Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Дефинитивно разликата во првото полувреме ќе ја прави Гајдаџиев против сите екипи, денеска беше најефикасен по првите 20 минути со 8 поена. :)

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Победа од 69-74.Иначе цела утакмица сме имале +15.Идното коло со работнички ќе биде правиот тест за да видиме до кај сме.Они без мираковски ние со Грне ќе биде весело.

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
69 - 74, сме примиле на крај 3ка :)
Попраев :D
Следни Работнички..по тоа што видов денес разлика треба да се напрае уште во прво полувреме, зашто ние го имаме Гајдаџиев кој е доста подобар од нивниот млад играч Узунов/Станков, Мираковски се повреди и највероватно нема да игра што е големо олеснување. Само да не направат да се игра у празна сала!

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Малку статистика :)
Огнен 15 поени, 2 скока, 1 асистенција
Мијајлович 2 поена, 1 скок, 2 асистенции ( слабо изигран натпревар )
Стефанов 7 поена, 2 скока. За 30 минути има очајни 2/10 за 2 поена и 1/ 7 за 3 поена. Денеска исфорсиран ради тоа што Тодоров сака да му ја врати старата добра форма што побргу. Сега за сега има променлива форма.
Чековски 11 поени, 5 скока, 3 асистенции.
Кејд Дејвис за 13 минути, 10 поени и 3 скока.
Далман изигра феноменален натпревар, постигна 18 поени и направи 12 скока.
Крис Грим новиот центар, за 10 минути 5 поени и 4 скока.
Гајдаџиев 8 поена уште од првите 20 минути.
Следен натпревар со Работнички, секако очекувам сигурна победа поради повредата на нивниот најопасен играч Мираковски.
П.С. Да се надеваме дека ќе се игра пред полни трибини иако е тоа малку веројатно.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Краток извештај што го пишав на еден форум за кошарка па ме мрзеше да го пишувам пак:

Kakva ABA liga pa to je jad i cemer kad je u pitanju navijanje, jedino respekt za Grobare, atmosferu u Kragujevac neznam, zato sto nisam pogledao do sada. Makedonska liga sta se tice navijanja je daleko najbolja u Ex-yu, bez MKD-ovih fakti, sve same

Dolaza iduci ABA ligas, a mi prvi put u drustvo najboljih i to bas u sezonu kad su svi extremno pojacani, kakva nesrejka
.
Dolaze najbolji navijaci FA
, sto su pokazali i danas.
Hala sa kapacitet od 1300-1400, danas 2000+, sat vremena pred pocetka puna. Atmosfera napaljena do daske. Nasi navijaci u prvom poluvremenu koliko toliko pariraju godtujecem navijacima, kosarkasi slabo otvorili mec, slabo zatvaraju reket i gube defanzivne skokove, sta rezultira sa 15-20 poena konstantnu prednost za MZT. Nasi mladi igraci do 20 godina ne uspevaju da pariraju na mladok igraca Gajdadjiev iz MZT-a. Ovde Mzt radi svoju PREDNOST i bezi na +20. Kozuf u igru krajem prvog poluvremena vraca Dimitrovski Macka, a sa dve trice na pocetak drugog dela Kozuf dolazi do -7, erupcija u halu, velike emocije, euforija do ludila, jedini trenutak kada nisu se cujali gostujeci navijaci, ali taj blesak kratko traje i MZT opet bezi na +15. Kako ide mec kon kraja, tako FA dize atmosveru na visokim nivou, sta rezultira sa aplauze od domacih navijaca
jednostavno pevali su 40 minuta + 20 dok svi nisu napustili tribine i to znacajno nadmasivsi nase Fantome

Danas sam naucio da sponzor Kozuf-a je deo i od sponzora MZT-a i od naredne sezone sav novac ce ulaziti u Kozuf, kako i da je odlicno otvaranje sezone u prvoj ligi, ali realno jos treba da se uci, kako na planu igre tako i na planu navijanja. Duga je sezona i borba za opsatank bice teska, ali nada je tu. Ipak ovi prvi dva rezultata daju optimizam -5 danas je sasvim solidan rezultat. Sledece kolo idemo na pobedu u Strumicu
Fantomi sever - Kozuf do smrt

Член од
18 септември 2009
Мислења
47
Поени од реакции
28
Bravo za deckite od Aerodrom e taka se naviva za svojot klub,so srce so dusa i so profisionalizam,bez ni eden incident.Momci bevte,vidovte odrabotivte i zaslzivte ogormen aplazuz.RESPEKT

Член од
21 февруари 2011
Мислења
65
Поени од реакции
21
Па се виде де,едноставно МЗТ беше подобар тим,не блесkаа,но и тоа беше доволно да се победи Лирија..
Симиќ кога го кажуваш ко за Двајт Хауард да збориш :).

За она што тренерот Тодоров го збори,па факт е дека едноставно чекаа на било каков момент за да се прекине натпреварот,и сакаа празна сала.. и џабе им беше,кога пак изгубија :).

За последната прогноза твоја,нели ке е подобро да помине некој период па да дадеме оценка дали и кој ќе ги крши на центарските позиции .МЗТ има многу малце натпревари одиграно во кои биле целосно комплетни,посебно на центарските позиции .
Збориме за тоа дека МЗТ како тим е најавуван како главен кандидат за шампионска титула и големи пари се дадени за 5-6 играчи, но нема ама баш „Ш“ од шампионска игра и некаков потенцијал за тоа.

Симиќ не е Хауард, но е доволно добар за елиминирање на разлика од 6 поени.

Нормално е да се очекува прекин кога редовно се фрлаат запалки на терен и има националистичко/фашистичко навивање. До кога со тоа?

Во врска со мојата прогноза, единствено што ќе видиме е дали после 3-4 кола на Тодоров ќе му скандираат дека е херој или да си оди. Нешто слично како со Петровиќ минатата година.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272

На гостувањето во Гевгелија

МЗТ СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА ПОБЕДНИЧКИ

Со триумф од 74-69 против незгодниот Кожув во фантастична атмосфера во салата „26 мај“, тимот на Александар Тодоров останува на делба на врвот на табелата.
По одличниот перформанс на гостински терен против Фени Индустри, новиот прволигаш Кожув повторно прикажа добра игра, но не успеа да слави ниту во втората средба од шампионатот. Најдобриот играч на Кожув од првата средба, Милош Петковиќ, уште во првата четвртина направи дури четири лични грешки и иако до крајот на натпреварот не направи петта, мораше особено внимателно да игра во продолжението.

МЗТ Скопје Аеродром знаеше како да ја искористи предноста под кошевите и успеваше да одржи двоцифрена предност во поголемиот дел од мечот. Во самата завршница, на 2:40 до крајот, Кожув успеа да намали на осум поени разлика, но Ноа Далман реализираше со дополнително слободно фрлање и го реши победникот во мечот.

Со дабл-дабл учинок (18 поени и 12 скокови), Ноа Далман беше и најефикасен на натпреварот, а меѓу подобрите кај МЗТ беа и Огнен Стојановски и Ѓорѓи Чековски. Младиот Никола Гајдаџиев играше одлично првото полувреме кое го заврши со осум поени. Кај Кожув, Александар Димитровски кој не настапи во првото коло постигна 19 поени, а двоцифрени беа уште Велибор Бука и Милан Вулиќ.

„Пред се сакам да им честитам на нашите навивачи кои покажаа како е да се навива на гостински терен, но сакам особено да се заблагодарам и на организаторот Кожув и на домашните навивачи. Двете екипи заедно покажавме дека може да се игра вистински квалитетен натпревар пред полни трибини со две различни навивачки групи, а без ниту еден прекин или инцидент. Независно од резултатот, сметам дека оваа победа е заедничка на двете екипи“, вели Александар Тодоров по мечот. „Задоволен сум од играчите, сметам дека го контролиравме натпреварот во поголемиот дел, иако имавме мал пад на крајот. Ние сме искусна екипа и вакви грешки не смееме да си дозволуваме. Имам и пофалби до Кожув кој има млад но квалитетен состав, што сметам дека може да направи голем успех во лигата“, заврши тренерот на МЗТ Скопје Аеродром.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Многу ми се допаѓа тоа што и Чековски ја запеа О ГОСПОДЕ. :icon_lol:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Многу ми се допаѓа тоа што и Чековски ја запеа О ГОСПОДЕ. :icon_lol:
Да му кажете сега да плати што ја искрши таа кабината за гостински играчи пред десетина години :D
Порано нели беше заградено кај што беа клупите, епа откако доби втора техничка во дресот на Работнички, со цела сила мавна одозгора со бокс и ја наби навнатре :D

Kajgana Shop

На врв Bottom