Што е тоа грев - дефиниција

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Не те разбрав баш, за човечката природа.
Ај објасни ако сакаш.:)

Навистина не разбра, или така ти одговара?
Мислам дека секој разликува што е природно, а што општествено.
--- надополнето: Oct 18, 2011 5:07 PM ---
Moralnite vrednosti ne se razlicni megutoa ljugeto koi kako ke gi prifatat.Vo sekoe opsestvo moralnite vrednosti treba da se pocituvaat,tie se osnovni vrednosti za zaednicko ziveenje i niv treba da gi sledi sekoj covek bez razlika vo koja religija pripaga.Takvi vrednosti se MIR,LJUBOV,DOBRATA VOJLA,TOLERANCIJA,GRIZA.RAZBIRANJE,SORABOTKA ,POMOS itn.Ovie vrednosti se mnogu znacajni i stremez na covekot da se odnesuva,cesno,pravilno i dobro,bez razlika vo koe opsestvo pripaga.
--- надополнето: Oct 18, 2011 8:30 AM ---

Da se nadovrzam uste nesto sekoe opsestvo ima svoi moralni principi i normi.Moralot relativno ne e ist vo sekoe opsestvo ,sekoe drustvo si ima razvieno svoi tradicionalni naviki i obicai,pravni nomi propisani od drzavata itn.

И пак се навраќаме на делот, каде што во една исламска земја, морално е еден маж да има 4 сопруги, во секоја христијанска, секуларна итн. земја, тоа е крајно аморално.
ЗНАЧИ, тоа што јас го правам за некого е морално, за некого аморално.
Во Република Македонија, имаме луѓе од сите религии, кои ќе ги земам за пример на луѓе од кои се очекува да почитуваат некакви си морални вредности.
Дали, за мнозинството во Западна Македонија важат едни морални вредности, а други за мнозинството во Источна Македонија?
Дали во Чаир важат едни морални вредности, а во Аеродром други?
Дали во Тетово важат едни, а во Струмица други?

Немаме заеднички морални правила во Македонија. Значи нема.
И грешка си, не е тоа основата на соживот, а љубов, мир, соработка... тоа не е морал.
Јас мислам дека според христијански правила сум аморална, а сепак ширам љубов, мир, толеранција, соработка, добра волја, солидарност, хуманост......

pumo siminjaj se dolu na 100.000 iljadi potreben e sekoj choek., (y) :ROFLMAO:inaku grev ke te fane ., pu pu skraja da e :rolleyes:

Грев е религиски поим т.е назив за чин кој се коси со нормите и проповедите на религијата, соодветствува на модерните термини злостор/криминал.
-дефиницијава ја смислив сам и ќе си ја патентирам :cool:-

grevovi ne postojat
grevot e izmisica preku koja religiite mozat da imaat mok vrz nas,da ne manipuliraat...

MORALNITE VREDNOSTI,se edinstveni i nepromenlivi "nacela" (ne velam zakoni zatoa sto zakonite se menuvaat) postaveni od sozdatelot na covekot dokolku toj gi nauci i se pridrzuva ke zivee dobro na zemjata.
Kako sto napisav originalnata definicija za GREV E PROMASUVANJE NA CELTA.

Tvorecot e toj koj ja postavuva celta koj sekoe intelegento sustestvo treba da ja ispolni.

Grev e seto ona sto ne e sveto,i sto ne e vo sklad so negovite merila.
Postoi dva vida na grev:Nasleden grev,i nameren grev.

Навистина не разбра, или така ти одговара?
Мислам дека секој разликува што е природно, а што општествено.
--- надополнето: Oct 18, 2011 5:07 PM ---

И пак се навраќаме на делот, каде што во една исламска земја, морално е еден маж да има 4 сопруги, во секоја христијанска, секуларна итн. земја, тоа е крајно аморално.
ЗНАЧИ, тоа што јас го правам за некого е морално, за некого аморално.
Во Република Македонија, имаме луѓе од сите религии, кои ќе ги земам за пример на луѓе од кои се очекува да почитуваат некакви си морални вредности.
Дали, за мнозинството во Западна Македонија важат едни морални вредности, а други за мнозинството во Источна Македонија?
Дали во Чаир важат едни морални вредности, а во Аеродром други?
Дали во Тетово важат едни, а во Струмица други?

Немаме заеднички морални правила во Македонија. Значи нема.
И грешка си, не е тоа основата на соживот, а љубов, мир, соработка... тоа не е морал.
Јас мислам дека според христијански правила сум аморална, а сепак ширам љубов, мир, толеранција, соработка, добра волја, солидарност, хуманост......
Фала што ми одговори :)
Да те прашам зошто го правиш тоа што го правиш?
Така си научена или тоа е твојата природа?
Ако е твоја природа од кај произлегува?
Ако си така научена....тури му пепел :)

Фала што ми одговори :)
Да те прашам зошто го правиш тоа што го правиш?
Така си научена или тоа е твојата природа?
Ако е твоја природа од кај произлегува?
Ако си така научена....тури му пепел :)
Па друже по ова, ти тури му пепел се ти е тебе така научено. Ништо конкретно....само бул..... (твоето омилено зборче)

Na lugeto im e dozvoleno samite da odlucuvaat i da pravat sto sakaat,tie si postavuvaat svoi normi ,dodavuvaat svoi zakoni,itn..mislejki deka taka ke bidat pozadovolni

primer: Vo nekoi drzavi im e dozvoleno mazot da ima poveke od 2 zeni,tri cetiri,
(no sepak i tamu PRVATA zena so koja e zakonski registriran dobiva poveke prednost)
No sepak uste na pocetokot bile sozdadeni /EDEN maz a potoa EDNA zena/ -toa ne moze nikoj da go osporuva.

No sepak uste na pocetokot bile sozdadeni /EDEN maz a potoa EDNA zena/ -toa ne moze nikoj da go osporuva.
На кој тоа почеток и кој создал, и од каде тоа дека прво маж после жена?

Normalno na pocetokot od sozdavanjeto prvo bil sozdaden eden maz,a potoa edna zena.
Ептен нормално... жената е копеле од мажот...
Жената ќе биде вечно втора и во сенката на мажот бидејќи така учат старите школи на умирачкиот бог...
Нема да може така...
Храмот не е завршен бидејќи секогаш фалеше еден столб!
И гревот е лага... сите тие накалемени „гревови“ се само за да не се обидете ниту да помислите да ги преминете не пак нешто друго...

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
:)mnogu smesno...tolku kontradiktornost kaj XEPTAGRAM !!
i samoiot ne se razbira,a ne pak toa sto go napisav.

:)mnogu smesno...tolku kontradiktornost kaj XEPTAGRAM !!
i samoiot ne se razbira,a ne pak toa sto go napisav.

Цитирај момче, да знам дека си ми кажал нешто мене... :)
Ајде наброј ги контрадикторностите мои и докажи ја твојата нормалност прво еден маж па една жена... :)

П.С. Јас што не се разбирам не се разбирам... ти гледај колку ќе ме разбереш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom