go odnesam vo servis dali ova moze lesno da se popravi ?!

Blagodaram :)

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
CPU AMD Phenom II X6 1090T 6Core Black Edition BOX
DIMM 4GB DDR3 1333Mhz Kingston CL9 HyperX Blu x2=8GB
HDD 3.5" 1TB Hitachi SATA-2 32MB HDS721010CLA332
Sapphire ATI PCX HD 6850 1GB GDDR5 HDMI/2xDVI/DP
MB Gigabyte 880GM AM3 DDR3 1666MHz SATA2 USB2.0
PSU 450W Gembird PSU5, Real Power,PFC,Silent,2*Fan
ај кажете ми дали може вака да се склопи оваа конфигурација, дали е доволно напојувањето(реална вредност е), дали да ставам радеон 6870 место оваа, и дали интел и5 2400 место атлон?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
ај кажете ми дали може вака да се склопи оваа конфигурација, дали е доволно напојувањето(реална вредност е), дали да ставам радеон 6870 место оваа, и дали интел и5 2400 место атлон?
ne e dovolno napojuvanjeto ke si zemes pojako napojuvanje za taa konfiguracija pogotovo ako mislis da stavis 6870 ili da go overklokuvas procesorot vo idnina znaci baraj 600W napojuvanje najmalce i toa REAL power

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Имам едно прашање до вас... имам надворешен хард диск со капацитет од 500 gb. Отидов до другар да ми ја префрли Battlefield 3 на него и дојдов дома со цел да ја инсталирам, меѓутоа кога сакам да ја префрлам играта на компјутерот ми дава порака "Can't read from source file or disk".

Знае некој што е проблемот?

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Имам едно прашање до вас... имам надворешен хард диск со капацитет од 500 gb. Отидов до другар да ми ја префрли Battlefield 3 на него и дојдов дома со цел да ја инсталирам, меѓутоа кога сакам да ја префрлам играта на компјутерот ми дава порака "Can't read from source file or disk".

Знае некој што е проблемот?
Дали имаш други работи снимени на екстерниот диск? Доколку имаш, види дали ти се јавува истиот проблем при преснимување на компјутерот. Ако се преснимуваат без проблем, можно е да не ти е преснимена играта правилно, или пак има проблем со екстерниот диск баш на локацијата каде што е снимена играта...

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Dobro, napraviv end proces na nekoi,na nekoi narpaviv end proces se popravi problemot pa posle go update windows 7 i pak pocnaa da se pojavuvaat istite problemi kako zgolemuvanje na nekontolirano upotrebuvanje na memorija i privremeno zamrznuvanje na ekranot,siguren sum deka ne e on od microsoft ona windows validation activation ... Ne znam so da praam...Zboruvav so prijatel mi rece da napraam windows 7 repair install,no strav mi e od gubenje na mojata data,imam 1 hard disk podelen na 2 local disk: C: i D: ...Na D: mi e program files.... Ako moze i okolu ova pomos ?! I ako go odnesam vo servis dali ova moze lesno da se popravi ?!

Blagodaram :)
па можеш да го преинсталираш а windowsot ke го ставиш во Ц и ке ти остане датата, или се што ти треба префрли си на цд, усб, и преинсталирај го целосно, а можеш да го однесеш на сервис и таму да видат што точно е. а еве ти и една програма за оптимизирање и го гаси непотребниот рам http://www.speeditupfree.com/
стај 6870, и малце подобро напојување, а за процесор добар ти е тој

Ф

Флеш

Гостин
A kako moze da go popravam DVD-RW citacot bidejki samo mi cita CD a DVD neke ni da cita ni da reza...Pomos imam Windows 7 ultimate 32x... : )

Ф

Флеш

Гостин
A kako ke moze da go trgnam windows validation activation ili nareceno WAT za windows 7 32x service pack 1
so product id:
00426-OEM-8992662-00006
ili ako moze seriskiot broj za ovoj windows 7

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Зошто компјутерот што е неќе да прима никакво глувче ни тестатура, и на усб и на обична пипка не работе тестатурата ни глувче не работи а исправни се, до што може да е , до вируси многу или ? Што му треба сега на компјутерот ? Не ми прифаќа ни глувче ни тестатура?

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Зошто компјутерот што е неќе да прима никакво глувче ни тестатура, и на усб и на обична пипка не работе тестатурата ни глувче не работи а исправни се, до што може да е , до вируси многу или ? Што му треба сега на компјутерот ? Не ми прифаќа ни глувче ни тестатура?
Работи ли тастатурата пред да се подигне оперативниос систем?

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Да, се оклучува компјутерот, но не функционира ништо а се исправни, :/
Абе дали работи тастатурата пред да го подигнеш оператинвниот систем? Во биос можеш да влезеш?
Провери тоа, било како :).

Kajgana Shop

На врв Bottom