Марјан Стојановски се враќа на сцената - како рапер

• Креатор на темата Данлош Чехонте
  • Време на започнување
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Значи се враќа. Јас мислев дека не ни отишол некаде. Така и ми треба кога не следам што прават нашиве ѕвезди, т.е. македонската естрада. Супер е што се сестрани овие ѕвездиве, за се ги бива - r&b и металци ни откриваат дека секогаш биле по фолкот, а турбофолкерите да ти свршувале на Металика, ама ете досега им било срам да признаат, но се пресрамиле...

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Добро, мене ме интересира шо правеше Марјанчо овие 4-5 години, како по ѓаволите го вадеше лебот? :D
Инаку супер вест е ова, ќе се вклопи во циркузот наречен македонска музичка сцена.

Член од
16 октомври 2011
Мислења
80
Поени од реакции
22
Добро, мене ме интересира шо правеше Марјанчо овие 4-5 години, како по ѓаволите го вадеше лебот? :D
Инаку супер вест е ова, ќе се вклопи во циркузот наречен македонска музичка сцена.
Имаше изјавено порано за некој од дневниве списанија дека:„Можам да бидам таксист кога сакам“, па така најверојатно до тоа живеел досега :D
--- надополнето: Oct 24, 2011 7:20 PM ---
И после гледаш 10-годишни рапери, па и постари кои поим немаат од музика како овој ашлаков што сака да се врати како рапер. Македонска естрада мисли дека се што е напишано во стих, треба да биде изрецитирано и дека во секоја такозвана R&B песна треба да учествува по некој наводно самоафирмиран рапер како *Хрчак. И после некој ќе ти гмечи „оти не слушаш мак. музика, се само странски“. Епа квалитет, очигледно опаѓа од деценија на деценија!

* Х = В

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Имаше изјавено порано за некој од дневниве списанија дека:„Можам да бидам таксист кога сакам“, па така најверојатно до тоа живеел досега :D
Епа фино, браво би рекол, ми се допаѓаат такви сестрани луѓе, за се шо ги бива. :pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Колку и да не го бива Марјанчо за на сцена, а и песните му се Боже мој, веста е комплетно извадена од контекс. Само ретко глупа личност од ваков текст би извлекла заклучок дека човекот ќе стане хип хопер и бај д веј, сликава со костимов му е од Опера и балет зашто замислете, човекот работи таму како оперски изведувач.

Член од
16 октомври 2011
Мислења
80
Поени од реакции
22
Епа фино, браво би рекол, ми се допаѓаат такви сестрани луѓе, за се шо ги бива. :pos:
Абе ти викам, кај шо фатил македонец, трева не никнува, така и овај .. и после поскапе таксито... епа јеби га поскапе кога МАК ЅВЕЗДА Е ВРАБОТЕН - LOOOOOOOOOOOOL! :D
--- надополнето: Oct 24, 2011 7:23 PM ---
Колку и да не го бива Марјанчо за на сцена, а и песните му се Боже мој, веста е комплетно извадена од контекс. Само ретко глупа личност од ваков текст би извлекла заклучок дека човекот ќе стане хип хопер и бај д веј, сликава со костимов му е од Опера и балет зашто замислете, човекот работи таму како оперски изведувач.
Пази таблоид, http://kurir.mk/magazin/scena/46973-Marjan-Stojanovski-stanuva-raper :D Па после коментирај!

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.970
11 офтопик мислења избришани.

Значи текстов си го постигна ефектот. На ФБ, и на форумов на големо се муабети за Марјан. Сеа уште да видиме со каков фејл од песна ќе не почести :)

G

galaxy

Гостин
Значи колку сте игноранти.
Убаво си пишува што е финтата, ама вие пак продолжувате со дискусијата.

Можеби, причина е што не сте го прочитале текстот, туку само насловот. - Затоа новинарите имаат таква моќ со прост и слеп народ.
Можеби сте го прочитале текстот ама не сте сфатиле дека Марјан ќе прави песна со некој рапер, а не дека тој ќе биде рапер. - Тогаш ви се простува, не сте вие вие виновни што сте останале прости. Тоа е доказ за состојбата во оразованието.
Ама ако сте прочитале и сфатиле, и пак продолжувате да дискутирате. - Тогаш, господ нека ни е на помош со овој конформизам и игнорантност.

Ако вака се однесувате со вакви тривијални теми. Што да очекуваме од дискусија за теми од кои ни зависи опстанокот на државата. Затоа сме на вакво дереџе.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Значи вие игнорантните дечки кои не разбраа за што е игнорантнава тема ве молам доста игнорантирате!

Ако некој не успеа да го насмее моментот со Марјан и Диџеј Мивце, тогаш очигледно има проблем со смислата за хумор. ;)

Член од
16 октомври 2011
Мислења
80
Поени од реакции
22
Значи колку сте игноранти.
Убаво си пишува што е финтата, ама вие пак продолжувате со дискусијата.

Можеби, причина е што не сте го прочитале текстот, туку само насловот. - Затоа новинарите имаат таква моќ со прост и слеп народ.
Можеби сте го прочитале текстот ама не сте сфатиле дека Марјан ќе прави песна со некој рапер, а не дека тој ќе биде рапер. - Тогаш ви се простува, не сте вие вие виновни што сте останале прости. Тоа е доказ за состојбата во оразованието.
Ама ако сте прочитале и сфатиле, и пак продолжувате да дискутирате. - Тогаш, господ нека ни е на помош со овој конформизам и игнорантност.

Ако вака се однесувате со вакви тривијални теми. Што да очекуваме од дискусија за теми од кои ни зависи опстанокот на државата. Затоа сме на вакво дереџе.
Таму убаво си пишува „хип-хоп изведувач“, е сега ако новинарите не дезинформирале, тогаш не значи тоа дека сме игноранти нити пак тебе ти дава право да судиш. Прочитај го ова од курир, па биди и ти после игнорант. А за опстанокот на државата... па ние ништо не можеме да сториме околу тоа. :D

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Абе Маријанчоооооооооо хахаххахх
дали е до мене не знам, ама веста не ми е толку смешна колку што ми е самиот Маријан како појава
"гајтан веѓи љубам јаааассс......"

Kajgana Shop

На врв Bottom