Некако не ми е нешто посебно ова кај димо наредникот, незнам дали немале толку вкус луѓето дали колку ради реда е ставено ама не е ништо посебно.
За прилеп имам замерка за кафитериите и келнери келнерки што кур и да се ставени внатре, онака, ладно понашање, као да си му пошол дома, па со сила сака да те избрка, ретко кажуваат фала, повели, насмеани или било што. Седам еднаш во еден кафич кај катната и келнерката ја нема едно 30 минути и викам добро што направи досеа и вика : Ебаго де че почекаш не сум на трки јас за сите да трчам. Ја прашувам шо кафиња имаат да понудат ми кажува нескафе, врапе, и викам неќам врапе, дај нешто поинтересно пошто демек по тоа ми го препорачаа кафичот, и ми крева тон вика “Ако ти се пија пиј едно макијато да ти бапнам“
И ред други кафитерии има кај шо трескат глупости од памет, ладно макијато порачувам носат топло во чаша за ладно, викам топло е макијатово и најјакиот извадок: “Остај го 5 минути че излади ебаго“
Е досеа па не ми текнало да го пофалам Калипсо, да се црцнам на името, али кафичот е во ствано екстра стил, прашајте било кој од прилеп него го препорачуваат како врв на шемата во прилепската околија, и стварно е добар иако има една маана, мало ве-це на 2000 души една шолјичка, ама се трпи некако.