Battlefield 3

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Толку знае затоа го збори тоа, и да по 4 пат те молам престани да ги споредуваш и да почнуваш дебата т.е. распарава за овие 2 игри, сосема се различни, а тој нубот што вика дека се исти, најверојатно никад у живот не играл мултиплеер....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Едноставно е, кој ја хејта BF3, нема доволно јак пц или конзола за да ја игра...

П

Паган-др

Гостин
Ја стаив да се симиња, башка и да ја проверам машинава дали чини. :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Завршив синглплеерот, некако кратка ми се чинеше или ја ептен брзав незнам, важно многу добра игра е ова, уше да имав шанса да го пробам мултито..

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Едноставно е, кој ја хејта BF3, нема доволно јак пц или конзола за да ја игра...
Ја поминав еднаш кампањата, не сум импресиониран :)

Прво, скоро сите FPS од последниве неколку години чија приказна се одвива во блиска иднина се премногу слични со CoD 4.. нема бегање од тој факт. Кој не може да го види тоа е fanboy. Во BF3 приказната е добра, ама повеќе личи на продолжение на таа од првата Modern Warfare отколку на нешто (по)оригинално. Графиката е добра (колку што можев да проценам со мојава канта), ама поради брзата акција во ваквите игри се приметува само на моменти, па е спореден елемент. Премногу скриптирани делови, пола игра е on-rails shooter ко на флипери. Супер звук, и имагинарни поени плус за "Божјиот прдеж" :))), т.е. реалниот звук на А-10. Секогаш се ежам од тоа.

MP не ме интересира и верувам дека е супер, ама тие од вас што на претходните страни пишувале за некаков реализам, па посебно во делот со летањето.. немојте. Изгледа не сте играле ARMA.

Така да, натпросечна кампања, ама далеку од "wow". Ама тоа е.. fanboys + hype = woo..

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.587
Поени од реакции
6.750

Прво, скоро сите FPS од последниве неколку години чија приказна се одвива во блиска иднина се премногу слични со CoD 4.. нема бегање од тој факт. Кој не може да го види тоа е fanboy. Во BF3 приказната е добра, ама повеќе личи на продолжение на таа од првата Modern Warfare отколку на нешто (по)оригинално. Графиката е добра (колку што можев да проценам со мојава канта), ама поради брзата акција во ваквите игри се приметува само на моменти, па е спореден елемент. Премногу скриптирани делови, пола игра е on-rails shooter ко на флипери. Супер звук, и имагинарни поени плус за "Божјиот прдеж" :))), т.е. реалниот звук на А-10. Секогаш се ежам од тоа.

MP не ме интересира и верувам дека е супер, ама тие од вас што на претходните страни пишувале за некаков реализам, па посебно во делот со летањето.. немојте. Изгледа не сте играле ARMA.

Така да, натпросечна кампања, ама далеку од "wow". Ама тоа е.. fanboys + hype = woo..
Што канта имаш? Дека и ја имам Канта па незнам дали ке ми ја вози бар на Low.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Што канта имаш? Дека и ја имам Канта па незнам дали ке ми ја вози бар на Low.
Core2Duo Е6750 клокнат на 3GHz, 8600GT со 20% overclock (верувале или не, имаше огромна разлика во играва) и 2GB RAM. Се` low на 1024х768, 20-40 fps.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.587
Поени од реакции
6.750
Core2Duo Е6750 клокнат на 3GHz, 8600GT со 20% overclock (верувале или не, имаше огромна разлика во играва) и 2GB RAM. Се` low на 1024х768, 20-40 fps.
Држ не дај иста конфигурација имаме 8600 GT и 2 GB Рам ,., само ова 20% overclock да ми го објасниш дека нуб сум за хардвер.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Држ не дај иста конфигурација имаме 8600 GT и 2 GB Рам ,., само ова 20% overclock да ми го објасниш дека нуб сум за хардвер.
Чим си нуб за хардвер, не чепкај оверклок.
--- надополнето: Oct 26, 2011 12:15 AM ---
Клокаш со EVGA Precision, MSI Afterburner или со Riva Tuner? (или некое 4то?)

