Anna Killah
\m/
- Член од
- 9 август 2009
- Мислења
- 104
- Поени од реакции
- 115
Јас реков дека немам потреба од таков брак доволен ми е религиозниот брак ама ти толку си запамтила, а на атеистите не им е потребен граѓанскиот брак, кога и вонбрачните партнери ги имаат истите имотни права како и брачните така што јас го поставувам прашањето зошто атеистите склучуваат граѓански брак? а не им забранувам да склучуваат лол неможе никој да го забрани тоа. не е поентата сега јас да се карам со вас дебатираме ама вие одма на кавга го вртите муабетот, вие и да ме пцуете мене јас можам да ви аргументирам до бесконечност,, не е поентата да се вртиме во круг сите аргументи беа кажани погоре ова е веќе непродуктивен разговор
Ај кога ќе склучуваш религиозен брак без да склучиш граѓански те молам да ми објасниш како си го извела тоа. Абе девојче разбираш ли дека попот нема да те венча ако претходно не те венча матичар? Тука не те прашува никој каков брак ти е тебе потребен туку ти вика граѓанскиот е ЗАДОЛЖИТЕЛЕН за да имаш и религиозен потоа што значи дека попот нема овластување да те венча додека не добие зелено светло од матичарот