Опасно: Грција и Турција си претат заради нафтата кај Кипар

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Пфу, и во Турција нема да има парада. Отменета е заради земоjтросот.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Зошто го забораваш Израел односно го ставаш во другата група?Мислам дека тука не си во право,Изреал е нуклеарна сила и може за една недела да ја срамни Турција ако потегне по нуклеарките само што таа војна помеѓу Турција и Израел за среќа нема да ја гледаме никогаш,барем не додека Америка е светска суперсила.И не е тоа поентата кој може да ја порази Турција,главниот проблем е што Турција има многу непријатели а има и внатрешен непријател што е најлошо.
Nemoze da ja porazi Turcija, zatoa sto i samite ke se unistat,nuklearkite ne se igracki be dete malo.. A vo edno Evropa ke se poboli od rak zaradi radiacijata, i so si toa i ti ke umres.
Znaci nema pobednici, i Izrael i Turcija znaat za ovie raboti, em baska sto Turcija ne e arapska zemja, neka se mislat site dusmani..
--- надополнето: Oct 28, 2011 5:55 PM ---
Ве уверувам дека на Турција никој ништо не им може, Турција не е арапска земја, како прво тука треба да сме чисти, ем башка што Турција е еден од најмоќните членки на НАТО, а во едно и нај моќна муслиманска земја, Турција воено може да се порази исклучиво ако војува со САД или со Русија, дури ни Франција и Германија ништо не им можат на турците, за ова имаше многу анализи од западните медиуми..
Tokmu taka ama ela razberi se so nekoi trupovi,koi sto znaat samo da provociraat i da pisat samo radi inaet..

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
Зошто го забораваш Израел односно го ставаш во другата група?Мислам дека тука не си во право,Изреал е нуклеарна сила и може за една недела да ја срамни Турција ако потегне по нуклеарките само што таа војна помеѓу Турција и Израел за среќа нема да ја гледаме никогаш,барем не додека Америка е светска суперсила.И не е тоа поентата кој може да ја порази Турција,главниот проблем е што Турција има многу непријатели а има и внатрешен непријател што е најлошо.
Зашто во постов Турција ме потсеќа на нас(Македонија).
Да ги оставиме Израел и нуклеарките на страна.Америка е супер сила,внатрешен непријател имаме,а имаме и доста непријатели.:D
Шега на страна.Како што се работите во моментов,војна помеѓу Израел и Турција во брзо време тешко да ја има(освен во долина на волците :D),и се тоа поради нивниот заеднички пријател САД.

M

Muranyi

Гостин
Nemoze da ja porazi Turcija, zatoa sto i samite ke se unistat,nuklearkite ne se igracki be dete malo.. A vo edno Evropa ke se poboli od rak zaradi radiacijata, i so si toa i ti ke umres.
Znaci nema pobednici, i Izrael i Turcija znaat za ovie raboti, em baska sto Turcija ne e arapska zemja, neka se mislat site dusmani..
--- надополнето: Oct 28, 2011 5:55 PM ---

Tokmu taka ama ela razberi se so nekoi trupovi,koi sto znaat samo da provociraat i da pisat samo radi inaet..
Јас напишав само теоретски и убаво пишав дека војна помеѓу Израел и Турција никогаш нема да има.
--- надополнето: Oct 28, 2011 5:58 PM ---
Шега на страна.Како што се работите во моментов,војна помеѓу Израел и Турција во брзо време тешко да ја има(освен во долина на волците :D),и се тоа поради нивниот заеднички пријател САД.
Токму така.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Да ги оставиме Израел и нуклеарките на страна.Америка е супер сила,внатрешен непријател имаме,а имаме и доста непријатели.:D
Vojna megu SAD-Rusija, nema da ima, vojna megu SAD-Kina nema da ima, vojna megu Brazil i Indija nema da ima, vojna megu Turcija i Izrael nema da ima..

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.135
Турција во моментот може да ја поразат само Русија , Америка и Кина , во последно време и Бразил и Индија купуваат оружје како луди :D ама има фале уште за да можат да ја поминат Турција на воен план . Инаку за некоја година Турција ке стана една од Топ10те економии во светот и ке стане Газда на Блискиот Исток , е после нека си мислат Грците , Кипар , Израел .... а и овие блгарчињата нема кај да одат и страшно се лажат ако мислат дека ЕУ , Русија или незнам кој ке застане на нивна страна .
Кина далеку е, а и нема капацитет да стаса до Турција со доволно воена техника.
Од друга страна пак, тука е Иран. Иран и тоа како има капацитет да и нанеси пораз на Турција.
Иако и двете земји во минатото се покажале како катастрофални војуватели....

$korpion

MusicProducer
Член од
14 април 2009
Мислења
252
Поени од реакции
90
Vojna megu SAD-Rusija, nema da ima, vojna megu SAD-Kina nema da ima, vojna megu Brazil i Indija nema da ima, vojna megu Turcija i Izrael nema da ima..
ОМГ де ти се молам само кажи ми кај ги најде Бразил и Индија како потенцијални противници бе ? па они се најголеми пријатели гледаш ли дека влегоа дури и во сојуз со Русија и Кина ! не сакам да се карам али проверувајте првен нешто пред да напишите не пишете само напамет :)
--- надополнето: Oct 29, 2011 12:13 AM ---
Од друга страна пак, тука е Иран. Иран и тоа како има капацитет да и нанеси пораз на Турција.
Се Согласувам дека Иран е и тоа како моќен ама неможе да ја победе Турција во војна меѓу нив неможе да има победник
--- надополнето: Oct 29, 2011 12:16 AM ---
Абе зошто не сакате да разберете дена денешнава Турција не е таа од пред 20 години.
Во војна помегу нив Израел ке биде срамнет со земја пошто нема капацитет да се боре против новата Турска армија која тежнее кон тоа да стане една од 5те најсилни во светот .
--- надополнето: Oct 29, 2011 12:20 AM ---
Ако на некој начин би имало војна Кина ке победе пошто многу се вооружаа во последно време имат максимална поддршка од Русија тоа го докажуваат и заедничките воени вежби кој веќе станаа секојдневие , ама за во реалноста се сложувам со тебе дека Кина неможе да стигне до Турција со доволно воена техника пошто меѓу нив има многу моќни пријатели на Турција

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
znaes najgolem problem e koga nekoj ke spomne musliman ili islam 90 % od ludzeto mislat deka se toa teroristi bombasi samoubijci .ne deka ne e taka ima i takvi no tie se vo mal broj i druga rabota kako musliman ti kazuvam muslimanite ne se nasilni nikogas ne napajdzaat prvii (sega ima i po nekoj koi go gnasat liceto na muslimanot no koga pravime muabet za vistinski vernik tuka rabotata e poinaku)
На муслиманите им е дозволено да бидат насилни со нивната религија (демек самоодбрана) - за ова можеме да дискутираме во Религија.
Се извинувам на оф топик.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Абе зошто не сакате да разберете дена денешнава Турција не е таа од пред 20 години.
Во војна помегу нив Израел ке биде срамнет со земја пошто нема капацитет да се боре против новата Турска армија која тежнее кон тоа да стане една од 5те најсилни во светот .
Да, Израел може да биде срамнет со земја ама во Долината на волците. Израел до вчера ја модернизираше Турската армија и им продаваше безпилотни летала, од каде тоа дека немале капацитет... ако немаат капацитет немаше да изрешетат турски бродови и никој да не писне за тоа.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Јас сум убеден дека денес да се накурчат израелците за две недели ке му чукнат на врата лично на Ердоган. У дворот ке му дојдат со тенк. Позаебан народ у свет нема...
Кога за 6 дена направија пуздер од 200 милиони арапи, за друго неам коментар...

M

Muranyi

Гостин
Турција е воена сила,несомнено,но се дури не си купи нуклерка џабе е се,џабе.Затоа не можеме да ги споредуваме со Израел колку и да сакаме.
--- надополнето: Oct 29, 2011 8:03 AM ---
На муслиманите им е дозволено да бидат насилни со нивната религија (демек самоодбрана) - за ова можеме да дискутираме во Религија.
Се извинувам на оф топик.
Не,туку проблемот е што си зимаат за право да те убедуваат како Исламот е вистинска религија и дека треба да ја прифатиш.Згора на тоа,ако си отворен за дебата и почнеш да прашуваш и поставиш некое прашање каде немаат одговор,тогаш тоа Сатаната влегол во твоето срце и тој говори место тебе.Ова го кажувам од искуство,истото го доживеав од многу близок другар кој реши целосно да му се предаде на Исламот а до вчера пиевме заедно по кафани и милион други гревови.:pos:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
што зборите бе какви бакрачи значи како прво неможе војна да има(дали грција и турција или израел сеедно) пошо нема да дозволат а како второ израел има нуклеарки значи фиксно земја без нуклеарки ништо не и може тоа е законот во меѓународните односи

Kajgana Shop

На врв Bottom