Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ти ќе ми кажеш.... ;)
Што да правам ме привлекува глупоста на луѓето.
Него, дај бе некој доказ, линк, оти

1. Луѓето се моногамни

2. Единствената разлика меѓу човекот и животните е ,,љубовта и приврзувањето и верноста на едниот и единствен партнер,,.

Ај обиди се, да видиме што ќе ти каже Гугл.
Па еве доказ сте ми ти и дечко ти, како тоа живеете заедно и сте си верни еден на друг има ли подобар доказ од тоа:P:P или можеби те вара со друга а?:cautious:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Па еве доказ сте ми ти и дечко ти, како тоа живеете заедно и сте си верни еден на друг има ли подобар доказ од тоа:P:P
Тоа не е никаков доказ, драга моја.
Тоа е глупост.
Каков доказ е тоа дека другарка ми и дечко и живеат заедно, ама тој ја изневерува на секој чекор? Хм?
Реков - посочи линк, извор некаков, или ако некаде си прочитала посочи книга, автор и година на публикација.
Не туку само вади од ракав мудрости, кои врска немаат со реалноста.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Девојче и јас до пред пола година го имав твоето мислење дека човекот е моногамно суштество и дека нема никогаш да ми се случи спротивното. На крај јас го добив најголемиот шамар во животот. Подобро гледај резервирано за некои работи затоа што никогаш не знаеш животот што ти носи. Подобро биди подготвена на се отколку да живееш во друг свет и да веруваш дека личноста до тебе никогаш нема да те изневери, и за крај не биди сигурна 100% во твојот партнер затоа што тој сепак има своја глава и памет а ти не си во неговата да знаеш што тој секогаш ти мисли.
Можеби не е до моно или полигамноста, можеби е до алчноста на човекот (која патем исто така сметам дека не ни е вродена туку е стекната). Не се чести случаи да човек е задоволен со платата која му се нуди, облеката која ја носи, куќата која ја има...секогаш, ако постои можност ќе приграби уште нешто, макар и да се стави на ризик. Повеќе пари, подобра кола, поскапи алишта...нека има од сето ова и по 2-3. Исто и со владеењето врз бројот на партнери. Инаку, сигурно е дека и само со еден партнер човек е сосема задоволен и сексуално и емотивно...само ако го одбереш соодветниот, нормално. Ако не, и 15 ќе ти се малце.
Повеќе од еден човек не моеш да сакаш во дадено време, затоа и сметам дека не сме полигамни...ама човечко око ... ;)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Najverni se papagalite oni i koa se vo jato sekoj si ima par i si ziveat cel zivot monogamno, i plus ako umre ednoto drugiov od zal za nego umira brgu posle.
Za lugeto, da, ne cinime- najgnasen oblik na zivot sme, nego posto covek ne se menuva vo priroda mu e ako e promiskuiteten toj takov e cel zivot znaci poentata e onaa izreka mladite sakaat da bidat verni ama ne mozat a starite sakaat da bidat neverni ama ne mozat!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Можеби не е до моно или полигамноста, можеби е до алчноста на човекот (која патем исто така сметам дека не ни е вродена туку е стекната). Не се чести случаи да човек е задоволен со платата која му се нуди, облеката која ја носи, куќата која ја има...секогаш, ако постои можност ќе приграби уште нешто, макар и да се стави на ризик. Повеќе пари, подобра кола, поскапи алишта...нека има од сето ова и по 2-3. Исто и со владеењето врз бројот на партнери. Инаку, сигурно е дека и само со еден партнер човек е сосема задоволен и сексуално и емотивно...само ако го одбереш соодветниот, нормално. Ако не, и 15 ќе ти се малце.
Повеќе од еден човек не моеш да сакаш во дадено време, затоа и сметам дека не сме полигамни...ама човечко око ... ;)
Во глобала се согласувам со тебе.
За еден човек да изневери, потребен му е силен мотив, за разлика од животните.
Јас секогаш мислам дека мотивот е во лошата комуникација меѓу партнерите, па едниот од нив или двајцата изневеруваат зошто им недостига емотивна поврзаност и секс.
Остануваат со партнерот во врска зошто го сакаат или од друга причина, а со овој другиот немаат ,љубов, туку само привремена ,топлина, и секс.
Во секој случај - лоша комуникација, со нејзино подобрување, се се подобрува.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Во глобала се согласувам со тебе.
За еден човек да изневери, потребен му е силен мотив, за разлика од животните.
Јас секогаш мислам дека мотивот е во лошата комуникација меѓу партнерите, па едниот од нив или двајцата изневеруваат зошто им недостига емотивна поврзаност и секс.
Остануваат со партнерот во врска зошто го сакаат или од друга причина, а со овој другиот немаат ,љубов, туку само привремена ,топлина, и секс.
Во секој случај - лоша комуникација, со нејзино подобрување, се се подобрува.
Сигурна си за болдов?:D

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Тоа не е никаков доказ, драга моја.
Тоа е глупост.
Каков доказ е тоа дека другарка ми и дечко и живеат заедно, ама тој ја изневерува на секој чекор? Хм?
Реков - посочи линк, извор некаков, или ако некаде си прочитала посочи книга, автор и година на публикација.
Не туку само вади од ракав мудрости, кои врска немаат со реалноста.
Не другарка ти срце ти се пофали дека си живеела со дечко ти(или можеби се лажам), се прашувам ако сериозно се сомневаш дека те вара, зашто живееш со него, без навреда бе ништо лошо не ти зборам, ова може самотестирање едно да си направиш, добро ќе ти дојде. не треба да живееш со човек на кого не му веруваш.таа врска се заснова на кревки корени.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Не другарка ти срце ти се пофали дека си живеела со дечко ти(или можеби се лажам), се прашувам ако сериозно се сомневаш дека те вара, зашто живееш со него, без навреда бе ништо лошо не ти зборам, ова може самотестирање едно да си направиш, добро ќе ти дојде. не треба да живееш со човек на кого не му веруваш.таа врска се заснова на кревки корени.
Ако има Господ, сигурно се чуди моментално.

Девојче, значи - јас пример кажав - точно е тоа што го напиша за мене и дечко ми, но имам другарка која живее со дечко и и тој ја изневерува, значи не е моногамен.
Со тоа, ако твојот аргумент и доказ беше мојот љубовен живот, ти го побивам, зошто има случаеви кај што не е така.

Немам што тебе да ти објаснувам за мојот љубовен живот, а сега ти ќе бегаш или ќе дадеш некаков линк да се увериме во тоа што го зборуваш или само млатиш слама?
--- надополнето: Oct 28, 2011 1:26 PM ---
Сигурна си за болдов?:D
Да.
Силен мотив може да биде и тоа што нема емоции према личноста со која е во врска/брак. Што не ја почитува. Итн...
Но човек кој е во солидна и стабилна врска/брак, не изневерува - нема доволно силен мотив.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Да.
Силен мотив може да биде и тоа што нема емоции према личноста со која е во врска/брак. Што не ја почитува. Итн...
Но човек кој е во солидна и стабилна врска/брак, не изневерува - нема доволно силен мотив.
Хмм. Што знам, некако тоа силен мотив е многу општо кажано:)

А, ако ти се згреши некогаш и некаде и покрај стабилноста на врската:eek:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Хмм. Што знам, некако тоа силен мотив е многу општо кажано:)

А, ако ти се згреши некогаш и некаде и покрај стабилноста на врската:eek:
Во тој период имало ,жута минута, во врската... :) Размисли убаво. Се згрешува само кога си несигурен во нешто :)

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ако има Господ, сигурно се чуди моментално.

Девојче, значи - јас пример кажав - точно е тоа што го напиша за мене и дечко ми, но имам другарка која живее со дечко и и тој ја изневерува, значи не е моногамен.
Со тоа, ако твојот аргумент и доказ беше мојот љубовен живот, ти го побивам, зошто има случаеви кај што не е така.

Немам што тебе да ти објаснувам за мојот љубовен живот, а сега ти ќе бегаш или ќе дадеш некаков линк да се увериме во тоа што го зборуваш или само млатиш слама?
--- надополнето: Oct 28, 2011 1:26 PM ---

Да.
Ако имаш другарка и знаеш дека дечко и ја изневерува мислам дека е правилно и добро да и го кажеш тоа вомуабет. за останатото прочитај добро дека сама го потврди моето тврдење од погоре...се е индивидуално, зависи од човекот од парот, во некој врски има варање, во некој нема, пример ете ти од твојот личен живот, во твојата врска нема варање ама кај другарка ти има, попластично од ова не можам да ти објаснам и докажам, и така сега смири се напиј се кафенце и лексилиумче ако имаш едно добро ќе ти дојде пошто напнато ми делуваш, можда грешам:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Во тој период имало ,жута минута, во врската... :) Размисли убаво. Се згрешува само кога си несигурен во нешто :)
Не знам, можеби, а можеби и не, којзнае. Само ГОСПОД.

Молчењето е злато, ќе си ќутам.:cautious:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Ако имаш другарка и знаеш дека дечко и ја изневерува мислам дека е правилно и добро да и го кажеш тоа вомуабет. за останатото прочитај добро дека сама го потврди моето тврдење од погоре...се е индивидуално, зависи од човекот од парот, во некој врски има варање, во некој нема, пример ете ти од твојот личен живот, во твојата врска нема варање ама кај другарка ти има, попластично од ова не можам да ти објаснам и докажам, и така сега смири се напиј се кафенце и лексилиумче ако имаш едно добро ќе ти дојде пошто напнато ми делуваш, можда грешам:)
Другарката знае, инаку, побарав од тебе доказ дека:

Шо има везе црквата сега,
човекот е моногамно суштество, ако не беше моногамно зборот ку*ва немаше да има потреба да постои, човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер, животните немаат потреба од љубов, кај нив работат инстинктите за парење неколку пати во годината, па дури и кај некои животни се среќава моногамноста...
Те молам посочи каде го прочита ова или само си истреска од ракав?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Поблесавена напиша:
Шо има везе црквата сега,​
човекот е моногамно суштество, ако не беше моногамно зборот ку*ва немаше да има потреба да постои, човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер, животните немаат потреба од љубов, кај нив работат инстинктите за парење неколку пати во годината, па дури и кај некои животни се среќава моногамноста...​
Те молам посочи каде го прочита ова или само си истреска од ракав?
Па у суштина е точен исказот:cautious: Само му фали мало дотерување.

Човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер, во еден момент:D Никаде не вели дека партнерот треба да е ист:P Значи еден партнер во еден момент. Се друго е забегано, тројки, оргии итн...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Поблесавена напиша:
Шо има везе црквата сега,​
човекот е моногамно суштество, ако не беше моногамно зборот ку*ва немаше да има потреба да постои, човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер, животните немаат потреба од љубов, кај нив работат инстинктите за парење неколку пати во годината, па дури и кај некои животни се среќава моногамноста...​

Па у суштина е точен исказот:cautious: Само му фали мало дотерување.

Човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер, во еден момент:D Никаде не вели дека партнерот треба да е ист:P Значи еден партнер во еден момент. Се друго е забегано, тројки, оргии итн...
Не би смеело тоа така да се генерализира. Девојчето не ја сфаќа разликата меѓу животни и човек, која не, не е љубовта.
А второ, би сакала објаснение на зборот курва, оти нели, да не бил човекот моногамен... немало да има курви.
Сакам објаснување.

Kajgana Shop

На врв Bottom