Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Член од
19 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
16
Истото и мене ми се случуваше. Не давав доволно внимание и ме изневеруваше. Ама една работа мразам... работење позади грб. Подобро кажи му ако нешто ти смета кај него и дека она што не го добиваш од него, ти доаѓа да го побараш од друг. Тоа го поштувам, али забивање нож во грб во никој случај.

Јас бев искрен, и кажав дека нашиот сексуален живот е сведен на минимално ниво и имам потреба од повеќе. Штом не го добивам од нејзе чувствувам потреба да го добијам од друга. И замисли побудале девојчево. Очигледно денес искреноста не се цени, а во овој свет повеќе функционира мотото: "ќути си, трај си, прај си".
Мислиш дека тој на мене би ми кажал ако ме варал ??? НЕ ВЕРУВАМ ! Подобро да не знам и да не знае , јас и на него сум му кажала НЕКА ПРАВИ ШТО СИ САКА , АМА САМО ДА НЕ ГО ФАТАМ ! Што се однесува до муабет тогаш со него , за тоа како јас се чувствував , верувај ми дека пробував и му кажував но тој си фураше по свое , многу сум трпелива и толерантна и имам разбирање но веќе кога гледам дека нема ништо ефект е тогаш играм по мои правила, не сум варала до тогаш ама баш никој не сум го варала од причина што верувам во тоа дека КАКО ЌЕ ПРАВИШ ТАКА ЌЕ ТИ ПАРАВАТ ,но овој пат не беше тоа од страст или љубов да варам туку од потреба за муабет, сослушување и осаменост, тој секогаш нешто беше уморен за мене и повеќе сакаше да дреме на пц одколку да биде со мене. Не сум лоша женска да се разбереме :P едноставно имав лош период а тој не беше тука за мене , сметам дека е тоа е многу себично бидејќи јас тоа никогаш не сум му го направила ,секогаш сум била тука за него и во добро и во лошо и ден денес е така. И искрено не сакам да се правадм бидејќи само јас знам што се случуваше тогаш ... а и убаво ми беше и не се каам ама баш ИЧ !

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Шо има везе црквата сега,
човекот е моногамно суштество, ако не беше моногамно зборот ку*ва немаше да има потреба да постои, човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер, животните немаат потреба од љубов, кај нив работат инстинктите за парење неколку пати во годината, па дури и кај некои животни се среќава моногамноста...
абе девојче....зборот курва го измислиле жените ..оние љубоморните на оние кои си биле малку послободни и си праеле шо сакаат.Каква потреба какви глупости.Која е таа потреба да постои овој збор?
Дај ми докази дека човекот е моногамно суштество???Ајде дај ми цврсти докази?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
човекот е моногамно суштество, ако не беше моногамно зборот ку*ва немаше да има потреба да постои, човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер, животните немаат потреба од љубов, кај нив работат инстинктите за парење неколку пати во годината, па дури и кај некои животни се среќава моногамноста...
Јок, животот за брзо време ќе ти удри шамар.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ти чедо божје до сега си имала еден партнер, или НЕ ДАЈ БОЖЕ ниеден?:eek:

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Јок, животот за брзо време ќе ти удри шамар.
Ти го отстапувам тој животен шамар на тебе чим толку го сакаш :), се е субјективно, "сто луѓе сто чуда", ако еден те изневерил не значи дека сите мажи се такви, зашто нели не си ги пробала ваљда сите па неможеш да знаеш:P

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ти го отстапувам тој животен шамар на тебе чим толку го сакаш :), се е субјективно, "сто луѓе сто чуда", ако еден те изневерил не значи дека сите мажи се такви, зашто нели не си ги пробала ваљда сите па неможеш да знаеш:P
Мала си ќе научиш, се што зборуваш после неколку години ти излегува на глава. Затоа после неколку години кога ќе го видиш само насмеј се :)
Не тргај од другиот до тебе, тргни од себе си. Кога ќе се фатиш како размислуваш за друг, спомни си за моногамија.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
ex се сеќавам ја и мите другарки кога бевме вака тинејџерки...за колку работи се траскавме у груди и викаме ја ова не,ја она не,ја никад тоа.....иии знаеш што после неколку год се тоа за кое се буневме ни излезе пред нос.Господ ни го донесе на тацна.Така да Леандра е во право...мала си ќе научиш еден ден дека е лошо многу да се траскаш и да викаш .......ја никад не.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ex се сеќавам ја и мите другарки кога бевме вака тинејџерки...за колку работи се траскавме у груди и викаме ја ова не,ја она не,ја никад тоа.....иии знаеш што после неколку год се тоа за кое се буневме ни излезе пред нос.Господ ни го донесе на тацна.Така да Леандра е во право...мала си ќе научиш еден ден дека е лошо многу да се траскаш и да викаш .......ја никад не.
Сигурно се сеќаваш кога некоја во средно спие со двајца и цела Гимназија ја труби како курва. Или некоја ти го мува симпатијата па ти плачеш, се силиш, се закануваш...Па иде првата врска, па првото сексање и мислиш светот завршува со него. Додека не дојдат на факс и видат дека летаат оргии и алкохол па сака да се приклучи. Потоа иде првото вработување, па симпатичниот колега,партнер или соработник, па растурање брак и така натаму живи били па видели :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
човекот е моногамно суштество, ако не беше моногамно зборот ку*ва немаше да има потреба да постои,
Добро де... ова е твое мислење, немора да значи дека сите го споделуваат истото. Уште помалку да се придржуваат до она што го имаат како мислење, да неречам се придржуваат до она моногамното, од Х причини...

човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер
Јас па мислев дека разумот е тој што ја прави разликата. Колку сум бил неписмен.

кај нив работат инстинктите за парење неколку пати во годината, па дури и кај некои животни се среќава моногамноста...
По се излгеда и кај луѓето работат инстиктите за парење, иако некој не го сваќа тоа, па го поистоветува со потреба... А некако во последно гледам дека полека полека “потребата“ го надвладува разумот...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
1. Сигурно се сеќаваш кога некоја во средно спие со двајца и цела Гимназија ја труби како курва.
2. Или некоја ти го мува симпатијата па ти плачеш, се силиш, се закануваш...
3. Па иде првата врска, па првото сексање и мислиш светот завршува со него.
4. Додека не дојдат на факс и видат дека летаат оргии и алкохол па сака да се приклучи.
5. Потоа иде првото вработување, па симпатичниот колега,партнер или соработник,
6. па растурање брак
7. и така натаму живи били па видели :)
1. Класична курва. За таквите само манастир после тоа едно 2 години да се исчистат од гревот
2. Таквата муваторица мора да се згази од маање, бидејќи е потенцијална идна курва
3. Зарем не завршува се со првиот :eek: WTF!! Каде ли јас тоа живеам.
4. Познато нешто ми е ова, ама као кроз магла, одаман беше јеби га.
5. Ова е шлагот на тортата ;)
6. Ова уште не сум го искусил:cautious:
7. Сполај ти :cuc:

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Девојче и јас до пред пола година го имав твоето мислење дека човекот е моногамно суштество и дека нема никогаш да ми се случи спротивното. На крај јас го добив најголемиот шамар во животот. Подобро гледај резервирано за некои работи затоа што никогаш не знаеш животот што ти носи. Подобро биди подготвена на се отколку да живееш во друг свет и да веруваш дека личноста до тебе никогаш нема да те изневери, и за крај не биди сигурна 100% во твојот партнер затоа што тој сепак има своја глава и памет а ти не си во неговата да знаеш што тој секогаш ти мисли.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Ама колку што ти можеш да истресеш глупости во еден пост, никој не може!
Секоја чест.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Девојче и јас до пред пола година го имав твоето мислење дека човекот е моногамно суштество и дека нема никогаш да ми се случи спротивното. На крај јас го добив најголемиот шамар во животот. Подобро гледај резервирано за некои работи затоа што никогаш не знаеш животот што ти носи. Подобро биди подготвена на се отколку да живееш во друг свет и да веруваш дека личноста до тебе никогаш нема да те изневери, и за крај не биди сигурна 100% во твојот партнер затоа што тој сепак има своја глава и памет а ти не си во неговата да знаеш што тој секогаш ти мисли.
Се е индвидуално,..неможеш сите во ист кош да ги ставаш....
Ама колку што ти можеш да истресеш глупости во еден пост, никој не може!
Секоја чест.
Ај мани ми се, како мува си по темиве

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Се е индвидуално,..неможеш сите во ист кош да ги ставаш....
Ај мани ми се, како мува си по темиве
Ти ќе ми кажеш.... ;)
Што да правам ме привлекува глупоста на луѓето.
Него, дај бе некој доказ, линк, оти

1. Луѓето се моногамни

2. Единствената разлика меѓу човекот и животните е ,,љубовта и приврзувањето и верноста на едниот и единствен партнер,,.

Ај обиди се, да видиме што ќе ти каже Гугл.

Kajgana Shop

На врв Bottom