Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.761
Поени од реакции
6.537
Значи вака сеа Раниери направи грешки кои го коштаа уште еден пораз,првата грешка му е што го игра Нагатомо кој се гледа дека не е за голем клуб бидејки освен брзина нема ништо друго,втора грешка го става Кастињос кој сигурно ни самиот не бил свесен дека ке игра(на вакво дерби не се става играч кој е нов и нема играно 1 цела утакмица) тоа може само да му успее на голем играч (пример Снајдер) во времето на Мурињо кога дојде од авион право на терен за со Милан.:)Трета грешка му е вадењето на Оби и ставањето на Станкович(деструктивец) а треба да брка негатива,доказ дека згреши е тоа што ние во второ не можевме да нападнеме а со Оби во прво се играше далеку подобро и се напаѓаше! Друга работа е што не ги приметил квалитетие на Алварез,за разлика од Кастињос овој играч можеше комотно да игра прва постава бидејки дечково за тие 10 минути направи повеќе од сите други играчи.Значи не викам дека да бил друг тренер ке сме тепале али Раниери направи грешки со кои потврдува дека е лузер и дека не е за голем тим,за крај да напоменам дека Морати во зима мора да купи асален лев бек,едно крило по можност Хазард и уште еден играч во средина(мислам дека Куцка е договорен) али ако сака квалитетен нека фрли повеќе пари . Ме разочара денес Снајдер бидејки ова му беше една од најлошите партии во кариерата,многу топки згреши а врв беше коа се обиде од центар да даде гол (n) ! Да додадам дека ова е најтешкиот перид на Интер од кога јас сум фан на овој клуб, 16 место е најдоле до сеа и навистина жално е да се биде на тоа место после 5 успешни години,сите знаеме дека Интер е луд тим и дека може да се врати од секоја позиција, но оваа сезона со ваков тренер ке се помучиме малце за во топ 3 (со оглед дека оваа година само овие идат ЛШ) ,оптимист сум дека нема да се предадеме и дека играчите ке дадат све од себе да се вратат на вистинските патеки,тоа е интерашка крв која тече низ сите нас и јасно ни е дека клубот ке направи све за да се врати на врвот ! ВИСТИНСКИТЕ ФАНОВИ СЕ СО ТИМОТ И ВО ДОБРО И ВО ЗЛО!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.571
Можете да тролате колку сакате против Раниери, ама денес го направи она што секој од нас го бараше. Добро, освен за формацијата и левиот бек.

Го играше Оби, го стави Кастињос, го стави и Алварез. Нели, тоа сакавме? Почнувам да се сложувам со него дека тимов не е кондиционо подготвен, односно дека е тим за едно полувреме. Во првото, имаа сигурно едно 6-7 шанси, во второ, една или две. Најдете разлика.

Од она што треба да го научи денес е дека 4-4-2 не иде во Интер, не може Оби да игра лево крило, а Занети десно, зошто во средина со таков Камбиасо видовме како ни влагаа. Даље, Оби ќине, каков Дејо, можеше да игра цели 90 минути и пак ќе им влагаше како што им влагаше. Мислам дека и самиот виде дека со Алварез во тимот подобро иде него ли со Снајдер. Да, нормален сум, на вториов ако не му се игра нека пакува куфери и нека иде кај Ферги. Што направи освен што изгуби неколку топки и што ќе се затепаше со судијата? За разлика од него, детево ги седна Видал и компанија неколку пати на гз, едноставно се шеташе низ одбраната, ја размрда играта колку толку.

Се чудам само зошто уште Нагатомо добива шанса? Типот е просек, добар е, ама добар е за на клупа, но Џонатан/Занети или Киву милион пати подобро би изиграле место него. Се опарија од дресови и реквизити во Јапонија, доста му беше.

Гледаме дека Раниери учи од грешките, да, лузер е, ама не е тврдоглав. Не знам, не сум песимиста за сезонава, иако титула не освајаме, ама очекувам подобро по ова денес.
Најдоброто ревју на натпреварот а ниеден лајк...

Сега, за формацијата прашање е колку беше 4-4-2 бидејќи Снајдер постојано беше позади напаѓачите и понапред од Камби.
Нека не те буни тоа што Оби излегуваше лево, не е можно да се зациментираат играчите во линија и да напаѓаат само по средина. Секогаш се гледа да се рашири играта што е можно повеќе и да се бара празен простор, во првото им одеше одлично пред се поради Оби и Маикон.

Зарате еден нека ми каже со што заслужи да остане во второто и јас ќе се повлечам. Сте запнале за играчот цело време а освен еден гол во ЛШ против ЦСКА ништо повеќе нема постигнато, а да и една асистенција. Он му доаѓа како прв во село, али последен ќе биде во град, јбг, немаме подобри играчи, жално е тоа.

Сите ги сакавте младите, ете ви ги младите, што сеа пак не ви чини.

Снајдер и го разбирам до некаде, човекот се напна, само он знае да игра фудбал и Оби, никој друг.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Incase you haven't noticed

2гола против јуве - ради Киву/Сакатомо
Гол/Пенал против аталанта - Ради Киву(пак ќе го кажам Сакатомо)
НОВАРА не отворија по таа страна - т.д пак ќе ги ставам двајцава ! :)
Против Палермо голот за 2-2 - Види го КЛОВНОТ молим те како трча ко кокошка со сецната глава да го ебам !
Против Рома - добро е , 0-0 одигравме хууууу :)
ЦСКА ме мрзи да ја гледам али сигурен сум дека пак идиотиве напраиле некоја грешка !

Е , кога ќе се смени тоа - Ќе ни се фатат и Ѓубрентус и Билан и остали местачки екипи - До тогаш - ќе го јадеме цел !

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Изгубивме што изгубивме,ама не ми е јасно како може да даде изјава Раниери дека сме играле добро.
Може имаше подобрување ама во прво полувреме,во второ се изгубија и не знаеја кај тераат,плус глупите измени.
Тоа е тоа лузерското кај Ранко и не можеме да очекуваме после 20 и кусур години кариера да се промени токму сега.
Ќе си го истрпиме до крај на сезона,па догодина здравје.
Форца Интер и да се надеваме дека ке земат некој играч во јануари па да заличиме на екипа.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Јбг кладба си е кладба.

Значи вчера Алварез ццц фантастично беше момчето,ги седна на газ сите играчи на Јубе,е Раниери нека го игра оној Брус ли пак па ке го прават партали по лева страна.Наредна Занети лево Рики средина и тоа е тоа.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.761
Поени од реакции
6.537
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=62604
Маикон е новиот на листата повредени играчи, пауза од 3-4 недели.
Баш тие што ни се најдобри ни се повредуваат:(,како не се повредат Наготомо или Станкович !Иначе во среда играме со Лил дома,ако не ни оди во Италија тогаш таму очекувам победа пак:)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Дестро продаден е или позајмен ??
Даде 2 гола за Сиена .
И Марига вчера го глеав , солидно одигра . Цело време игра прва постава за Сосиедат

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300
Дестро продаден е или позајмен ??
Даде 2 гола за Сиена .
И Марига вчера го глеав , солидно одигра . Цело време игра прва постава за Сосиедат
Дестро е продаден.
Марига одлично си игра во Сосиедат.
--- надополнето: Oct 30, 2011 1:53 PM ---
Баш тие што ни се најдобри ни се повредуваат:(,како не се повредат Наготомо или Станкович !Иначе во среда играме со Лил дома,ако не ни оди во Италија тогаш таму очекувам победа пак:)
За десната страна не е проблем тука е Џонатан да го замени, проблем е левата страна. И јас очекувам победата против Лил.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Мајкон се сјебал, Зарате на полувреме си отишол дома нервозен дека го замениле, Милито саркастична изјава дека е срекен , Раниери осмех на лицу божем вчера тепавме 3-0, Навивачи надвор му викале на Морати да го продаде клубот, Морати им држел лекција во соблекувална... и.т.н.