И кажи од што до кај си отишол со херците. :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Клокаш со EVGA Precision, MSI Afterburner или со Riva Tuner? (или некое 4то?)

И кажи од што до кај си отишол со херците. :)
Имам пробано само со RivaTuner.. врши работа за ѓубрево :)

Од 540/1188/400 на 649/1427/481 MHz. Неколку проценти под максимумот, т.е. границата после која почнуваат да се јавуваат проблеми.

Интересна работа.. пред да ја клокнам не можев да ја поминам мисијата Comrades. Не затоа што сецкаше, туку затоа што воопшто не го покажуваше Владимир, па одредени скриптирани секвенци не "палеа"! Од почеток не го покажуваше ни Кирил се` додека не стигнат до после тунелот, па од таму сфатив дека графичката е "малку" преспора за играва :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Океј сеа, ова е мислење, ја зборев за хејт у стил "Modern warfare најбоље, мултиплеер срање, кампања срање бла бла". Натпросечна кампања = би рекол that's about right.

Него јас имам еквивалент на твојата графичка од ATi (бар би требало), а играм на медиум (сеа видов, текстури на low) на HD резолуција и дури со HBAO пуштено...мал лаг само. ATi ftw!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

Игра реална по дифолт не постои, ок Арма тука е исклучок тоа ти го признавам, ама BF3 колку толку до одреден степен е чекор понапред од тој поглед во спроредба со доста игри, во тоа допринесуваат физиката, графиката, анимациите, гемплејот, звукот, огромниот број на играчи подржани по мисија/мапа како и вистинските оружја и све друго кои се однесуваат/звучат доста слично како во реалност.

За сингл плеер нема да зборам, затоа што јавна тајна е дека DICE не се осврнуваат на тој момент во нивните изданија уште од BF1942....неможеш да оценуваш игра или да ја споредуваш со други...играјќи кампања....знаејќи дека таа е наменета и од корен напревена за да сјае во мултиплеер, (не дека ја оцени лошо, ама и да речеше дека е брилијанта не би го земал мислењето здраво за готово (бидејќи си играл сингл-плеер) значи ова не е во негативен контекст само кажувам зашто неможе да се даде оцена така лесно.

Едноставно така е дизајнирана и тоа е тоа...се знае примарната цел, 32 vs 32 madness.....тоа ти е исто како да земеш да играш Crysis мултиплеер....не иде нели?

БТЊ ЛОЛ!

ЕА,

BATTLEFIELD 3 SERVERS UNDER HEAVY TRAFFIC!
TAG: BF3 | CONNECTION | NETWORK | HANG TIGHT
UPDATED: 10/25/2011
Unprecedented demand may affect online performance tonight in Battlefield 3. We're aware of the issue and doing everything possible on our end to make sure the servers are working at 100%. We apologize for any dips in performance you may experience, but want to assure you they are only temporary.
In the meantime, hang tight, we're on it.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Дали сум единствениот на кого му замрзнува играта на било која резолуција и сетинзи ОСВЕН на тие кај што има ТОЧНО 60.00 херци???
Now it's official. Играва ми мрзне на СИТЕ МОЖНИ резолуции, на БИЛО КОИ сетинзи, при БИЛО КОИ клокови (процесор/графичка дури и underclocked). Официјално ја прогласувам за заебана и ќе чекам patch.

Btw не сум единствен.

http://battlefield3forums.com/showthread.php?3186-Battlefield-3-freeze-problem
http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654489414318022/1/ (заради икс причини не ме пушта да влезам овдека, ми вика "Your account is not allowed to login"). Некој што го пушта нека читне и нека ме информира.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Каква графичка и кои драјвери? оргинална игра/кључ или?

БТЊ

EPIC!
3.47...omg се заљубив во саундтракот! морници ме лазат кога ќе го слушнам :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom