Стипендии

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Дечки итно!

Земам стипендија тип А. Имам положено 9/10 предмети. За да имам просек 9.00 треба секоја оценка да ми е десетка?! Дали ако немаш еден положен предмет од вкупно десетте предвидени, тој ти отпаѓа како 10 посто од просекот?

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Дечки итно!

Земам стипендија тип А. Имам положено 9/10 предмети. За да имам просек 9.00 треба секоја оценка да ми е десетка?! Дали ако немаш еден положен предмет од вкупно десетте предвидени, тој ти отпаѓа како 10 посто од просекот?
Ако секоја ти е десетка ќе имаш 10 просек. :D Собираш 9 оцени и ги делиш со 9 и ќе видиш колкав ти е просекот. А веќе зимаш просек па сега треба да продолжуваш? Тогаш би требало да се повеќе од 9 оцени заедно прва и втора нели.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Фала <3 А уште едно прашање вака... За да запишеш семестар... мора да ти се положени сите предмети од претходниот семестар?

Член од
18 септември 2011
Мислења
221
Поени од реакции
24
Дали некој студирал на медицински факултет Софија ?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Дечки, беше ли некој да продолжува стипендија во МОН?

Кои документи треба?Да не треба уште нешто, освен тие наведени во договорот? Нешто читам образец ППИ... Дали образец ППИ треба за продолжување?! На кој спрат се продолжуваат стипендиите?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Дечки, беше ли некој да продолжува стипендија во МОН?

Кои документи треба?Да не треба уште нешто, освен тие наведени во договорот? Нешто читам образец ППИ... Дали образец ППИ треба за продолжување?! На кој спрат се продолжуваат стипендиите?
На 11ти. Конкретно за информатика, Индекс, Потврдка дека си редовен студент, Уверение со оценките, друго ништо не ти треба.

Член од
27 август 2010
Мислења
105
Поени од реакции
5
Колеги од Економски, за колку време (денови) ги даваат уверенијата за положени испити откако ќе поднесеме формулари и уплатница и дали го задржуваат индексот?

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Бев денес за продолжување на стипендија тип Б и да дадам инфо за некој што го интересира: Можете да продолжувате се до 20ти ноември, барем мене така ми рекоа и покрај индекс, уверение за положени и предвидени испити, потврда за редовен студент и запишан семестар, треба и УППИ образец кој се зема од министерство.

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Колеги од Економски, за колку време (денови) ги даваат уверенијата за положени испити откако ќе поднесеме формулари и уплатница и дали го задржуваат индексот?
Денес, баш прашав за тоа, и ми кажаа дека не задржуваат индекс, најверојатно би требало да биде готово за ден-два.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Toj УППИ образец шо е?! Што се внесува во него?
--- надополнето: Oct 26, 2011 11:27 PM ---
И дали тој УППИ образец треба да го завериш на факултетот па да го вратиш во Министерство?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
И дали тој УППИ образец треба да го завериш на факултетот па да го вратиш однесеш во Министерство?
Да.

клик
--- надополнето: Oct 26, 2011 11:34 PM ---
Следниот ден сигурно ги враќаат потпишани, а не го задржуваат индексот.

Член од
3 април 2010
Мислења
260
Поени од реакции
41
Carter, сигурно рокот за продолжување е до 20 ноември? Нели некој рече дека до крајот на овој месец е...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
И дали тој УППИ образец треба да го завериш на факултетот па да го вратиш во Министерство?
Еве УППИ за 2011/12. :)

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom