- Член од
- 11 септември 2011
- Мислења
- 358
- Поени од реакции
- 608
Ај не продавај муда за бубрези.Физички можеш да ојачаш и на кеј ако трчаш
А можеш да ојачаш и ако возиш ролерки покрај Кеј заедно со твоите другарки
Ај не продавај муда за бубрези.Физички можеш да ојачаш и на кеј ако трчаш
а психички со гледање некој хорор филм или спасувањето на војникот рајан.Ај не продавај муда за бубрези.Физички можеш да ојачаш и фудбал ако тренираш, и на кеј ако трчаш.
Не драпај пиштоли.
А можеш да ојачаш и ако возиш ролерки покрај Кеј заедно со твоите другарки
Ова е континуација на она што ти си го цитирал.Поентира кон каузалноста на физичката спремност, поточно потенцира дека е неопходно чисто да не зарѓаш а не да изиграваш Рамбо.Ти ако си од оние што се пучат со
100 кила мускулна маса и 100 центиграма мозок, не подведувај некој со малку повеќе акал од вообичаено во твоите догми.
Исто е?а психички со гледање некој хорор филм или спасувањето на војникот рајан.
исто е
И ова е апсолутно најголемата глупост што ја чув денес.Многу слично, ако сакаат 1000 хомичи да ти го начукаат у гз, ти треба да прашаш а може ли со лубрикант или ќе пројде и шлајм?не си ме сватил што ми беше поентата.
не се битни личните уверувања на поединецот, не е битно дали тој сака или нејке да служи војска , дали се коси со неговите морални вредности и тн и тн, битно е дека мнозинството го бара тоа од него.
ако одат сите ке оди и тој.
тоа сакав да кажам
Друже не е битно физички да ојачаш во војска, психички колку што можеш да ојачаш таму, неможеш на друго место, уствари можеш, војна, затвор и слично само што овие може да ти остават психички последициАј не продавај муда за бубрези.Физички можеш да ојачаш и фудбал ако тренираш, и на кеј ако трчаш.Ти ако си од оние што се пучат со
100 кила мускулна маса и 100 центиграма мозок, не подведувај некој со малку повеќе акал од вообичаено во твоите догми.
Етиката е човечка креација
Што убаво заклучуваш дека тој што не служел војска е пичкица.Па според мене, ти си пичкица затоа што униформата и божемното стекнато искуство ти ја хранат суетата и ти го ублажуваат сомнежот во машкоста.
Кога веќе анализираме кој-што-како-зошто...
Да ќе ти остават.Менталното пореметување и лузни ќе бидат толку длабоки што ќе го минеш животот на прозак/ракија или двете заедно.Друже не е битно физички да ојачаш во војска, психички колку што можеш да ојачаш таму, неможеш на друго место, уствари можеш, војна, затвор и слично само што овие може да ти остават психички последици
Сакаш да ми кажеш дека служел војска и скренал или дека учествувал во војната и скреналДа ќе ти остават.Менталното пореметување и лузни ќе бидат толку длабоки што ќе го минеш животот на прозак/ракија или двете заедно.
Зет ми беше по тоа кумановските села во 2001 и скрена после тоа.НЕ е војска за секој.
А не ти смета што некој може да го поднесе сето тоа, а ти се ставаш во групата на луѓе што не би можеле?Да ќе ти остават.Менталното пореметување и лузни ќе бидат толку длабоки што ќе го минеш животот на прозак/ракија или двете заедно.
Зет ми беше по тоа кумановските села во 2001 и скрена после тоа.НЕ е војска за секој.
оо полека бе брат од војска служење 6 месеци за да станеш човек(не разгален тинејџер кој што станува во 5 саат попладне) до вооружен конфликт од така поголеми размери има толлку мн разлика и да ја стојам на тоа војска редовна треба да има .... 6 месеци обука да знаеш да пукаш треба да има професионална војска и редовнаДа ќе ти остават.Менталното пореметување и лузни ќе бидат толку длабоки што ќе го минеш животот на прозак/ракија или двете заедно.
Jaс го прифаќам моето себство какво што е.Реков погоре, чиста и одвратна лага е дека секој може се да постигне.Глупост е.А не ти смета што некој може да го поднесе сето тоа, а ти се ставаш во групата на луѓе што не би можеле?
Мене би ми сметало...
Зет ти може скренал ама дечкото сега си ги лечи последиците од служењето војска со сестра ти, ако ти е зет за сестраЗет ми беше по тоа кумановските села во 2001 и скрена после тоа.НЕ е војска за секој.
Двете.Сакаш да ми кажеш дека служел војска и скренал или дека учествувал во војната и скренал
Сепак, сепак, не ти остава барем малку горчлив вкус во устата? Не ти е ни малку повредено егото? Мислам, се може да се рационализира, да се наречат тие кои служат војска глупави копуци, приглупи идиоти кои не ја разбираат лагата, но нема да ти остане некаде на периферијата на свеста дека си малку како чупенце?Jaс го прифаќам моето себство какво што е.Реков погоре, чиста и одвратна лага е дека секој може се да постигне.Глупост е.
Додека јас можам со леснотија да тарашкам низ виша математика, во војска не знаат ни што е тоа змијулчето пред тоа бројките и буквите...
Ти кажав ако учествуваш во војна можеш да скренеш, но во војска не можеш да скренешДвете.
Ќе бидеш доволно ментално унаказен за да бидеш малку повеќе од штета на општеството
А дa, и ова
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/alcohol-a-problem-for-war-veterans-study-finds-1972190.html
http://ptsd.about.com/od/prevalence/a/IraqWarPTSD.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1810146/
Чисто информативни четива за воени ветерани.
А да, ништо подобро не минуваат ни оние што служат војска.Многумина имаат излезено од војска со PTSD.
Не, немам сестра.И држи се на темата.Надвор во дваесет и првиот век постои една работа наречена цивилизирана дебата.Таа има тема од која не е учтиво да се забегува. За тоа не те учат во војска изгледа...Зет ти може скренал ама дечкото сега си ги лечи последиците од служењето војска со сестра ти, ако ти е зет за сестра
и пак не ми одговори сакаш да кажеш дека со служење редовна војска од 6 месеци ќе бидеш ментално унаказен жити се ?!?Двете.
Ќе бидеш доволно ментално унаказен за да бидеш малку повеќе од штета на општеството
А дa, и ова
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/alcohol-a-problem-for-war-veterans-study-finds-1972190.html
http://ptsd.about.com/od/prevalence/a/IraqWarPTSD.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1810146/
Чисто информативни четива за воени ветерани.
А да, ништо подобро не минуваат ни оние што служат војска.Многумина имаат излезено од војска со PTSD.