Помизерен Интер не сум гледал, а од копиљ навивам за тимов... очекував мизерни сезони али не беше оваа една од нив. Како и да е, поминаа нашите 5 минути веке лани и сега нам ни е ред да тонеме но шта је ту је големиот фан се гледа и во порази.

Има Масимо уште една шанса да го опорави колку толку овој тим, тоа е во јануари. Доколку не се нафати ,, поцрно и неможе да ни е се пише.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Мајкон се сјебал, Зарате на полувреме си отишол дома нервозен дека го замениле, Милито саркастична изјава дека е срекен , Раниери осмех на лицу божем вчера тепавме 3-0, Навивачи надвор му викале на Морати да го продаде клубот, Морати им држел лекција во соблекувална... и.т.н.

Помизерен Интер не сум гледал, а од копиљ навивам за тимов... очекував мизерни сезони али не беше оваа една од нив. Како и да е, поминаа нашите 5 минути веке лани и сега нам ни е ред да тонеме но шта је ту је големиот фан се гледа и во порази.

Има Масимо уште една шанса да го опорави колку толку овој тим, тоа е во јануари. Доколку не се нафати ,, поцрно и неможе да ни е се пише.
Работата е што во Јануари мора да купи играчи инаку и тие што ги имаме ќе си отидат 100000%
Го глеам Јоветич , гази малиов , ко да не паузираше лани цела сезона .
Мора да купи и од одбрана некој .
Кучка игра добро нека го донесат ов Јануари . Поли ќе се врати и колку толку ќе имаме уште една нова фаца за во средина .
Форлан кога ќе се опорави нема да го гледам гнидана Зарате .
Марига нека го врата во Јануари . Дечкото не беше лош кога беше кај нас , сега игра константно во Сосиедад.
Нека купи некој нека не бараат на позајмица .
Ако не донесе никој и ако играме Лига Европа очекувај следната година да биде по црна од оваа зашто ќе си отидат тие што ги имаме дефинитивно

Член од
26 август 2011
Мислења
517
Поени од реакции
114
Според порталот Фиорентинањус,Интер нуди 8 милиони евра за Монтоливо.
Нераѕурите ќе се обидат уште во Јануари да го доведат Монтоливо во Интер,
бидејќи Милан не дава повеќе од 5 милиони.

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
Нас не ни треба еден играч ни фали речиси цел тим, освен Пацини,Мајкон,Луцио,Ранокиа,Снајдер,Мота и Алварез сите останатите се само просечни играчи кои можат да се користат во системот на ротација. Ни требаат 5-6 играчи во Јануари. Ни треба Монтоливо, ни треба Кучка, ни треба Хави Мартинез, ни треба Бастос, Кејхил, ни треба Џовинко (една одмазда према Јуве), ѕверот Јоветиќ...
Мора да се одвре кесето на Морати !
А воедно мора да летаат Киву, Мунтари, Станковиќ и Камбијасо (додека сеуште некој би дал пари за нив),Кордоба и Милито, а може да лета и Самуел !
Реконструкција под итно инаку ни Лига Европа нема да играме до година!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Најголемо засилување во времињата што селдат е да се продадат Киву,Станкович и Мунтари..потоа останатите играчи кои не ни требаат..моментално патиме од овие играчи и сигурен сум дека кој било тренер да дојди кај нас повторно ќе ги игра бидејќи имаат голем афторитет во соблекувалната(за Киву и Станович мислам сосе Занети и Камбиасо)..значи ако се ослободиме од овие играчи а да се форсираат Алварез ,Оби и Кучка(од јануари) тогаш ќе гледаме еден сосем поинаков Интер каде оди на победа во секој натпревар..дотогаш ќе се мачиме...Forza Inter

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Монтоливо е звер играч.Нека се донесе одма во Јануари,уште некој среден играч,значи Куцка сигурно иде,би можело и Диара да се донесе.За лев бек мора сигурно,бубрег давам за Коларов,Армеро !!! и за напагач Тевез,да го искористиме тоа што во имаме многу Аргентинци во тимот,што сака нека прави Морати само нека го спасува тимот од гомна.

Kajgana Shop

На врв Bottom