Nemoze da ja porazi Turcija, zatoa sto i samite ke se unistat,nuklearkite ne se igracki be dete malo.. A vo edno Evropa ke se poboli od rak zaradi radiacijata, i so si toa i ti ke umres.Зошто го забораваш Израел односно го ставаш во другата група?Мислам дека тука не си во право,Изреал е нуклеарна сила и може за една недела да ја срамни Турција ако потегне по нуклеарките само што таа војна помеѓу Турција и Израел за среќа нема да ја гледаме никогаш,барем не додека Америка е светска суперсила.И не е тоа поентата кој може да ја порази Турција,главниот проблем е што Турција има многу непријатели а има и внатрешен непријател што е најлошо.
Tokmu taka ama ela razberi se so nekoi trupovi,koi sto znaat samo da provociraat i da pisat samo radi inaet..Ве уверувам дека на Турција никој ништо не им може, Турција не е арапска земја, како прво тука треба да сме чисти, ем башка што Турција е еден од најмоќните членки на НАТО, а во едно и нај моќна муслиманска земја, Турција воено може да се порази исклучиво ако војува со САД или со Русија, дури ни Франција и Германија ништо не им можат на турците, за ова имаше многу анализи од западните медиуми..
Зашто во постов Турција ме потсеќа на нас(Македонија).Зошто го забораваш Израел односно го ставаш во другата група?Мислам дека тука не си во право,Изреал е нуклеарна сила и може за една недела да ја срамни Турција ако потегне по нуклеарките само што таа војна помеѓу Турција и Израел за среќа нема да ја гледаме никогаш,барем не додека Америка е светска суперсила.И не е тоа поентата кој може да ја порази Турција,главниот проблем е што Турција има многу непријатели а има и внатрешен непријател што е најлошо.
Јас напишав само теоретски и убаво пишав дека војна помеѓу Израел и Турција никогаш нема да има.Nemoze da ja porazi Turcija, zatoa sto i samite ke se unistat,nuklearkite ne se igracki be dete malo.. A vo edno Evropa ke se poboli od rak zaradi radiacijata, i so si toa i ti ke umres.
Znaci nema pobednici, i Izrael i Turcija znaat za ovie raboti, em baska sto Turcija ne e arapska zemja, neka se mislat site dusmani..
--- надополнето: Oct 28, 2011 5:55 PM ---
Tokmu taka ama ela razberi se so nekoi trupovi,koi sto znaat samo da provociraat i da pisat samo radi inaet..
Токму така.Зашто во постов Турција ме потсеќа на нас(Македонија).
Шега на страна.Како што се работите во моментов,војна помеѓу Израел и Турција во брзо време тешко да ја има(освен во долина на волците),и се тоа поради нивниот заеднички пријател САД.
Vojna megu SAD-Rusija, nema da ima, vojna megu SAD-Kina nema da ima, vojna megu Brazil i Indija nema da ima, vojna megu Turcija i Izrael nema da ima..Зашто во постов Турција ме потсеќа на нас(Македонија).
Да ги оставиме Израел и нуклеарките на страна.Америка е супер сила,внатрешен непријател имаме,а имаме и доста непријатели.
Шега на страна.Како што се работите во моментов,војна помеѓу Израел и Турција во брзо време тешко да ја има(освен во долина на волците),и се тоа поради нивниот заеднички пријател САД.
А јас што напишав,дека ќе има?Vojna megu SAD-Rusija, nema da ima, vojna megu SAD-Kina nema da ima, vojna megu Brazil i Indija nema da ima, vojna megu Turcija i Izrael nema da ima..
Pa da de se slozuvam so tebe.А јас што напишав,дека ќе има?
Се разбравмеPa da de se slozuvam so tebe.![]()
Кина далеку е, а и нема капацитет да стаса до Турција со доволно воена техника.Турција во моментот може да ја поразат само Русија , Америка и Кина , во последно време и Бразил и Индија купуваат оружје како лудиама има фале уште за да можат да ја поминат Турција на воен план . Инаку за некоја година Турција ке стана една од Топ10те економии во светот и ке стане Газда на Блискиот Исток , е после нека си мислат Грците , Кипар , Израел .... а и овие блгарчињата нема кај да одат и страшно се лажат ако мислат дека ЕУ , Русија или незнам кој ке застане на нивна страна .
ОМГ де ти се молам само кажи ми кај ги најде Бразил и Индија како потенцијални противници бе ? па они се најголеми пријатели гледаш ли дека влегоа дури и во сојуз со Русија и Кина ! не сакам да се карам али проверувајте првен нешто пред да напишите не пишете само напаметVojna megu SAD-Rusija, nema da ima, vojna megu SAD-Kina nema da ima, vojna megu Brazil i Indija nema da ima, vojna megu Turcija i Izrael nema da ima..
Се Согласувам дека Иран е и тоа како моќен ама неможе да ја победе Турција во војна меѓу нив неможе да има победникКина далеку е, а и нема капацитет да стаса до Турција со доволно воена техника.
Од друга страна пак, тука е Иран. Иран и тоа како има капацитет да и нанеси пораз на Турција.
Иако и двете земји во минатото се покажале како катастрофални војуватели....
Абе зошто не сакате да разберете дена денешнава Турција не е таа од пред 20 години.Зошто го забораваш Израел односно го ставаш во другата група?Мислам дека тука не си во право,Изреал е нуклеарна сила и може за една недела да ја срамни Турција ако потегне по нуклеарките само што таа војна помеѓу Турција и Израел за среќа нема да ја гледаме никогаш,барем не додека Америка е светска суперсила.И не е тоа поентата кој може да ја порази Турција,главниот проблем е што Турција има многу непријатели а има и внатрешен непријател што е најлошо.
Ако на некој начин би имало војна Кина ке победе пошто многу се вооружаа во последно време имат максимална поддршка од Русија тоа го докажуваат и заедничките воени вежби кој веќе станаа секојдневие , ама за во реалноста се сложувам со тебе дека Кина неможе да стигне до Турција со доволно воена техника пошто меѓу нив има многу моќни пријатели на ТурцијаКина далеку е, а и нема капацитет да стаса до Турција со доволно воена техника.
Од друга страна пак, тука е Иран. Иран и тоа како има капацитет да и нанеси пораз на Турција.
Иако и двете земји во минатото се покажале како катастрофални војуватели....
На муслиманите им е дозволено да бидат насилни со нивната религија (демек самоодбрана) - за ова можеме да дискутираме во Религија.znaes najgolem problem e koga nekoj ke spomne musliman ili islam 90 % od ludzeto mislat deka se toa teroristi bombasi samoubijci .ne deka ne e taka ima i takvi no tie se vo mal broj i druga rabota kako musliman ti kazuvam muslimanite ne se nasilni nikogas ne napajdzaat prvii (sega ima i po nekoj koi go gnasat liceto na muslimanot no koga pravime muabet za vistinski vernik tuka rabotata e poinaku)
Да, Израел може да биде срамнет со земја ама во Долината на волците. Израел до вчера ја модернизираше Турската армија и им продаваше безпилотни летала, од каде тоа дека немале капацитет... ако немаат капацитет немаше да изрешетат турски бродови и никој да не писне за тоа.Абе зошто не сакате да разберете дена денешнава Турција не е таа од пред 20 години.
Во војна помегу нив Израел ке биде срамнет со земја пошто нема капацитет да се боре против новата Турска армија која тежнее кон тоа да стане една од 5те најсилни во светот .
Не,туку проблемот е што си зимаат за право да те убедуваат како Исламот е вистинска религија и дека треба да ја прифатиш.Згора на тоа,ако си отворен за дебата и почнеш да прашуваш и поставиш некое прашање каде немаат одговор,тогаш тоа Сатаната влегол во твоето срце и тој говори место тебе.Ова го кажувам од искуство,истото го доживеав од многу близок другар кој реши целосно да му се предаде на Исламот а до вчера пиевме заедно по кафани и милион други гревови.На муслиманите им е дозволено да бидат насилни со нивната религија (демек самоодбрана) - за ова можеме да дискутираме во Религија.
Се извинувам на оф топик.