Редовна војска повторно?

K

Khabs Staadnau

Гостин
Сепак, сепак, не ти остава барем малку горчлив вкус во устата? Не ти е ни малку повредено егото? Мислам, се може да се рационализира, да се наречат тие кои служат војска глупави копуци, приглупи идиоти кои не ја разбираат лагата, но нема да ти остане некаде на периферијата на свеста дека си малку како чупенце?
Не.Воопшто.Доволно сум егоцентричен за да не патам од комплекс на инфериорност.Прашање е дали истиот тој е причина за служење војска?
Потребата да ја докажеш машкоста пред другарите и девојката што всушност ни мрсул не би фрлила врз тебе?
Хм?
--- надополнето: Oct 21, 2011 10:19 AM ---
и пак не ми одговори сакаш да кажеш дека со служење редовна војска од 6 месеци ќе бидеш ментално унаказен жити се ?!?
Ако си во ваков период, веројатно не.Но не сум волен да губам година две од факултетско образование за нечија туѓа кауза.
Зборев за воен период иначе.Можеш да прочиташ што сум цитирал.
Во војска ве учат ли да читате?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Не драпај пиштоли.
Кога цитираш, цитирај се.Не ми вади реченици од контекст.
И уште еднаш.

Ова е континуација на она што ти си го цитирал.Поентира кон каузалноста на физичката спремност, поточно потенцира дека е неопходно чисто да не зарѓаш а не да изиграваш Рамбо.
But then again...100 центиграма.
--- надополнето: Oct 21, 2011 9:57 AM ---

Исто е?
Серизно ова?
Исто колку што гледајќи фудбал те праи добар фудбалер.
Добро вам што ви правеа во војска богати...
Да не се повторувам ај прочитај го дообјаснувањето на мојот пост погоре и можеби ќе ти стане појасно.
--- надополнето: Oct 21, 2011 9:59 AM ---

И ова е апсолутно најголемата глупост што ја чув денес.Многу слично, ако сакаат 1000 хомичи да ти го начукаат у гз, ти треба да прашаш а може ли со лубрикант или ќе пројде и шлајм?
ти го прочитав и затоа ти реплицирав.
ти велиш дека за физичли да ојачаш можеш и во теретана или на кеј не ни битно, она другото нема ни што да се коментира.
па јас нормално те прашав , ако тоа е решение за физички да ојачаш , за психички како со филмови гледање. незнам тука што не ти беше логично.
за хомичите мислам дека мешаш баби и жаби.
поенатата беше веќе ако морам да ти цртам, ако сите се борат , ке се бориш и ти. не си ништо посебен и повередн од било кој, без разлика колку високо мислење имаш за себе. неговиот живот му е мил исто како и тебе што ти е твојот.
и на крај ако си толку паметен , ако не си чул во војската има родови, пешадија, артилерија, болничари, шофери , везисти.
кој за што го бива и што има завршено. можеби нема ни да бидиш во ров, ке бидиш во канцеларија некоја и ке придонесуваш од таму за да се оствари целта. дај боже да си толку способен, ке добиеш и чин па ке им наредваш на другите.
п.с еден куп знам што во војска добиле возачка дозвола за ц сосем бесплатно, па од тоа вадат пари и гледаат фамилија.
едн куп ги знам кои биле пепејци( пожарникари ) па сега земаат државна плата како пожарникари. за кувари и пекари да не ни зборувам.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не.Воопшто.Доволно сум егоцентричен за да не патам од комплекс на инфериорност.Прашање е дали истиот тој е причина за служење војска?
Потребата да ја докажеш машкоста пред другарите и девојката што всушност ни мрсул не би фрлила врз тебе?
Хм?
Еве ти ситуација. Излегуваш со девојка ти некаде, и од спротива седи некој сељак и дофрла нешто на сметка на твојата девојка. Имаш опција да станеш и да си заминеш заедно со девојкаta, рационализирајќи дека ти си на повисока состојба на свест од тој сељакот и нема да се расправаш/тепаш со него, или можеш да му ја треснеш една.

Прашај ја твојата девојка, deep down, што би сакала да направиш...

Егоцентричноста на која се повикуваш како покритие дека не страдаш од комплекс на инфеиорност, може да биде само уште едне патетичен изговор за стравот...

Just saying...

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
Ако си во ваков период, веројатно не.Но не сум волен да губам година две од факултетско образование за нечија туѓа кауза.
Мали не се секирај и да воведат пак војска тебе нема да те земат зашто треба и да си способен за војска (y)

K

Khabs Staadnau

Гостин
ти го прочитав и затоа ти реплицирав.
ти велиш дека за физичли да ојачаш можеш и во теретана или на кеј не ни битно, она другото нема ни што да се коментира.
па јас нормално те прашав , ако тоа е решение за физички да ојачаш , за психички како со филмови гледање. незнам тука што не ти беше логично.
за хомичите мислам дека мешаш баби и жаби.
поенатата беше веќе ако морам да ти цртам, ако сите се борат , ке се бориш и ти. не си ништо посебен и повередн од било кој, без разлика колку високо мислење имаш за себе. неговиот живот му е мил исто како и тебе што ти е твојот.
и на крај ако си толку паметен , ако не си чул во војската има родови, пешадија, артилерија, болничари, шофери , везисти.
кој за што го бива и што има завршено. можеби нема ни да бидиш во ров, ке бидиш во канцеларија некоја и ке придонесуваш од таму за да се оствари целта. дај боже да си толку способен, ке добиеш и чин па ке им наредваш на другите.
п.с еден куп знам што во војска добиле возачка дозвола за ц сосем бесплатно, па од тоа вадат пари и гледаат фамилија.
едн куп ги знам кои биле пепејци( пожарникари ) па сега земаат државна плата како пожарникари. за кувари и пекари да не ни зборувам.
Сигурно ме прочита?
Поентира кон каузалноста на физичката спремност, поточно потенцира дека е неопходно чисто да не зарѓаш а не да изиграваш Рамбо.
Ова го прочита?

Инаку, не планирам да трошам 3-5 години од мојот живот за да заглавам работејќи за некој друг.Не за џабе се остручив уште од средно образование, се со цел за да еден, што е можно побргу да се осамостојам во своја фирма а не како роб на туѓи интереси на минималка.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Хм?
--- надополнето: Oct 21, 2011 10:19 AM ---

Зборев за воен период иначе.Можеш да прочиташ што сум цитирал.
Во војска ве учат ли да читате?
баш фино што мислиш дека си ултра паметен , но 6 месеци до 1 година служење редовна војска тоа е почнување на факултетското образование малце подоцна т.е. една година подоцна мислам дека воопшто не е страшно ќе научиш да пукаш ќе имаш некоја дисциплина ќе научиш малце живот без мама и тато да ти се наоѓаат у се и сешто се на се нз зашто би имал некој против редовната војска , и така во вондредни ситуации можат да те повикаат служел или не служел војска а у тој случај подобро ќе ти биде да си служел 6месеци него ли тој курс што ќе ти го дадат 1 недела ..патем јас не сум во војска

K

Khabs Staadnau

Гостин
Еве ти ситуација. Излегуваш со девојка ти некаде, и од спротива седи некој сељак и дофрла нешто на сметка на твојата девојка. Имаш опција да станеш и да си заминеш заедно со девојкаta, рационализирајќи дека ти си на повисока состојба на свест од тој сељакот и нема да се расправаш/тепаш со него, или можеш да му ја треснеш една.

Прашај ја твојата девојка, deep down, што би сакала да направиш...

Егоцентричноста на која се повикуваш како покритие да страдаш од комплекс на инфеиорност, може да биде само уште едне патетичен изговор за стравот...

