Проблеми со рутер

• Креатор на темата Креатор на темата ivan988
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 септември 2008
Мислења
644
Поени од реакции
485
Имам рутер D-link di-514 само имам некои проблеми со него...кога се конектирам со мекбукот си тера супер, но што се конектирам со ајфонот и после сакам пак со MAC-от ми излегува conection timeuoted. Е сега решив да му смена firmware-to неговиот е v2.04 ...најдов на нет дека има и понова верзија, па се надевам дека ќе ми ги реши проблемите. Прашањето ми е, дали при оваа процедура може да го зезнам рутерот или е потполно сигурна?

Еве ти нешто околу connection timeout-от, изгледа е чест проблем кај MAC Book-от:

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=462668

Инаку, нема да го зезнеш рутерот ако му направиш update на firmware-от, ама изгледа не е проблемот во него..

Го гледав ова...во секој случај ќе пробам да сменам firmware а и ќе го ставам Lion на MAC-от да не има проблеми само со Leopard-от...

Ај едно прашање, може знаете. Сум го забораил username и password на рутерот за да влезам у него, а на wi-fi то го знам. Како можам да го реинсталирам од почеток? Фала

Ај едно прашање, може знаете. Сум го забораил username и password на рутерот за да влезам у него, а на wi-fi то го знам. Како можам да го реинсталирам од почеток? Фала
Dodeka e upalen ruterot od pozadi ima edno dupce zemi penkalo ili cackalica i prititsni vnatre drzi go taka 10 sekundi i ke ti se resetira so fabricki setinzi ruterot posle vleguvas so admin/admin ili zavisno od ruterot kako se fabricki postaveni pasvordot i korisnickoto ime...

Dodeka e upalen ruterot od pozadi ima edno dupce zemi penkalo ili cackalica i prititsni vnatre drzi go taka 10 sekundi i ke ti se resetira so fabricki setinzi ruterot posle vleguvas so admin/admin ili zavisno od ruterot kako se fabricki postaveni pasvordot i korisnickoto ime...
Фала друже, ќе пробам, имам стандартка linksys па ваљда нема да заебам работа :D

Вака,имам рутер Pirelli DRG a225G.
Е сега,треба нешто да видам во сетингзите,успеав,отворив,ама ми бара јузер и пасс.
Е проблемот е во тоа што не ги знам,т.е не ми ги кажале,па ако некој знае кој се дефолтни пасворди и јузери,Ве молам да ми каже.
И друго,можам преку овој рутер и WiFi да имам,така?(ова последново малку нубско ама нема веза)

Вака,имам рутер Pirelli DRG a225G.
Е сега,треба нешто да видам во сетингзите,успеав,отворив,ама ми бара јузер и пасс.
Е проблемот е во тоа што не ги знам,т.е не ми ги кажале,па ако некој знае кој се дефолтни пасворди и јузери,Ве молам да ми каже.
И друго,можам преку овој рутер и WiFi да имам,така?(ова последново малку нубско ама нема веза)

Дефалт јузер и пас пишува дека е 3play.

1. Go to http://192.168.1.254/ in your web browser and it should prompt you to login.
  2. The default username is 3play
  3. The default password is 3play
  4. и да, има вифи.

не сум пробал,ај сега ќе пробам.
Да ко ресетирам од тоа копчето позади,или со пенкалце во тоа дупчето?

Прај само ако знаеш како да си наместиш нет после, и ваљда е во тоа позади, само ќе треба да го држиш отприлика околу 10 секунди за да се ресетира рутерот сосе све, не само reboot.

Кај мене ваму е ресетот:

s03p021_WRT54GL-back.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom