Кучиња (грижа, општи дискусии)

L

Lu

Гостин
Охрид е еден ветеринар сто е саглам другиве се ништо а за вакцинација е малечко треба уште една недела..требаше но веке е касно а да го однесов на ветеринар в чера...R.I.P
R.I.P

Не е точно тоа дека кученцето било мало за вакцина.
На кученцата првата вакцина им се става на 6 неделна возраст односно 42 дена старост, а твоето кученце било 2 месеци старо.
Вие сте каснеле со првата вакцина, ветеринарот ли ти кажа дека кученцето е сеуште мало за вакцина ???
Ако ти го кажал тоа ветеринарот тогаш треба на тој ветеринар подитно да му се затвори ординацијата и да му се забрани да биде ветеринар.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
R.I.P

Не е точно тоа дека кученцето било мало за вакцина.
На кученцата првата вакцина им се става на 6 неделна возраст односно 42 дена старост, а твоето кученце било 2 месеци старо.
Вие сте каснеле со првата вакцина, ветеринарот ли ти кажа дека кученцето е сеуште мало за вакцина ???
Ако ти го кажал тоа ветеринарот тогаш треба на тој ветеринар подитно да му се затвори ординацијата и да му се забрани да биде ветеринар.
Првата вакцина се реди од 7-8 недели а јас знам од лично искуство еден мој пријател го вакцинира куцето на 6 недели и се утврди дека е од вакцината како и да е..јас другово куче го вакцинирав малку покасно од дозволеното и еве да не го зарецам здраво е како дрен а е старо веке 7 години

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Лептоспироза :)
Хммм... ја знам една мачја куга или така нешто се вика, е сеа дали медицински е лептоспироза појма неам.
--- надополнето: Oct 30, 2011 5:43 PM ---
..требаше но веке е касно а да го однесов на ветеринар в чера...R.I.P
Ајдеее.. умре !? Душичка... :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Првата вакцина се реди од 7-8 недели а јас знам од лично искуство еден мој пријател го вакцинира куцето на 6 недели и се утврди дека е од вакцината како и да е..јас другово куче го вакцинирав малку покасно од дозволеното и еве да не го зарецам здраво е како дрен а е старо веке 7 години
Има право Аргаси на 6 недели се става првата вакцина, какви 7-8...

L

Lu

Гостин
Хммм... ја знам една мачја куга или така нешто се вика, е сеа дали медицински е лептоспироза појма неам.
Медицински = Лептоспироза
Народски кажано = Мачја куга

Јас ти го кажав медицинскиот израз :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Фала.

Оваа нема лого али е полу хаска која се обврзав да ја чувам има година ипол и не можам да ја смирам сега скрената е многу сака да ја играш.
A od kade ja imash zemeno haskata, ako ne e tajna? =D

Член од
24 октомври 2011
Мислења
8
Поени од реакции
4
дечки да ви се пофалам кутрето е здраво веке 2 дена јаде само дадов мн пари по ветеринари ама вредеше. Сепак не се разбирав од каде да знам дека постојат глисти на мали кученца. Сега за 2-3 дена ќе го носам на првата вакцина. Ви благодарам на сите за советите, инаку му ка купив целата храна што ми ја напишавте од 200 ден кило па до 600 ден кило, ама најверојатно е уште мало да ја јаде таа храна сега е на јогурт и млекце.

L

Lu

Гостин
^ Епа супер, баш ми е мило што кученцето се опорави :)

Слободно можеш да му ја даваш кучешката храна, али бидејќи е сеуште малечко, тврда му е хрната, па затоа ќе треба малку да ја потопиш во јогурт или супа за да омекне и напрај му ја како кашичка и нека си јаде кученцето.
Јогуртот и млекото нема да го нахранат доволно, па затоа почни да му даваш од кучешката храна.
Исто и ситно исецкано варено пилешко месо со ориз може да јаде.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Сега се загрижив со времето на ставање на вакцина. Моето во петок ја прима втората вакцина, има 2 месеца и некои 2 недели. Во ред е тоа или и јас каснам. Кога го земав ми кажаа дека има веќе примено прва вакцина но не ми кажаа кога. На колку време се прима втора вакцина?

L

Lu

Гостин
Сега се загрижив со времето на ставање на вакцина. Моето во петок ја прима втората вакцина, има 2 месеца и некои 2 недели. Во ред е тоа или и јас каснам. Кога го земав ми кажаа дека има веќе примено прва вакцина но не ми кажаа кога. На колку време се прима втора вакцина?
Прва вакцина се става на 6 недели старост, а втора вакцина односно ре-вакцина се става на 10 недели старост (значи 4 недели по примањето на првата вакцина).

Твоето кученце си е таман на време за втора вакцина :)

Исто така за максимална заштита се препорачува кучето да прими 3 вакцини:
На 6 недели старост прва вакцина
На 10 недели старост втора вакцина (прва ре-вакцина)
На 14 недели старост трета вакцина (втора ре-вакцина)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Оооо шо демек ти сега ме заеба..Абе цицај ми го куров...ако можиш да достигниш зш сум недостижен за секого..;)
Одмори 2 недели и внимавај во иднина.

I

IBIZA SOUND

Гостин
da prasam nesto ako znae nekoj da mi kaze
stetno li e na kuceto da mu davam svinski nozi i usi
normalno svareni :)

I

IBIZA SOUND

Гостин
Кучињата нетреба да јадат свинско.
Можеш да даваш Риба, Пилешко, Јунешко, Телешко, Говедско, Мисиркино ... али Свинско НЕ.
epa mozam da najdam vo golema kolicina svinski nozi i usi i zatoa prasuvam dali e stetno da mu se davat na 2 3 dena,ne sekoja den

Kajgana Shop

На врв Bottom