Just saying...
Можеби во минатото, во кое јас не сум заглавен, било прифатено како вредност и симбол на алфа-мажјак физичката пресметка со останатите од стадото.
Денес, не е така.Претпоставував дека барем ти ќе беше сосем свесен за ова.
Но добро.
Вистински победник си ако успееш да избегнеш конфронтација.

Член од
11 септември 2011
Мислења
358
Поени од реакции
608
И во војска треба некој да готви
Море да ми беше гуштер на караула ќе го натерав да го чисти снегот и да ја вади калта од камионите и да сече дрва без рукавици на -20 степени . . . После ќе бара и репете :pos:

K

Khabs Staadnau

Гостин
баш фино што мислиш дека си ултра паметен , но 6 месеци до 1 година служење редовна војска тоа е почнување на факултетското образование малце подоцна т.е. една година подоцна мислам дека воопшто не е страшно ќе научиш да пукаш ќе имаш некоја дисциплина ќе научиш малце живот без мама и тато да ти се наоѓаат у се и сешто се на се нз зашто би имал некој против редовната војска , и така во вондредни ситуации можат да те повикаат служел или не служел војска а у тој случај подобро ќе ти биде да си служел 6месеци него ли тој курс што ќе ти го дадат 1 недела ..патем јас не сум во војска
1.Доволно сум дисциплиниран.
2.Имам работно искуство.
3.Активно ја избегнувам помошта на родителите.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Сигурно ме прочита?

Ова го прочита?

Инаку, не планирам да трошам 3-5 години од мојот живот за да заглавам работејќи за некој друг.Не за џабе се остручив уште од средно образование, се со цел за да еден, што е можно побргу да се осамостојам во своја фирма а не како роб на туѓи интереси на минималка.
нема везе , ти пожелувам среќа во твоите намери и желби и се надевам дека еден ден ке ти се исполнат, и исто така се надевам дека никогаш нема да бидеш доведен во ситуација сето тоа да го изгубиш оти на некој им текнало дека тоа е нивна територија, а од друга страна немало никој кој да ја брани.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
2.Имам работно искуство.
па што ти смета тогаш кај војската ? или пусти страв да не бидеш ментално унаказен хахахаххаха

Член од
28 март 2006
Мислења
17.765
Поени од реакции
12.225
Е добро, тој што не иде војска е пикица...тој што не фатил пушка в рака е татина маза...затоа нека е на доброволна основа. Таа пикица (додека вие се пијанчите у некоја спаваона со 20 војнички другари и треба да изигравате весеље на издали ме пријатељи), за тоа време си остварува што е нему потребно. Некој сака риболов, друг планинарење, трет билдинг, четврт музика...некој сака да дупи девојки и да седи по кафани...зашто да го стеснуваме нашиот избор?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Можеби во минатото, во кое јас не сум заглавен, било прифатено како вредност и симбол на алфа-мажјак физичката пресметка со останатите од стадото.
Денес, не е така.Претпоставував дека барем ти ќе беше сосем свесен за ова.
Но добро.
Вистински победник си ако успееш да избегнеш конфронтација.
Јас никаде не изнесов свој став за ова, само те рчкам.

Понекогаш, само понекогаш, рационализацијата е нешто многу бедно, изговор за криење под јорган. Многу е тешко да се одреди кога треба да се рационализира а кога не. Еве ти уште еден пример кој и порано го имам споменато. Некој влегува кај тебе дома и силува женски член од твоето семејство. Ти имаш пиштол во рацете. Можеш да рационализираш, дека ако го убиеш, ќе одиш во затвор, дека не е тој крив туку општеството кое го направило такво, бл бла бла, а можеш и да му ја искинеш фацата со куршуми.

Чаре?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
2.Имам работно искуство.
Не се секирај во војска ако ти падне сапунчето не е како во затвор

Kajgana Shop

На врв Bottom