- Член од
- 23 март 2011
- Мислења
- 304
- Поени од реакции
- 150
^^^ Ако купуваш ново од продавница - тогаш да, продажната цена може да дојде околу 200 евра, мада не е баш најдобар избор.
Ако купуваш половно - не.
хмм, да за половно беше муабетот. На колку ја проценуваш по твое конфигурацијава?^^^ Ако купуваш ново од продавница - тогаш да, продажната цена може да дојде околу 200 евра, мада не е баш најдобар избор.
Ете такаФала, а дали исто да прашам ова вреди за 200 евра?
pentium dual core e5200 so dve jadra 2.50GHZ 2GB-RAM HDD-320GB GRAFICKA NVIDIA GEFORCE 8500GT
Не, најмногу 100.Фала, а дали исто да прашам ова вреди за 200 евра?
pentium dual core e5200 so dva procesora 2.50GHZ 2GB-RAM HDD-320GB GRAFICKA NVIDIA GEFORCE 8500GT
What he said^зимаш матична со AMD чипсет/сокет за Интел процесори?
Друго, напојувањето е тапа, ќе земеш Cm Silent Pro 500W од СЕТ.
Што збориш сега, како крш напојување од 500 вати што реална моќ му е 250-300 вати е доволно за 6870-ка? Фино лепо ќе фрли уште 50 евра и ќе земе саглам напајање, и ќе биде раат со години.Напојувањето ќе ти брка работа, процесорот послабиот, матичната смени ја и греота е да ставаш 2гб рам, 8гб е минимум денес, со денешниве цени.
Додај уште некој денар за Kingston HyperX Blu/Genesis, ValueRAM се недоволно истестирани за компатибилност со повеќе матични така да во некои случаеви можат да предизвикаат BSOD, нестабилен систем итн., а и воглавно HyperX е подобар рам.4гб рам. 1333мхц
Тоа напојување што го има ставено е Real Power, не е од оние кинески ср*ња што ги има на пазарот.Јас имам 6850 со 350w InWin напојување и работи прекрасно.Значи можеш да ставиш и 1600, 1866, 2133Mhz рам, работата е тоа што овие стандарди (читај брзини) сеуште ги нема имплементирано JEDEC како официјални спецификации, иначе нема врска тоа во пракса, како што реков можеш да ставиш било каков ddr3 рам, во зависност од матичната.
Што збориш сега, како крш напојување од 500 вати што реална моќ му е 250-300 вати е доволно за 6870-ка? Фино лепо ќе фрли уште 50 евра и ќе земе саглам напајање, и ќе биде раат со години.
Друго, прочитај убаво, 2x2GB рам има напишано