Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Дали ако му апгрејднам firmware на рутерот би требало подобро да работи?

Пошо кога сакам да симнувам преку wireless, обично симнувам со 4.5 мега у секунда и плус имам дримбокс кој дополнително влече од нетот и рутерот СОСЕМА ќе ми се укочи и морам да го вадам од струја па да го ставам повторно...А го стаив на 802.11n 150mbps

Али тоа само еднаш ќе го направи, после кога пак ќе пробам да симнувам и да го оптеретам со повеќе корисници преку wireless, си нема гајле...

Али ова се случува без разлика на која далечина сум, али многу почесто (може и повеќе пати на ден) ако сум два спрата над рутерот...
ми текнуеше дека пред некое време му објаснуев на некој за firmware upgrade и што да видам, ти си... пак ли бе да се повторуваме?
Ај чим така сакаш... направи upgrade! побрзо ќе работи!

p.s.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Телекабел или Кејблтел :)
... па кажи каде си во кој дел, може да те има во некоја фри безжична зона на пример ...
Им кажав во кој дел сум, ама тие викат дека немало пруклучок и не можело да се намести -.-
Денес прашав и во T-Home, ама не може да се намести интернет без телефонија.

И ми преостанува да си приклучам од Неотел 4G преносен интернет...15 гига 990 ден.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
преку кој линкови би мозел да го отворам youtube и др сајтови ако ми се заклучени преку др линк значи станува збор за дрзавен нет.. фала однапред
Малце е нејасно прашањево, ама ај да пробам да ти одговорам... најверојатно сурфаш во домејн со одреден филтеринг софтвер, кој е подесен да не дозволи пристап до т.н непродуктивни сајтови како facebook, gmail, youtube итн.. Ако е тоа случајот, тогаш нема шанса да сурфаш на тие сајтови со некаква финта...

Член од
20 октомври 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
значи сместен сум во студентски дом и користим од владиниот нет и затворен е youtube дали е сега појасно прашањето :)

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
значи сместен сум во студентски дом и користим од владиниот нет и затворен е youtube дали е сега појасно прашањето :)
само ми го потврди одговорот :) Ставени се ограничувања за да не се оптертува линкот најверојатно, инаку ако почнат сите да стримаат видеа од јутуб ќе падне брзината на сурфање под ниво на дајлап, па никому нема да му користи... претпоставувам дека ради тоа е, не знам со сигурност нормално ;)

beto10

Теле со визија
Член од
5 јануари 2009
Мислења
234
Поени од реакции
78
Незнам дали е програмата како во училиштата , ако е таква пробај со прокси , треба да работи. :)

Член од
13 март 2011
Мислења
42
Поени од реакции
12
Do pred tri dena imav internet najnormalno..no se sluci toa da me isklucat poradi neplateni smetki...dobro, otidoa moite platija.. od tamu rekoa deka ke se vkluci internetot za 2 casa avtomatski od serverot..internetot e pusten no na kompjuterot mi izleguva greska 678 ili "The remote computer did not respond..."Se javiv vo kontakt centarot i mi rekoa da go restartiram modemot ili pak da go isklucam od napon, i da napravam nova konekcija i pak da go vklucam i se ke raboti kako sto treba, no toa ne se sluci.. internetot go prikluciv na edubuntu i raboti najnormalno. Dali ima nekoj drug nacin da se otkloni ovaa greska?
p.s. izvinete sto e na latinica, mi tekna na kraj deka treba da go smenam fontot.. :/

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Имам голем проблем кога ќе го уклучам PC-то ова страна http://highlycompressedactiongames.blogspot.com/ ми се појавува од мирно седење додека не исклучам постојано!!!!!
Пиши го ова во "Run" : %userprofile%\Start Menu\Programs\Startup
Потоа стисни Ентер, и би требало да ти се отвори еден фолдер. Избриши го секој непотребен фајл (во отворениот фолдер), а ако немаш ништо тогаш ќе одиме на втор чекор ;)

buteto

Ретардињо
Член од
30 август 2011
Мислења
11
Поени од реакции
1
Пиши го ова во "Run" : %userprofile%\Start Menu\Programs\Startup
Потоа стисни Ентер, и би требало да ти се отвори еден фолдер. Избриши го секој непотребен фајл, а ако немаш ништо тогаш ќе идеме на втор чекор ;)
јас си седам и ми се појавува на 2-3 минутки постојано

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Незнам дали до сега имало вакво прашање но мене ме интересира
Како да си ставам шифра на мојот компјутер?
Па и некој друг да ми го вклучи компјутерот да не може да влезе без мојата шифра.
Ако знае некој нема ми пише.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Незнам дали до сега имало вакво прашање но мене ме интересира
Како да си ставам шифра на мојот компјутер?
Па и некој друг да ми го вклучи компјутерот да не може да влезе без мојата шифра.
Ако знае некој нема ми пише.
start, control panel, user accounts

Kajgana Shop

На врв Bottom