Што му пружала државата па да ја сака?А зашто ти не си ја сакаш државата?
А и што ни пружа државата за да ја сакаме? -Само не крадат....јас ако би имал можност веднаш би се преселил.
Што му пружала државата па да ја сака?А зашто ти не си ја сакаш државата?
Мислиш дека само тука е така.Па за што служат пријателите,мобилните и најважно од се паритеБидејќи скоро за се треба врски за во било која установа и било што да му притреба на човек
Па направи си можност и веднаш напушти ја Македонија.Што чекаш?Што му пружала државата па да ја сака?
А и што ни пружа државата за да ја сакаме? -Само не крадат....јас ако би имал можност веднаш би се преселил.
Џиги, што според тебе треба да ти пружи државата, а сеа нашава не ти го пружа?Што му пружала државата па да ја сака?
А што си и пружил ти на државата? Си направил нешто за неа?Што му пружала државата па да ја сака?
Има доста работи што не ми пружа државата (сигурно не е тоа само кај мене), а работата и платата се на последно место. Тие што се прават "патриоти" треба да се запрашаат за што се прават патриоти. Што аир видовме од оваа држава. Да збориме реално. Не велам дека живеам во ептен лоши услови, но не велам дека и во добри услови живеам.Џиги, што според тебе треба да ти пружи државата, а сеа нашава не ти го пружа?
Мислиш дека ако отидеш у друга држава ќе биде мн подобро?
Најлесно е да речеш, лошо е нема работа итн. Али работата не доаѓа сама кај тебе, треба ти да ја најдеш и да се потрудиш да имаш подобро утре.
Е не се напушта така лесно држава како што мислиш ти. Тебе убаво ли ти е тука? Не ти пречи ништо?Мислиш дека само тука е така.Па за што служат пријателите,мобилните и најважно од се парите
--- надополнето: Oct 20, 2011 7:09 PM ---
Па направи си можност и веднаш напушти ја Македонија.Што чекаш?
Јас сум направил за државата, но колку направила таа за мене.А што си и пружил ти на државата? Си направил нешто за неа?
100% Ми е убаво овдеИма доста работи што не ми пружа државата (сигурно не е тоа само кај мене), а работата и платата се на последно место. Тие што се прават "патриоти" треба да се запрашаат за што се прават патриоти. Што аир видовме од оваа држава. Да збориме реално. Не велам дека живеам во ептен лоши услови, но не велам дека и во добри услови живеам.
--- надополнето: Oct 20, 2011 7:31 PM ---
Е не се напушта така лесно држава како што мислиш ти. Тебе убаво ли ти е тука? Не ти пречи ништо?
Многу направила за тебе, исто колку што си направил ти за неа. Реципроцитет.Јас сум направил за државата, но колку направила таа за мене.
Koлку години имаш.. ?Не дека ја мразам државава (може и на некои им делува така, но не е така) но сакам/барам повеќе од неа. За преселување не е голема работа, можам да се преселам уште следниот месец. Но не е тоа работата. Сакам повеќе да напредуваме, сакам да се отвори повеќе работа за народот. Сакам посреќен народ, а не сите да кукаат нема работа, да се преселиме во Италија, Германија итн. Јас ако би заминал во странство може и повеќе пари да направам и да имам. Нормално во странство повеќе и плата даваат за разлика од кај нас. Но едно што неможам е тоа што ќе ми недостига многу Скопје. роден сум во Скопје и разделбата е тешка. Јас сум дал многу за државата, но сакам и таа да ми врати со истото. Знаете ли пред да го прекинат пописот луѓето (попишувачите) колку ги малтретираа, т.е. тие што водеа евиденција (мајка ми беше во тие што водеше евиденција на пописот), а за парите што им ги дадоа...несакам за зборувам колку МАЛКУ пари им дадоа. Имам и други работа што ми должи државата и затоа сум незадоволен (но секако неможам јавно да кажам за тие работи, лични работи се).
Повторно не си конкретен. Те прашав што конкретно ти недостига т.е не ти го пружа државава а што во други држави би го имал.Има доста работи што не ми пружа државата (сигурно не е тоа само кај мене), а работата и платата се на последно место. Тие што се прават "патриоти" треба да се запрашаат за што се прават патриоти. Што аир видовме од оваа држава. Да збориме реално. Не велам дека живеам во ептен лоши услови, но не велам дека и во добри услови живеам.